O στάβλος των αλόγων ξεχύνεται στο Nurburgring

Ο διάδοχος της Challenge Stradale, η 430 Scuderia (Scuderia που σημαίνει “ο στάβλος των αλόγων”) παρουσιάστηκε από τον Michael Schumacher το 2007 στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης.
Ο Michael Schumacher πέρασε πολύ χρόνο στην εξέλιξη της 430 Scuderia κάνοντας  την απολαυστική για την πίστα. Όλα τα συστατικά της επιτυχίας υπάρχουν εδώ, αφού είναι ελαφρύτερη κατά 100 κιλά από την απλή 430, είναι σουπερ δυνατή αποδίδοντας 510  άλογα και με μια απίστευτη αναλογία βάρους ισχύος με 2,5 κιλά  ανά ίππο! Η βελτίωση δεν σταματά εκεί αλλά είναι συνολική, αφού έχει καλύτερη αεροδυναμική για μεγαλύτερη σταθερότητα σε υψηλότερες ταχύτητες, ισχυρό φρενάρισμα με γρήγορη απόκριση από τα κεραμικά δισκόφρενα και ιδίως το manettino τοποθετημένο στο τιμόνι που επιτρέπει στον οδηγό να ρυθμίζει το set-up του αυτοκινήτου ανάλογα με τις απαιτήσεις του οδηγού.
Η Ferrari 430 Scuderia επιταχύνει από τα 0 στα 100 χιλιόμετρα την ώρα σε 3,6 δευτερόλεπτα,  με την τελική ταχύτητα να ανέρχεται στα 325 χιλιομέτρων ανά ώρα.
Αυτή η Ferrari έχει κάτι από την αύρα του επτάκις παγκόσμιου πρωταθλητή Schumacher…