Η BMW το 2016 θα γιορτάσει 100 χρόνια ζωής με μια σειρά από εκδηλώσεις και παρουσιάσεις… Mοντέλων

Η BMW απέχει κάτι μήνες για να κλείσει σχεδόν ένα αιώνα ζωής μιας και ιδρύθηκε το 1916 και από τότε έχει καταφέρει πολλά. Τα αρχικά  B M W σημαίνουν Bayerische Motoren Werke ή Bavarian Motor Works στα αγγλικά και ξεκίνησε ως κατασκευαστής αεροσκάφους με το κυκλικό σήμα με το κόκκινο το μπλε και το άσπρο να γίνεται αναγνωρίσιμο καθώς περνούν τα χρόνια. Το 1923 η BMW κατασκεύασε την πρώτη μοτοσυκλέτα την R 32 και πέντε χρόνια αργότερα το 1928 έγινε κατασκευαστής αυτοκινήτων προσφέροντας μέχρι και σήμερα τα απόλυτα μηχανήματα οδήγησης. Έτσι λοιπόν κλείνοντας έναν ολόκληρο αιώνα ζωής μόνο ευχάριστες εκπλήξεις μπορούμε να αναμένουμε από την Βαυαρική φίρμα. Λέγοντας ευχάριστες εκπλήξεις ευνοούμε BMW M  division την φαεινή ιδέα της  BMW  που ιδρύθηκε το 1970. Σήμερα το M division βρίσκεται σε ακμή καθώς σχεδόν όλα τα μοντέλα της έχουν μια Μ έκδοση προσφέροντας χαρά στους παθιασμένους οδηγούς. 

Η επέτειος της Bmw θα συνδυαστεί με μια σειρά από σπορ μοντέλα ξεκινώντας από την M4 GTS ένα αγωνιστικό κοντά στις αγωνιστικές ρίζες της φίρμας. Θα πρέπει να περιμένουμε και μια πιο γρήγορη εκδοχή του BMW i8, το i8s με τουλάχιστον 100 άλογα περισσότερα αφού θα φοράει τον δίλιτρο κινητήρα με 300 άλογα και επιτάχυνση στα 100 από στάση κάτω από 4 δλ πιθανότατα χωρίς  οροφή…



Σύμφωνα με φημολογίες ακούγεται ότι η BMW θα κατασκευάσει ένα διθέσιο roadster αποκλειστικά για να  να γιορτάσει την μεγάλη επέτειο και να αποτίσει φόρο τιμής στους ιδρυτές της εταιρείας αλλά… και στους φανατικούς οπαδούς της!

Η BMW ετοιμάζει μία δυναμική είσοδο το 2016 που είναι και η επετειακή χρονιά της. Συμπληρώνοντας σύντομα 100 χρόνια από την ίδρυσή της, η εταιρία χρησιμοποιεί τη σκηνή του Διεθνούς Σαλονιού Αυτοκινήτου Β. Αμερικής (NAIAS), στο Ντιτρόιτ (11 – 24 Ιανουαρίου), για τις παγκόσμιες πρεμιέρες των σπορ μοντέλων της BMW M2 και BMW X4 M40i. Οι δύο νέες αφίξεις του περιπτέρου θα πλαισιωθούν από τα πρωτοποριακά μοντέλα BMW i και καινοτόμες υπηρεσίες που καλύπτουν όλους τους τομείς της ηλεκτρικής μετακίνησης. Το παρών θα δώσει και η τελευταία γκάμα εφαρμογών και συστημάτων του BMW ConnectedDrive (όπως το Remote Control Parking).

Η επιτυχημένη παρουσία του BMW Group στη Β. Αμερική ξεκίνησε πριν από 40+ χρόνια. Η Βαυαρική αυτοκινητοβιομηχανία εκπροσωπείται στις ΗΠΑ από τη θυγατρική της BMW στη Β. Αμερική από το 1975, και η εταιρία προχώρησε στη συνέχεια στην ανέγερση του δικού της εργοστασίου παραγωγής στο Spartanburg, Νότια Καρολίνα το 1992. Εκδόσεις μοντέλων που προορίζονται ειδικά για την Αμερικανική αγορά και η δέσμευση της BMW στα αγωνιστικά πρωταθλήματα Β. Αμερικής, όπως το IMSA WeatherTech SportsCar Championship (στο οποίο η νέα BMW M6 GTLM θα τρέξει το 2016), υπογραμμίζουν τη σημασία της δεύτερης μεγαλύτερης αγοράς πωλήσεων του BMW Group, που παράλληλα λειτουργεί σαν μία σημαντική δεξαμενή ιδεών για νέες εξελίξεις. Επομένως, η Αμερική έχει γίνει ένα δεύτερο ‘σπίτι’ για το BMW Group, παρέχοντας εργασιακή απασχόληση σε πάνω από 70.000 άτομα στην ήπειρο αυτή (στην ίδια τη BMW και τις κοινοπραξίες της).

Πρόκειται για μία επιτυχημένη ιστορία που συνεχίζεται. Μία επένδυση ύψους ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων προορίζεται για αύξηση της παραγωγικότητας του Εργοστασίου του BMW Group στο Spartanburg στη Ν. Καρολίνα. Το εργοστάσιο αναμένεται να παίξει ακόμα σημαντικότερο ρόλο στο δίκτυο παραγωγής του BMW Group στο μέλλον. Το εργοστάσιο του Spartanburg κατασκευάζει μοντέλα BMW X για πελάτες από όλο τον κόσμο και έχει αναδείξει τη BMW στη μεγαλύτερη εταιρία εξαγωγής αυτοκινήτων των ΗΠΑ με βάση την αξία. Παράλληλα με την επέκταση των εγκαταστάσεων παραγωγής της, η εταιρία έχει δώσει ιδιαίτερη έμφαση στη δημιουργία δύο κέντρων οδηγικής ασφάλειας. Το ένα είναι το Performance Center στο Εργοστάσιο του Spartanburg, και το άλλο βρίσκεται στην Καλιφόρνια, στο νότιο Palm Springs. Εδώ, οι οδηγοί BMW, μελλοντικοί πελάτες και φίλοι της μάρκας βιώνουν τις δυνατότητες επιδόσεων του Απόλυτου Οδηγικού Εργαλείου μέσα από εκπαιδευτικά σεμινάρια οδήγησης.

Νέα BMW M 2 Coupe : σπορ αυτοκίνητο υψηλών, συναρπαστικών επιδόσεων. 

Στις αρχές της δεκαετίας του 1970, η BMW 2002 turbo ήδη έκανε πάταγο ξεσηκώνοντας το πλήθος με κάθε της εμφάνιση. Το compact σπορ αυτοκίνητο ενσάρκωνε άριστα την απόφαση της BMW να προσφέρει εξαιρετικά δυναμική συμπεριφορά, ευελιξία και οδηγικό έλεγχο. Τώρα, μετά από 40 και πλέον χρόνια, η BMW M GmbH παρουσιάζει τη νέα BMW M2 επιβεβαιώνοντας τη συνέχιση αυτής της δέσμευσης. Με έναν ισχυρό, εν σειρά εξακύλινδρο κινητήρα, την ευελιξία της πίσω κίνησης (RWD), ελαφριά αλουμινένια ανάρτηση M Sport και συναρπαστικό στυλ, η νέα BMW M2 Coupe έχει όλα τα συστατικά για να προσφέρει την τελευταία λέξη στην οδηγική απόλαυση. 

Ο νέος, τρίλιτρος, εν σειρά εξακύλινδρος κινητήρας της BMW M2 χρησιμοποιεί προηγμένη τεχνολογία M TwinPower Turbo που αποδίδει 272 kW/370 hp σε 6.500 rpm και αποτελεί σημείο αναφοράς στην κατηγορία. Η μέγιστη ροπή των 465 Nm μπορεί να φτάσει στιγμιαία στα 500 Nm με τη λειτουργία overboost. Η νέα BMW M2 με προαιρετικό, επτατάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη Μ – M Double Clutch Transmission (M DCT) και Launch Control (Έλεγχο Εκκίνησης) επιταχύνει από στάση στα 100 km/h σε μόλις 4,3 δευτερόλεπτα. Η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 km/h, ή στα 270 km/h με το Πακέτο M Driver. Παρόλα αυτά, με το κιβώτιο M DCT, κατανάλωση μόλις 7,9 lit / 100 km και εκπομπές CO2 185 g/km, το αυτοκίνητο εντυπωσιάζει με την εξαιρετική του απόδοση. 

Η οδηγική απόλαυση αυξάνεται με την ενεργοποίηση της λειτουργίας M Dynamic Mode (MDM) του συστήματος Dynamic Stability Control. Το MDM επιτρέπει την ολίσθηση του τροχού και επομένως μέτρια, ελεγχόμενα drift (υπερστροφές ισχύος) στην πίστα.

Νέα BMW X 4 M 40 i : κορυφαία δυναμική συμπεριφορά στην κατηγορία της.

Η επιτυχημένη σειρά BMW X4 αποκτά τη νέα ναυαρχίδα της με την άφιξη της BMW X4 M40i. Διαθέτοντας ακόμα πιο δυναμική συμπεριφορά, ξεχωριστή εμφάνιση και αποκλειστικό εξοπλισμό, η BMW γίνεται και πάλι κυρίαρχος του παιχνιδιού στην κατηγορία Sports Activity Coupe (SAC). 

Ένας νέος, εν σειρά εξακύλινδρος κινητήρας M Performance TwinPower Turbo γιορτάζει την παγκόσμια πρεμιέρα του στη BMW X4 M40i. Με 3000 κυβ. εκ. αποδίδει 265 kW/360 hp μεταξύ 5.800 και 6.000 rpm και ροπή 465 Nm. Με αυτό τον κινητήρα υψηλών επιδόσεων και την τεχνολογία αιχμής M Performance TwinPower Turbo, η BMW X4 M40i επιταχύνει από 0 στα 100 km/h σε 4,9 δεύτερα μέχρι την τελική ταχύτητα των 250 km/h (ηλεκτρονικός κόφτης).

BMW i : πρωτοπόρος στην ηλεκτρική οδηγική απόλαυση και καθημερινή χρηστικότητα.

Μετά το επιτυχημένο παγκόσμιο λανσάρισμα του γνήσιου ηλεκτρικού μοντέλου BMW i3 (κατανάλωση ενέργειας στο μικτό κύκλο: 12,9 kWh, εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 0 g/km)* και του plug-in υβριδικού σπορ BMW i8 (κατανάλωση καυσίμου στο μικτό κύκλο: 2,1 l/100 km, εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 49 g/km)* η BMW i εδραιώνεται σαν πρωτοπόρος στον τομέα της βιώσιμης μετακίνησης με μία αυξανόμενη ποικιλία μοντέλων και σχετικών υπηρεσιών.

Από τότε που έκανε την πρώτη της εμφάνιση στην αγορά του αυτοκινήτου, στα τέλη του 2013, η μάρκα BMW i έχει γίνει ένα επιτυχημένο κεφάλαιο στην ιστορία της BMW. Με το BMW i3 – το παγκοσμίως πρώτο compact premium, αμιγώς ηλεκτρικό όχημα – και το επαναστατικό, υβριδικό σπορ αυτοκίνητο BMW i8, η BMW i διαθέτει δύο μοντέλα που απολαμβάνουν τεράστια δημοτικότητα και υψηλή ζήτηση σε όλο τον κόσμο. Σαν αποτέλεσμα, η BMW έχει ισχυροποιηθεί στην αγορά του ηλεκτρικού αυτοκινήτου. Συγκεκριμένα, το ένα στα 10 ηλεκτροκίνητα επιβατικά οχήματα που παραδίδονται σε πελάτες σε όλο τον κόσμο από τότε που λαναρίστηκε η BMW i είναι το μοντέλο i3. Στην Αμερική, η αναλογία αυτή είναι ένα στα οκτώ ηλεκτρικά αυτοκίνητα, και στη Γερμανία ένα στα πέντε (όλες οι τιμές υπολογισμένες μέχρι τον Οκτώβριο του 2015). Επιπλέον, το BMW i3 είναι το τρίτο σε πωλήσεις ηλεκτρικό αυτοκίνητο παγκοσμίως – και το μοναδικό που μπορεί να αυξήσει τη λειτουργική αυτονομία του με το προαιρετικό σύστημα Range Extender. Ένα ακόμα κρίσιμο στοιχείο για τη BMW που απορρέει από την ισχυρή ζήτηση για μοντέλα BMW i είναι ότι τέσσερις στους πέντε πελάτες BMW i3 στην Ευρώπη ήταν κάτοχοι οχημάτων άλλων κατασκευαστών – επομένως είναι νέοι στη μάρκα BMW.

Η BMW i παίζει και έναν ακόμα σημαντικό ρόλο, μεταφέροντας την τεχνολογία της σε άλλα μοντέλα της BMW. Όλα τα plug-in υβριδικά μοντέλα BMW, για παράδειγμα, υιοθετούν την τεχνολογία BMW eDrive που έχει εξελιχθεί για αυτοκίνητα BMW i με τη μορφή ηλεκτροκινητήρων, ηλεκτρονικών ισχύος, μπαταριών υψηλής τάσης και ευφυούς διαχείρισης ενέργειας. Κατά τον ίδιο τρόπο, η εμπειρία που έχει αποκτηθεί πάνω στη χρήση βιομηχανικά παραγόμενου CFRP στη φάση εξέλιξης των μοντέλων BMW i έχει συμβάλλει στη μείωση του βάρους των πολυτελών sedan της νέας BMW Σειράς 7.

Οι τελευταίες καινοτομίες του BMW ConnectedDrive :

ευφυείς εφαρμογές και συστήματα αυξάνουν την ασφάλεια και την άνεση.

Η BMW υπογραμμίζει τα τελευταία επιτεύγματα στον τομέα της ευφυούς συνδεσιμότητας με μία ακόμα μεγαλύτερη ποικιλία συστημάτων υποστήριξης οδηγού και εφαρμογές που προάγουν την άνεση και την ασφάλεια σε νέα επίπεδα. Οι τελευταίες εξελίξεις του BMW ConnectedDrive περιλαμβάνουν Remote Control Parking, εκτεταμένη λειτουργικότητα για το Driving Assistant, BMW Night Vision με φως επισήμανσης και Surround View με 3D View.