Έχεις ασθενοφόρο για παιδιά που κινδυνεύουν; Πλήρωνε τέλη κυκλοφορίας

Είναι απίθανο, τελικά, αυτό το κράτος. Αφού διαλύει (μόνο του) όποια κοινωνική δομή υπήρχε, καταφεύγει στη βοήθεια των εθελοντών. Στην περίπτωσή μας, το “Χαμόγελο του Παιδιού”, σε πολλές περιπτώσεις έχει αντικαταστήσει το Κράτος, σε ό,τι αφορά παιδιά που κακοποιούνται, ή εγκαταλείπονται από τους γονείς τους (και όχι μόνο).

Το απίθανο αυτό Κράτος λοιπόν, αφού έβαλε το μαχαίρι στο λαιμό του Χαμόγελου για να πληρώσει ΕΝΦΙΑ για τα σπίτια στα οποία φιλοξενεί τα κακοποιημένα παιδιά (τα οποία θα έπρεπε να φιλοξενεί το Κράτος, αλλά δεν την παλεύει), του ζητάει να καταβάλλει (άμεσα) τέλη κυκλοφορίας για τα… ασθενοφόρα του. Και θα ήταν δικαιολογημένο (λέμε τώρα) αν δεν επρόκειτο για τα ασθενοφόρα τα οποία χρησιμοποιεί το ίδιο το Κράτος, παρότι ανήκουν στο Χαμόγελο! Δηλαδή, συνεργαζόμαστε για να με βοηθήσεις να κάνουμε τη δουλειά μου και να βοηθήσουμε παιδιά, αλλά θα με πληρώσεις!

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2015 θα πρέπει να καταβάλλει το υπέρογκο ποσό των 22.573,76 ευρώ για τα τέλη κυκλοφορίας για τη λειτουργία:

– των εξειδικευμένων Κινητών Ιατρικών Μονάδων Εντατικής θεραπείας για νεογνά και παιδιά (Ασθενοφόρα) που δρουν υπό το συντονισμό του Ε.Κ.Α.Β.

– των οχημάτων άμεσης επέμβασης και υποστήριξης παιδιών που διατρέχουν άμεσο κίνδυνο που δρουν κατόπιν εισαγγελικών εντολών και σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία

– των Κινητών Ιατρικών Μονάδων Προληπτικής Ιατρικής που δρουν σε συνεργασία των Υπουργείων Υγείας και Εθνικής Παιδείας & Θρησκευμάτων

– των οχημάτων που καθημερινά μεταφέρουν τα 390 παιδιά από τα 14 σπίτια του οργανισμού στα σχολεία τους

Μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2015 θα πρέπει να καταβληθούν 65.777,85 ευρώ για Τέλη Κυκλοφορίας και ΕΝΦΙΑ καθώς παράλληλα θα πρέπει να πληρωθεί -όπως κάθε μήνα- πλήθος φόρων με τους οποίους επιβαρύνεται χωρίς καμία ελάφρυνση «Το Χαμόγελο του Παιδιού» (Φ.Π.Α., φόρος μισθωτών υπηρεσιών, φόρος ιδιόχρησης ακινήτων, φόρος παραχώρησης ακινήτων, φόρος αποδοχής κληρονομιάς κ.λ.π.).

Κάθε 1 ευρώ φορολογίας στερείται από τις δράσεις για τα παιδιά και όλα αυτά την ίδια στιγμή που «Το Χαμόγελο του Παιδιού» κάνει έναν τεράστιο αγώνα για να εξασφαλίσει ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ για χιλιάδες παιδιά που έχουν ανάγκη, τα 390 παιδιά που μεγαλώνουν στα σπίτια του, εκατοντάδες παιδιά με προβλήματα υγείας, χιλιάδες παιδιά που ζουν στα όρια της φτώχειας!

Καλές γιορτές και σε εσάς, “κύριοι” και “κυρίες” του Υπουργείου Οικονομικών…