Η Honda θα παρουσιάσει το S660, ενα λιλιπούτειο διθέσιο roadster με 63 άλογα από μολις 658 κ.εκ

Η Honda ως «κορυφαίος κατασκευαστής κινητήρων στον κόσμο, παρέχοντας κινητήρες σε 28 εκατομμύρια ανθρώπους ετησίως αποφάσισε να ξεφύγει από την πεπατημένη και ετοιμάζεται να παρουσιάσει τις μελλοντικές λύσεις μετακίνησης στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Τόκυο,
Τα πρωτότυπα μοντέλα όπως Honda Project 2&4 που είναι εμπνευσμένη από τη Φόρμουλα 1 της δεκαετίας του 1960 έιναι απλά, αλλά ασυνήθιστα σχεδιαστικά, σχεδόν φουτουριστικά, μας πηγαίνει στο μέλλον για να μας δείξει το πώς φαντάζεται η Honda την μετακίνηση.

Η Honda ανακοίνωσε μία μεγάλη σειρά πρωτοτύπων, μοντέλων παραγωγής και μοτοσικλετών που θα παρουσιάσει στην 44η Έκθεση Αυτοκινήτων του Τόκιο (ημέρες τύπου: 28 – 29 Οκτωβρίου, 2015, ημέρες κοινού: 30 Οκτωβρίου – 8 Νοεμβρίου 2015).

Καλύπτοντας τη μεγαλύτερη επιφάνεια από οποιαδήποτε μεμονωμένη μάρκα της Έκθεσης, το περίπτερο της Honda υπογραμμίζει την ποικιλία της τρέχουσας σειρά προϊόντων της και περιλαμβάνει καινοτόμες λύσεις μετακίνησης που προορίζονται για βελτίωση της καθημερινότητας των πελατών. Όλα τα μοντέλα βασίζονται σε μία κοινή φιλοσοφία – The Power of Dreams. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν για πρώτη φορά το νέο όχημα κυψελών καυσίμου της εταιρίας, το νέο υβριδικό υπεραυτοκίνητο NSX και μία σειρά αγωνιστικών εργαλείων από διάφορα διεθνή αγωνιστικά πρωταθλήματα.


Honda FCV
Το παγκοσμίως πρώτο μοντέλο παραγωγής κυψελών καυσίμου με την ονομασία FCV βασίστηκε σε πρωτότυπες τεχνολογίες της Honda για μπορέσει να φιλοξενήσει ένα ολόκληρο σύστημα κίνησης κυψελών καυσίμου στο χώρο που συνήθως καταλάμβανε ο κινητήρας και το κιβώτιο. Αυτή η διάταξη επέτρεψε τη δημιουργία μιας κανονικών διαστάσεων καμπίνας που μεταφέρει με άνεση πέντε ενήλικες. Επιπλέον, το νέο FCV προσφέρει αυτονομία άνω των 700 km και μία συναρπαστική οδηγική εμπειρία με ισχυρά μοτέρ. Το Ιαπωνικών προδιαγραφών FCV μπορεί επίσης να λειτουργεί σαν κινητή γεννήτρια χάρη σε έναν μετατροπέα τάσης (inverter) για την εξωτερική παροχή ηλεκτρισμού σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.

Νέα μοντέλα για την Ιαπωνία
Μετά  τις ισχυρές πωλήσεις στην Ευρώπη φέτος το καλοκαίρι, το νέο Civic Type R θα κάνει την Ιαπωνική του παρουσίαση στην έκθεση αυτοκινήτου στο όκιο. Οι πωλήσεις του νέου Type R που παράγεται στο Βρετανικό Εργοστάσιο της Honda θα ξεκινήσουν αργότερα μέσα στη χρονιά.

 Η Honda θα παρουσιάσει επίσης το νέο σπορ μίνι όχημα με ανοιχτή οροφή S660. Το S660, που πωλείται αποκλειστικά στην Ιαπωνία, έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει ίδια απόλαυση με ένα κανονικό σπορ αυτοκίνητο σε ένα συμπαγές και αποδοτικό πακέτο.

Καινοτόμες, σύγχρονες φιλοσοφίες
Η Honda θα παρουσιάσει αρκετά πρωτότυπα μοντέλα όπως το Honda Project 2&4 με κινητήρα της RC213V, που πραγματοποίησε παγκόσμια παρουσίαση στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης το Σεπτέμβριο. Σχεδιασμένο με έμφαση σε ένα συναρπαστικό οδηγικό περιβάλλον, το Honda Project 2&4 βασίστηκε στην τεχνογνωσία της Honda για να προσφέρει την αίσθηση ελευθερίας μιας μοτοσικλέτας και την ευελιξία ενός αυτοκινήτου.


Άλλα πρωτότυπα της Έκθεσης που απαντούν στις προκλήσεις των μελλοντικών μετακινήσεων είναι τα WANDER STAND και WANDER WALKER της Honda. Και τα δύο διερευνούν τη χαρά και ελευθερία της μετακίνησης, ενώ το WANDER WALKER σχεδιάστηκε ειδικά για να ελίσσεται ελεύθερα μεταξύ των πεζών.