Ό,τι θέλεις να μάθεις για την νέα Veyron

Μια Bugatti για όλους

Η Bugatti Veyron ήταν διαθέσιμη για μόλις 450 ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, ενώ η Bugatti Vision Gran Turismo δημιουργήθηκε ψηφιακά για να είναι το απόλυτο κτήνος επιδόσεων στο νέο Gran Turismo και να μπορούν όλοι να ονειρευτούν ότι οδηγάνε μια σύγχρονη αγωνιστική Bugatti. Όμως παρά το γεγονός ότι το αυτοκίνητο σχεδιάστηκε για τον ψηφιακό κόσμο, οι σχεδιαστές του δεν επινόησαν κάτι το μη υπαρκτό αλλά βασιστήκαν στην υπαρκτή αγωνιστική τεχνολογία και τεχνογνωσία. Το αποτέλεσμα τους δικαιώνει απόλυτα και μας δείχνει ξεκάθαρα τις σχεδιαστικές διαθέσεις της Bugatti όσον αφορά τη νέα Veyron.

Εμπνευσμένο από τις αγωνιστικές επιτυχίες της Bugatti στη δεκαετία του 1920 και του 1930, το Gran Turismo Concept παίρνει στιλιστικά στοιχεία από το Type 57 G Tank έχοντας την ίδια διχρωμία με το μπλε χρώμα των δυο τόνων όπως και κατά τη διάρκεια του 24Ώρου Le Mans του 1937 και του 1939 όπου και κατέλαβε την πρώτη θέση.

Ο Σάσα Selipanov, Επικεφαλής Εξωτερικής Σχεδίασης της Bugatti δήλωσε ότι : “Σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο με ρετρό στιλ στη μνήμη των επιτυχιών στο Le Mans, αλλά να μεταφέρουμε το συναίσθημα αυτών των στιγμών στην ιστορία της Bugatti σε ένα σύγχρονο όχημα»
Έτσι καταφέρνουμε και φέρνουμε την Bugatti πίσω στις ρίζες του», πρόσθεσε.

Εν τέλει δεν άντεξαν και κατασκεύασαν αυτό  το τέρας επιδόσεων και στον πραγματικό μας κόσμο παρουσιάζοντας το στην έκθεση της Φρανκφούρτης.

Κινητήρας και επιδόσεις

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του, ο κατασκευαστής δεν αποκάλυψε καμία πληροφορία σχετικά με τον κινητήρα του. Ωστόσο, έχουν διαρρεύσει κάποιες πληροφορίες σχετικά με το τι θα μπορούσε να τροφοδοτήσει αυτή τη Bugatti. Καταρχήν πρόκειται για ένα υβριδικό υπεραυτοκινητο με 3 ηλεκτροκινητήρες που σε συνδυασμό με τον τεράστιο κινητήρα από την Veyron αποδίδει συνδυαστικά 1500 άλογα και την απίστευτη ροπή… των 152 κιλών που ίσως στην πράξη να σπάει λαιμούς.

Ο αριθμός 16 στην μάσκα προδίδει ότι ο κύριος κινητήρας είναι ο πανίσχυρος 8 λίτρων W16 quad-turbo κινητήρας βενζίνης της Veyron.
Πιθανότατα πρόκειται για τετρακίνητη Bugatti αλλά μόνο οι μπροστινοί τροχοί τροφοδοτούνται από τους ηλεκτροκινητήρες. Με αυτόν τον τρόπο ο 8 λίτρων κινητήρας αναλαμβάνει αποκλειστικά την κίνηση των πίσω τροχών εξαλείφοντας τις όποιες απώλειες θα υπήρχαν από το σύστημα τετρακίνησης.

Ας πάμε σε κάτι πιο εντυπωσιακό τώρα που δεν είναι άλλο από την επιτάχυνση.
Το κτήνος επιδόσεων όπως το αποκαλούν και οι άνθρωποι της Bugatti θα επιταχύνει από στάση στα 100 χ.α.ω σε μόλις 2 δευτερόλεπτα! Η τελική ταχύτητα της υπερηχητικής Bugatti είναι τα 465 χ.α.ω σπάζοντας κάθε ρεκόρ.

Δυστυχώς η Bugatti Vision Gran Turismo δεν προορίζεται για πώληση τουλάχιστον στο εγγύς μέλλον  αλλά είναι σίγουρα ο προπομπός για τον αντικαταστατή της Veyron (Chiron) τόσο σχεδιαστικά όσο και μηχανικά.
Κακά τα μαντάτα δηλαδή για τον βασιλιά της αυτοκίνησης το Reggera,
αφού η νέα Veyron, η Chiron που πιστεύουμε θα είναι έτοιμη σε περίπου ενάμιση χρόνο θα έχει όλα τα καλούδια του concept Vision Gran Turismo αλλά αρκετά ελαφρύτερη από την τωρινή Veyron με χρήση ανθρακονήματος σχεδόν παντού μέχρι και στις ζάντες όπου θα είναι εξ ολοκλήρου από ανθρακόνημα. Τέλος ο κινητήρας θα παραμείνει ο μυθικός 8 λίτρων W16 δηλαδή δύο V8 με τέσσερα τούρμπο αλλά θα αυξηθεί ο κυβισμός του στα 9,6 λίτρα.Όλα αυτά συνηγορούν στο γεγονός ότι η Chiron θα σπάσει κάθε ρεκόρ επιδόσεων με 0-100 κάτω από 2 δευτερόλεπτα και τελική ταχύτητα επικίνδυνη για…το έδαφος.

Για την τιμή του δεν θα σου πούμε γιατί είτε δεν σε νοιάζει αφού είναι άπιαστο όνειρο είτε πάλι δε σε νοιάζει αφού είσαι από τους λίγους τυχερούς σε αυτό τον κόσμο που ότι σου γυαλίσει το αποκτάς.
Θα σου πούμε όμως να δεις το παρακάτω βίντεο με την Bugatti Vision Gran Turismo σε λειτουργία για να αντιληφθείς ότι ακόμα και στον ήχο θα είναι αρκούντως καλύτερη από την Veyron.

Γενικά φαίνεται ξεκάθαρα ότι οι άνθρωποι της Bugatti  κάνουν ότι είναι δυνατόν για να επανακτήσουν τα σκήπτρα του γρηγορότερου υπεραυτοκινήτου του κόσμου και να στρογγυλοκαθίσουν στον θρόνο του βασιλιά της αυτοκίνησης!

Είδωμεν..

Παρουσίαση
της Bugatti Vision Gran Turismo