Δείτε το παιδικό κάθισμα αυτοκινήτου που σώζει ζωές

Η Eneflo σχεδίασε ένα παιδικό κάθισμα αυτοκινήτου που θα λατρέψουν όλοι οι γονείς αφού δίνει λύση σε ένα από τα ζητήματα που έχουν προκύψει τελευταία με τους γονείς να ξεχνούν τα παιδιά τους στο αυτοκίνητο.

Το νέο αυτό καθισματάκι – SensorSafe – συνοδεύεται με μια τεχνολογία που υπενθυμίζει στον γονέα ότι το παιδί του είναι δεμένο στο κάθισμα, απλώς και μόνο με την απενεργοποίηση του αυτοκινήτου.

Με την άνοδο της θερμοκρασίας που σχετίζεται με τους θανάτους των παιδιών στα αυτοκίνητα, αυτό το κάθισμα διασφαλίζει το να μην ξεχνούν άλλο πια οι γονείς τα παιδιά στο αυτοκίνητο.

Δεν είναι λίγα τα περιστατικά που έχουν δει το φως της δημοσιότητας με τελευταίο εκείνο με το 3χρονο κοριτσάκι από την Κίνα, την οποία ξέχασε στο αυτοκίνητό του ο διευθυντής του σχολείου της, που πληρωνόταν από τους γονείς της, για να την μεταφέρει στο σπίτι.

Το μικρό κορίτσι αφέθηκε δεμένο στο πίσω κάθισμα αυτοκινήτου για εννιά ώρες με την θερμοκρασία να αγγίζει τους 30 βαθμούς Κελσίου, με αποτέλεσμα να πεθάνει από ασφυξία.

Το νέο αυτό κάθισμα λοιπόν ας ελπίσουμε ότι θα δώσει ένα τέλος σε τέτοιου είδους τραγικά περιστατικά.

Ο τρόπος που λειτουργεί το κάθισμα είναι μέσω ενός ασύρματου δέκτη που είναι συνδεδεμένο στο σύστημα διάγνωσης του αυτοκινήτου σας, το οποίο συνδέεται με τον αισθητήρα του καθίσματος. Ένα κουδούνισμα ακούγεται όταν το αυτοκίνητο είναι απενεργοποιημένο για να προειδοποιήσει τον γονέα ότι το παιδί είναι ακόμα στο αυτοκίνητο ή ότι ο ιμάντας του παιδικού καθίσματος δεν έχει λυθεί.

Το νέο κάθισμα έρχεται με το σύνθημα «Γιατί όταν μια απλή υπενθύμιση μπορεί να σώσει μια ζωή, έχει νόημα» και ενδεχομένως θα εμπνεύσει κι άλλες ανταγωνιστικές εταιρείες να ακολουθήσουν το ίδιο μοτίβο.

www.baby.gr