Η Abarth ετοιμάζει coupe έκδοση του 124;

Από νωρίς, το TopSpeed.gr σε είχε ενημερώσει για τις προθέσεις της Fiat -και το παρασκήνιο- να αξιοποιήσει την κοινή πλατφόρμα με τη Mazda (λέγε με και MX-5) και να αναβιώσει το Fiat 124 Spider. Και, επειδή έχουμε αρχίσει να συνηθίζουμε να γινόμαστε… μάντεις καλού (θυμίσου την περίπτωση του RX που όταν όλοι έλεγαν “αποκλείεται“, εμείς επιμέναμε στις πληροφορίες μας), ήρθε η ώρα να σου μεταφέρουμε μια μάλλον… ερεθιστική πληροφορία: Η Abarth, δεν ετοιμάζει μόνο τη δική της έκδοση του 124 Spider (δες εδώ και εδώ το ρεπορτάζ μας), αλλά και μια κλειστή (ναι, coupe) έκδοση, την οποία προτίθεται να παρουσιάσει το 2019.
Στο μεταξύ, όταν παρουσιαστεί η Abarth έκδοση του 124 Spider, θα κλάψουν μανούλες

Αυτές οι πληροφορίες που (μας) διαρρέονται από την FCA, έχουν και μια άλλη βάση: Ότι -με δεδομένη την πρόθεση της Fiat να κατέβει στο WRC με το 124 (και γιατί όχι με το Abarth 500X;)- η Abarth θα αναλάβει την εξέλιξη ενός rally spec version του 124. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν μάλιστα ότι ήδη έχει γίνει συζήτηση με τη FIA, η οποία εξετάζει το ενδεχόμενο να δημιουργήσει μια νέα κατηγορία στο WRC, στην οποία θα επιτρέπονται αυτοκίνητα σαν το 124 να τρέχουν.

Η ομάδα του TopSpeed.com, λαμβάνοντας υπόψη το ότι με τους τωρινούς κανονισμούς της FIA, το 124 θα έπρεπε να είναι coupe, για να τρέξει, δημιούργησε ένα rendering του (επερχόμενου;) Abarth 124 WRC.

Και, με την επαγωγική μέθοδο τώρα, αν η Abarth τελικά φτιάξει ένα race spec coupe 124, θα έπρεπε να παράγει και έναν αριθμό για εμάς τους κοινούς θνητούς. Και γιατί, ενώ η FCA είναι σφιγμένη οικονομικά, να κάνει κάτι τέτοιο; Πρώτον, επειδή θα ικανοποιεί το αφεντικό της Abarth, το οποίο έχει δηλώσει πως η εταιρεία θα αλλάξει άρδην προσανατολισμό προς το πιο σκληροπυρηνικό και δεύτερο, επειδή θα έχει μεγάλο κέρδος. Ακόμα και αν σηκώσει πολύ την τιμή -που πιθανότατα θα το κάνει- θα εκμεταλλευθεί μια μεγάλη γκάμα ανταλλακτικών από τη Mopar και θα δημιουργήσει ένα νέο πεδίο δόξης λαμπρό, σε επίπεδο πωλήσεων – ειδικά στην αμερικανική αγορά.
Σε περίπτωση που αναρωτιέσαι, αυτό το όμορφο κοκκινάκι, είναι ένα Fiat Abarth 124 Coupe του 1973. Δεν θα ‘ταν κακό να αναβιώσει

Και κάτι τελευταίο: Η ιστορία θυμίζει λιγάκι αυτό που είχε κάνει η Abarth με το Fiat 124 Spider, στις αρχές του 1970, όταν έπρεπε να ομολογκάρει το 124 Rally για το WRC. Άρα, υπάρχει και η παράδοση. Και, η επιστροφή στις ρίζες, είναι κάτι που αρέσει. Θα πει το ναι ο Marchionne σε ένα τέτοιο μεγαλόπνοο σχέδιο; Θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι το 2019; Ελπίζουμε πως όχι. Άλλωστε, το 2016, θα είναι μια χρονιά εξελίξεων και εκπλήξεων για την FCA και την παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία. Αυτό το τελευταίο, κράτο το…

 Αυτό είναι το Fiat Abarth 124 Rally που έτρεχε στο ΠΠΡ τη δεκαετία του ’70

 Σου άρεσε το ρεπορτάζ μας; Αν ναι, κάνε την καλή πράξη της ημέρας και δώσε μας δύναμη, κάνοντας like στη σελίδα μας στο Facebook. Άλλωστε, δεν σου κοστίζει τίποτα! Και, θυμίσου: Η αγάπη είναι κάτι που, όταν το δίνεις, επιστρέφει!