Ο Σάινθ εξήλθε από το νοσοκομείο και θέλει να τρέξει στον αγώνα μετά το σφοδρό ατύχημα που είχε σήμερα στο Ρωσικό Γκραν Πρι.

“Όπως μπορείτε να δείτε, είμαι καλά», είπε ο Ισπανός, ο οποίος είναι πρόθυμος να αγωνιστεί την Κυριακή, αν οι γιατροί της FIA κρίνουν ότι είναι εντάξει. “Η πλάτη μου και ο λαιμός μου είναι κάπως πιασμένοι από το ατύχημα, αλλά είμαι απόλυτα έτοιμος. Ας ελπίσουμε ότι αύριο θα ξυπνήσω σε τέλεια κατάσταση ώστε να προσπαθήσω να αγωνιστώ! -Αυτή είναι σίγουρα η πρόθεση μου ” πρόσθεσε.

Ο Σάινθ έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου του στην έξοδο της 13ης στροφής της πίστας του Σότσι στη Ρωσία, κατά τη διάρκεια του τρίτου γύρου των ελεύθερων δοκιμών λόγω απώλεια πρόσφυσης. Το πίσω μέρος του μονοθέσιου της Toro Rosso δίπλωσε από το φρενάρισμα και χτύπησε τον τοίχο αριστερά πριν την προσκρούσει με μεγάλη ταχύτητα στα προστατευτικά εμπόδια. Το γεγονός ότι δεν μπορούσε να επικοινωνήσει μέσω του ραδιοφώνου πάγωσε την ομάδα του αλλά είχε χαλάσει από την σύγκρουση. Το ιατρικό πλήρωμα έσπευσε στο συμβάν και βρήκε τον Sainz να έχει την συνείδηση του και να είναι σε καλή κατάσταση. Ο Ισπανός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με ελικόπτερο για εξετάσεις, για να διαπιστωθεί αν υπάρχει κάποιος τραυματισμός .  Ο επικεφαλής της αγωνιστικής ομάδας Toro Rosso, ο Franz Tost, δήλωσε ότι θα εξεταστούν προσεκτικά και αναλυτικά τα δεδομένα της τηλεμετρίας για να διαπιστωθεί τις ακριβώς συνέβη. Αν και τα ελαστικά του είχαν ήδη φθαρεί  αλλά ο  Κάρλος Σαινθ είπε να κάνει δυο γύρους ακόμα.Έτσι το χαμηλότερο επίπεδο πρόσφυσης και σε συνδυασμό με το ότι είχε αλλάξει από τις ρυθμίσεις στο τιμόνι την πέδηση για τον πίσω άξονα για περισσότερο φρενάρισμα στους πίσω τροχούς έκανε το αυτοκίνητο ανεξέλεγκτο.

Ο Σάινθ αναμένεται να περάσει από ιατρικές εξετάσεις της FIA στο Σότσι, το πρωί της Κυριακής. Αυτές θα καθορίσουν αν θα επιτρέψουν να αγωνιστεί στο Ρωσικό Grand Prix. Αν αυτό συμβεί θα ξεκινήσει από το pit lane, αφού απέτυχε να συμμετάσχει στα προκριματικά.