To 2016 έρχονται οι αγώνες αυτόνομων αυτοκινήτων!

Αν ήσουν από αυτούς που πανηγύριζαν όταν το Audi RS7 χωρίς οδηγό έσπαγε το ρεκόρ της πίστας FAST Parcmoto, κοντά στη Βαρκελώνη, ίσως να το ξανασκεφτείς. Γιατί, σε λιγότερο από έναν χρόνο, θα δεις την έναρξη των πρώτων αγώνων ταχύτητας με αυτοκίνητα χωρίς οδηγούς.

Σύμφωνα με το περιοδικό Autocar, το νέο πρωτάθλημα αγώνων, το οποίο θα ονοάζεται Roborace, θα ξεκινήσει το 2016, αρχικά ως “υποστηρικτικό”, ή συμπληρωματικό στο πρωτάθλημα της Formula E. Τα αυτοκίνητα του Roborace, όπως καταλαβαίνεις, δεν θα έχουν οδηγούς και θα τρέχουν στις ίδιες πίστες και τις ίδιες ημέρες με τους αγώνες της Formula E.
Στην πρώτη σεζόν του πρωταθλήματος θα συμμετέχουν 10 ομάδες, η μία εκ των οποίων θα είναι rowd-sourced και community-funded, που θα χρησιμοποιήσει applications από ανεξάρτητους κατασκευαστές τεχνολογίας.

“Το Roborace” είναι μια ανοιχτή πρόκληση στις πιο καινοτόμες επιστημονικές και επικεντρωμένες στην τεχνολογία εταιρείες του πλανήτη. Είναι πολύ ενθαρρυντικο το να δημιουργούμε μια πλατφόρμα ώστε να μας δείξουν για το τί είναι ικανοί, είπε ο  aid Alejandro Agag, CEO της Formula E.
Το ερώτημα, βέβαια, είναι εμείς γιατί να το δούμε; Χωρίς το ανθρώπινο στοιχείο, χωρίς τον ανταγωνισμό των προσωπικοτήτων πίσω από το τιμόνι, το ενδιαφέρον είναι ελάχιστο…