Στις αρχές του 2016 ο διαγωνισμός για τη Mercedes του Ωνάση

Σκεπασμένη, όχι με κουβέρτες, όπως θα πρόσταζε ο Αλέξανδρος Ωνάσης, αλλά με νάυλον και διατηρημένη, όπως τη μέρα που την άφησε, η Mercedes Automatic 250/8 του γιου του Έλληνα κροίσου, περιμένει, στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού, τον επόμενο ιδιοκτήτη της. Η Εθνική Τράπεζα, εκκαθαριστής της Ολυμπιακής, στην οποία ανήκει η συγκεκριμένη Mercedes, έχει δημοσιεύσει πρόσκληση ενδιαφέροντος και θα κάνει τη διαγωνιστική διαδικασία, όπως ακριβώς ορίζει ο νόμος.

Παρότι η προθεσμία από την πρόσκληση ενδιαφέροντος που δημοσίευσε η Εθνική Τράπεζα έχει παρέλθει, πληροφορίες του TopSpeed.gr αναφέρουν ότι ο εκκαθαριστής συνεχίζει να δέχεται την υποβολή δηλώσεων ενδιαφέροντος από υποψηφίους αγοραστές της Merc του Ωνάση, όσο και για τα άλλα αντικείμενα που βγαίνουν στο σφυρί (το γραφείο του, αλλά και ένα αερόστατο, το οποίο, ως ιδέα, καθόλου δεν θα με χάλαγε).

Ο Αλέξανδρος Ωνάσης, συνήθιζε να τη σκεπάζει με κουβέρτες, για να μην πάθει ζημιά το χρώμα της. Σήμερα, είναι σκεπασμένη με νάυλον, εκεί όπου την άφησε ο Αλέξανδρος, για τον ίδιο λόγο.

Και πώς θα γίνει η διαδικασία; Ο ενδιαφερόμενος αγοραστής, υποβάλλει -μέσω email, ή fax) τη δήλωση ενδιαφέροντος για το αντικείμενο που τον/την ενδιαφέρει. Προφανώς, για την συμμετοχή στη διαδικασία, ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να καταθέσει και μια εγγυητική, για ευνόητους λόγους.

Ναι, σε αυτά τα καθίσματα καθόταν ο γιος του Αριστοτέλη Ωνάση, Αλέξανδρος

Εάν όλα είναι εντάξει, ο ενδιαφερόμενος, μπορεί να κλείσει ραντεβού με τους ανθρώπους της τράπεζας και να δει τη Mercedes στο χώρο στον οποίο φυλάσσεται, στο πρώην αεροδρόμιο (γιατί δεν αγοράζουμε και γουρούνι στο σακι). Προσοχή όμως: Αν σκέφτεσαι να υποβάλλεις δήλωση ενδιαφέροντος, για να δεις τη Merc και να τη φωτογραφήσεις και να την ανεβάσεις στο Facebook, σου προτείνουμε να μην το κάνεις: Γιατί προηγουμένως, θα έχεις υπογράψει την τήρηση εχεμύθειας και γενικώς, τη μη χρήση των πληροφοριών. Αν είναι να μπλέξεις, άφησέ το…

Ο διαγωνισμός θα γίνει σε χώρο στον οποίο θα ανακοινώσει η Εθνική Τράπεζα -πιθανότατα στην έδρα της, στην Αθήνα– και φυσικά στο χρόνο τον οποίο θα ορίσει τις επόμενες εβδομάδες. Πληροφορίες του TopSpeed.gr αναφέρουν πως, παρότι δεν έχει οριστεί ακόμη η ημερομηνία, η διαδικασία θα γίνει στις αρχές του νέου έτους (πιθανότατα εντός του Ιανουαρίου του 2016), ενώπιον συμβολαιογράφου (της κυρίας Γαβριέλη).

Και, στα πιο ενδιαφέροντα, η τιμή εκκίνησης της συγκεκριμένης Benz, δεν έχει ακόμα οριστεί. Πηγές του TopSpeed.gr αναφέρουν πως ο εκκαθαριστής θα συνεκτιμήσει το ύψος των προσφορών, ορίζοντας την τιμή εκκίνησης της δημοπρασίας.

Άλλωστε, οι αγοραστές θα παρατηρήσουν ότι η Merc είναι γενικώς σε άριστη κατάσταση, τόσο εξωτερικά, όσο και εσωτερικά. Υπάρχει μόνο ένα μικρό -ελάχιστο- σκίσιμο στο κάθισμα του οδηγού. Αλλά σκέψου, ότι σε αυτό καθόταν ένας Ωνάσης. Και κάθισε και μια Τζάκι Κένεντι, μια φορά, για να ακούσει τα εξ αμάξης από τον Αλέξανδρο, που δεν του άρεσε να αγγίζουν τα αυτοκίνητά του…

Τμήμα της πρόσκλησης ενδιαφέροντος που δημοσίευσε η Εθνική Τράπεζα.

Αν ενδιαφέρεσαι να είσαι εσύ αυτός που θα διασώσει ένα κομμάτι της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας, σε αυτό το link, θα διαβάσεις λεπτομερώς την πρόσκληση ενδιαφέροντος της Εθνικής Τράπεζας και θα βρεις όλα τα στοιχεία επικοινωνίας που σε ενδιαφέρουν. Αν την αγοράσεις, μην ξεχάσεις να μας κάνεις μια βόλτα!

Tip: Τις φωτογραφίες της Mercedes του Ωνάση, στο χώρο όπου φυλασσόταν και φυλάσσεται μέχρι σήμερα, μας τις παραχώρησε ο -ευγενέστατος- κύριος Άρης Κατσιέρης, τον οποίο και ευχαριστούμε θερμά.

Σου άρεσε το ρεπορτάζ μας; Κάνε ένα like στη σελίδα μας στο Facebook, για να στηρίξεις την προσπάθειά μας. Άλλωστε, όπως και τα όνειρα, έτσι και το TopSpeed.gr ήταν, ειναι και θα είναι πάντα δωρεάν!