Τι θα δεις στην Αυτοκίνηση

Αν δεν έχεις πάει, να πας. Η έκθεση αυτοκινήτου «ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ FISIKON 2015», ανοίγει τις πύλες της, για να υποδεχθεί τους δεκάδες χιλιάδες φίλους του αυτοκινήτου. Η μοναδική έκθεση αυτοκινήτου στην Ελλάδα φιλοξενείται στο Ολυμπιακό Ακίνητο Ξιφασκίας (πρώην δυτικό αεροδρόμιο, είσοδος από Λ. Ποσειδώνος) και θα παραμείνει ανοιχτή έως την Κυριακή 22 Νοεμβρίου

Από τις 10 το πρωί, ως τις 9 το βράδυ, το Σαββατοκύριακο με την είσοδο να κοστίζει 6 ευρώ και το πάρκινγκ (βασικότατο) να είναι δωρεάν.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ

Πότε: Σάββατο 14 Νοεμβρίου – Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015.
Που: Αίθουσα Ξιφασκίας, Πρώην Δυτικό Αεροδρόμιο (είσοδος από Λ. Ποσειδώνος).

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Δευτέρα – Παρασκευή : 15.00 – 21.00
Σάββατο – Κυριακή : 10.00 – 21.00

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Τιμή Εισιτηρίου: 6 €.
Μειωμένο Εισιτήριο: 3 € (ΑΜΕΑ, Πολύτεκνοι, Άνεργοι, Φοιτητές, Μαθητές).
Για το μειωμένο εισιτήριο απαραίτητη είναι η επίδειξη του αντίστοιχου δικαιολογητικού.
 

– Για παιδιά μέχρι 12 ετών η είσοδος είναι ΔΩΡΕΑΝ.
 

-Τα εισιτήρια διατίθενται στην είσοδο της έκθεσης.
 

-Το Parking για τους Επισκέπτες είναι ΔΩΡΕΑΝ.

Το φετινό μενού είναι πλούσιο. Περισσότερα από 120 μοντέλα εκτίθενται στους χώρους της έκθεσης και περιμένουν καρτερικά τους επισκέπτες. Υπολογίζεται ότι φέτος οι επισκέπτες θα ξεπεράσουν τις 60.000. Τα επίσημα στοιχεία δείχνουν ότι το αγοραστικό ενδιαφέρον παραμένει υψηλό και πως οι υποψήφιοι αγοραστές αναζητούν τις καλύτερες προτάσεις.
   
Στην «ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ FISIKON 2015» συμμετέχει η συντριπτική πλειοψηφία των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην ελληνική αγορά. Ειδικότερα οι επισκέπτες θα δουν τα νέα μοντέλα, τις ειδικές εκδόσεις καθώς και τα δημοφιλή μοντέλα των εξής εταιρειών: Abarth, Alfa Romeo, Αudi, BMW Hellas , Citroen , Dacia, DS Automobiles, Fiat, Ford, Honda,Hyundai, Jeep, Lancia, Mini , Mitsubishi, Nissan, Peugeot, Renault, Seat, Ssangyong, Subaru, Suzuki, VW και Volvo.

 

Και ποιοι ξεχωρίζουν; 

Alfa Romeo μπορεί να μη μας έφερε τη Giulia, αλλά στο περίπτερό της, ξεχωρίζει η κούκλα 4C. Σε κοκκινάκι. 1,8 λίτρα παρακαλώ. Πιο γρήγορη κι από τη σκία της. Και ελκυστική. Χαλασμός γίνεται γύρω της.



Fiat, εκτός από τα Abarth και τα 500, κάνει την επίσημη πρώτη του νέου Tipo. Welcome back, Tipo!

-H Peugeot παρουσιάζει το ανανεωμένο 208 και εκθέτει τη GT Line. Από το 208 Gti και το 308 GT ποιο να διαλέξω; Αρρώστια…

Ford, το τερμάτισε. Εκεί που έλεγες ότι θα μας πάρει τα μυαλά με την πανελλήνια πρεμιέρα του Focus RS (το χω αγαπήσει πριν το οδηγήσω αυτό το αυτοκίνητο) σου κοτσάρει δίπλα και τα Mustang. Και τη Vignialle Mondeo. Και μια Formula Ecoboost. Αντε να φύγεις από το περίπτερό της…

Honda, έχει φέρει την τρίτη γενιά του Jazz, το νέο HR-V, αλλά και να μην το θες, το βλέμμα σου θα κολλήσει επάνω στο φοβερό και τρομερό Civic Type-R

Audi (στο ίδιο περίπτερο με τη VW) μας έχει φέρει ένα RS3 και ένα supercar. Την τελευταιά γενιά του R8. Με τον V10 φάτσα κάρτα για να μη χορταίνεις να τον θαυμάζεις.

Στο περίπτερο της BMW, δεν μπορείς να μη θαυμάσεις τη νέα Σειρά 4 και το Mini John Cooper Works. Δε σου φτάνει; Έχουμε και i8…

-H Citroen έχει όλα τα μοντέλα της, φυσικά, στην Έκθεση, αλλά σε προκαλώ να ρίξεις μια ματιά στο εσωτερικό του Grand C4 Picasso.

-Έκπληξη και από τη DS, αφού για πρώτη φορά βλέπουμε και το DS4 Crossback στην Ελλάδα.



Jeep ποντάρει, στο περίπτερό της, στο νέο Renegade, ενώ, για να ψαρώσουμε, μας έχει και τον “κακό” της οικογενείας: Το Wrangler. 



-Στο περίπτερο της Nissan, πολλά θα δεις, αλλά τα μάτια σου θα κολλήσουν στο μωρό του Godzilla. Το Juke Nismo RS. Καλό. Πολύ καλό. Έτσι λένε όλοι. Και τελικά αγοράζουν το Qashqai.



-Επίσημη πανελλαδική πρεμιέρα στο περίπτερο της Renault και για το Kadjar. Πολύ καλό. Περιέργως, όλοι θέλουν να περιεργαστούν το Twingo. 



Subaru μας παρουσιάζει το Levorg. Αλλά στο μυαλό των περισσότερων, δυο λέξεις τριγυρίζουν: Imprezza η μία, BRZ η άλλη…



-Στης Ssangyong το περίπτερο, βλέπουμε το Tivoli



Suzuki εκθέτει όλη την γκάμα των μοντέλων της, που είναι “φρέσκια”. Πάρε το Baleno, για παράδειγμα, ή το Vitara και το Vitara S. Στο περίπτερό της, θα δεις και το Jimny.

Hyundai έχει στο περίπτερό της τα νέα i10, i20, i30.

-Στο περίπτερο της Volkswagen, ξεχωρίζουν το Polo Gti και το e-up. Είναι το μέλλον, γαρ. 



-H Volvo εκθέτει την πλήρη γκάμα των μοντέλων της στο περίπτερό της. Αλλά, όταν στη γκάμα σου έχεις το XC90, δεν γίνεται αυτό να μην κλέψει την παράσταση.


Mitsubishi εκθέτει επίσης μια πλειάδα μοντέλων, με το Outlander PHEV να ξεχωρίζει, αφού κάνει πρεμιέρα στη χώρα μας. 

Seat εκθέτει αυτά που ξέρεις. Ξεχωρίζει το νέο Ibiza FR


 Η
Παρασκευή 13 Νοέμβριου, αφιερώθηκε στους εκπροσώπους των μέσων μαζικής
ενημέρωσης και στις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο του
αυτοκινήτου, στη ελληνική αγορά. Τέσσερις ήταν οι επίσημες παρουσιάσεις
νέων μοντέλων που έκαναν πανελλαδική πρεμιέρα στην έκθεση αυτοκινήτου
«ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ FISIKON 2015». 

Τα εντυπωσιακά περίπτερα
έχουν πολλά νέα στοιχεία που αναβαθμίζουν την εικόνα των εταιρειών και
δίνουν την ευκαιρία στους επισκέπτες να ενημερώνονται σε ένα ξεχωριστό
περιβάλλον για τα νέα μοντέλα και τις εξελίξεις στον χώρο του
αυτοκινήτου.

Τα πρώτα σχόλια των εκπροσώπων των εταιρειών είναι
θετικά και οι αναφορές στην προσπάθεια να δημιουργηθεί μια έκθεση
ευρωπαϊκών προδιαγραφών είναι η καλύτερη ανταμοιβή για όσους
εμπνεύστηκαν και εργάστηκαν για την υλοποίηση αυτού του δύσκολου
επιχειρηματικού εγχειρήματος.

Σημαντική στοιχείο της φετινής διοργάνωσης είναι η χορηγία της FISIKON που έχει προστεθεί στον τίτλο της ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗΣ. Η παρουσία της FISIKON είναι πολύ σημαντική για όλους τους συμμετέχοντες, γιατί η νέα υπουργική απόφαση (ΦΕΚ 195 23-01-2015) οριοθετεί και επιτρέπει την έναρξη μετατροπών αυτοκινήτων σε σχήματα διπλού καυσίμου με τη χρήση φυσικού αερίου.

Επίσης οι επισκέπτες, θα ενημερωθούν για τα προϊόντα που είναι συνδεδεμένα με τα αξεσουάρ, ανταλλακτικά και το after market. Πρόκληση για όσους θέλουν να οδηγήσουν τα νέα μοντέλα και να κάνουν συγκρίσεις στα χαρακτηριστικά και τον εξοπλισμό τους είναι τα test drive, που θα γίνουν με μεγάλο αριθμό καινούργιων αυτοκινήτων.

Έχει προβλεφθεί ειδική σήμανση για τη καθοδήγηση των επισκεπτών από όλες τις κεντρικές αρτηρίες. Το φυλασσόμενο και δωρεάν παρκινγκ μπορεί να φιλοξενήσει πάνω από 5.000 αυτοκίνητα. 


Το εισιτήριο κοστίζει 6 ευρώ ενώ τα παιδιά που είναι ηλικίας έως 12 ετών, δεν πληρώνουν εισιτήριο. 


Μειωμένο εισιτήριο 3 ευρώ για ΑΜΕΑ, Πολύτεκνους, Ανέργους, Φοιτητές και μαθητές με την επίδειξη αντίστοιχου δικαιολογητικού.