Το facelift του Toyota GT86 θα έχει περισσότερα άλογα

Μπορεί χρόνο με τον χρόνο το Toyota GT86 να ανανεώνεται, αλλά οι αλλαγές που έχουν γίνει είναι μικρές και εντοπίζονται κυρίως στην ανάρτηση και στον εξοπλισμό. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες όμως, αυτό θα αλλάξει τον Απρίλιο του 2016, όταν η Toyota παρουσιάσει επιτέλους το GT86 facelift.

Πηγές κοντά στην Toyota, αποκάλυψαν ότι οι αλλαγές θα είναι κυρίως εμφανισιακές και δευτερευόντως μηχανικές. Ανανεωμένο θα είναι το εμπρός μέρος με νέο καπό, φωτιστικά σώματα και προφυλακτήρα ενώ οι πληροφορίες κάνουν λόγο για μεγαλύτερη κάτω γρίλια. Νέος θα είναι και ο πίσω προφυλακτήρας που θα ενσωματώνει και τον διαχύτη ενώ οι απολήξεις της εξάτμισης, θα μεταφερθούν προς τα άκρα για ακόμα πιο sport look.

Κάτω από το καπό, ο δίλιτρος, boxer κινητήρας της Subaru θα παραμείνει ατμοσφαιρικός αλλά οι μηχανικοί, εστιάζουν στη μείωση των τριβών και την βελτίωση της εισαγωγής για μία αύξηση στην ισχύ που δεν θα ξεπερνά το 5%. Δηλαδή, μιλάμε για 210 άλογα με αντίστοιχη ροπή.

Οι πληροφορίες για το BRZ facelift δεν είναι πολλές μέχρι στιγμής. Το μόνο που αφέθηκε να εννοηθεί είναι ότι ο δίδυμος της Subaru θα αποστασιοποιηθεί λίγο από αυτόν της Toyota. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι για να έχουμε μία ιδέα, θα πρέπει να κοιτάξουμε στο VIZIV concept του 2013. Ενδιαφέροντα πράγματα…