Volvo: Σχεδίασε το αυτοκίνητο που ονειρεύονται όλοι οι γονείς!

Αν φτιάχνατε μια λίστα με όλα τα «θέλω» σας κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού με αυτοκίνητο και τα παιδιά σας μαζί, τι θα συμπεριλαμβάνατε; Την εύκολη εγκατάσταση του παιδικού καθίσματος; Την δυνατότητα να ρίχνετε μια ματιά στα παιδιά ακόμα κι όταν οδηγείτε; Μια θερμαινόμενη ποτηροθήκη για να ζεσταίνετε το μπιμπερό του μωρού;

Λοιπόν, αν όλα αυτά ή έστω ένα από αυτά τα «θέλω» είναι στη λίστα σας, τότε η Volvo για εσάς δουλεύει! Η εταιρεία μόλις παρουσίασε μια παραλλαγή στο μοντέλο XC90 που θα λατρέψουν όλοι οι γονείς! Λέγεται «Child Seat Concept» και σε περίπτωση που δεν έχετε ακόμα μαντέψει περί τίνος πρόκειται, εστιάζει στην τοποθέτηση του παιδικού καθίσματος.

Στην ουσία, στη νέα έκδοση έχει αφαιρεθεί το κάθισμα του συνοδηγού και έχει τοποθετηθεί μια υπερυψωμένη πλατφόρμα πάνω στην οποία βρίσκεται ένα περιστρεφόμενο παιδικό κάθισμα. Οι γονείς μπορούν να γυρίσουν το κάθισμα του αυτοκινήτου αριστερόστροφα για να τοποθετήσουν το παιδί τους στο κάθισμα και να το ασφαλίσουν εκεί με την θέση στραμμένη προς τα πίσω. Αυτό επιτρέπει στο μωρό να έχει οπτική επαφή με τους επιβάτες στο πίσω κάθισμα αλλά και με τον οδηγό.

«Αναρωτιόμασταν τι θα μπορούσαμε να κάνουμε για να διευκολύνουμε τους γονείς αλλά και τα παιδιά, όσον αφορά την εμπειρία του παιδικού καθίσματος» δήλωσε η  Tisha Johnsons, επικεφαλής στον σχεδιασμό των εσωτερικών χώρων της Volvo. «Εστιάσαμε σε τρεις βασικές παροχές – στην εύκολη είσοδο και έξοδο του παιδιού στο αυτοκίνητο, στην ασφάλεια και την διατήρηση της επαφής με τα μάτια είτε με τον οδηγό είτε με τους συνεπιβάτες. Φυσικά υπάρχει και άφθονος χώρος για τα αξεσουάρ του παιδιού», συμπληρώνει η ίδια.

Ο σχεδιασμός επίσης περιλαμβάνει μια θερμαινόμενη ποτηροθήκη για να ζεσταίνεται το μπιμπερό (όλοι ξέρουμε πόσο σημαντικό είναι αυτό για μια μαμά!)

Δεν σας κρύβουμε βέβαια πώς μόλις είδαμε τη νέα έκδοση αυτό που πέρασε από το μυαλό μας είναι μήπως το μοντέλο δεν ανταποκρίνεται στα Διεθνή Πρότυπα Ασφάλειας δεδομένου ότι απαγορεύεται τα παιδιά να κάθονται στα μπροστινά καθίσματα των αυτοκινήτων μέχρι την ηλικία των 12 ετών λόγω της επικινδυνότητας των αερόσακων σε περίπτωση σύγκρουσης. Όμως  σύμφωνα με τη Volvo, «Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με την ασφάλεια, δεδομένου ότι ο αερόσακος έχει αποσυνδεθεί.»

Αυτό που μένει αναπάντητο είναι τι θα γίνει με τις οικογένειες με δίδυμα ή και περισσότερα μικρά παιδιά που επιβάλλεται να κάθονται σε παιδικό κάθισμα. Ποιο παιδάκι θα κάθεται σε αυτή την «τιμητική θέση»; Και αργότερα όταν μεγαλώσει το παιδί θα μπορεί το παιδικό κάθισμα να απεγκατασταθεί;