Τώρα και το Corsa με Android Auto ή Apple CarPlay

Συνδέεις το κινητό σου μέσω USB και όχι μόνο το φορτίζεις και ακούς τα τραγούδια που έχεις αποθηκευμένα αλλά στην ουσία χειρίζεσαι το κινητό σου μέσω της έγχρωμη οθόνη αφής 7 ιντσών αφού μπορείς να ανοίξεις εφαρμογές, να κάνεις κλήσεις, να στείλεις μήνυμα, να δεις ταινία κ.τ.λ. 

 

Η Opel λανσάρει τώρα τα συστήματα του Insignia και του νέου Astra σε ένα μικρό μοντέλο της. Έτσι το Corsa θα διατίθεται με την τελευταία γενιά συστημάτων IntelliLink infotainment, που έκαναν το ντεμπούτο τους στο νέο Astra πριν από μερικές εβδομάδες και σε νέες αποχρώσεις. Το R4.0 IntelliLink ενσωματώνει άριστα λειτουργίες ενός smartphone μέσω Android Auto και Apple CarPlay με έξτρα χρέωση. Είναι συμβατό με συσκευές από Android 5.0 Lollipop και Apple iOS 7.1 (από iPhone 5). Εξάλλου η υπηρεσία Opel OnStar προσφέρει μία σταθερή και ισχυρή διαδικτυακή σύνδεση. Η υπηρεσία προσωπικής συνδεσιμότητας και εξυπηρέτησης και η ειδική κεραία της μετατρέπουν το Corsa σε 4G/LTE Wi-Fi Hotspot. Επιπλέον, πολυάριθμες πρόσθετες υπηρεσίες κάνουν την οδήγηση πιο ξεκούραστη. Η Opel θα προσφέρει μία ακόμα λύση πλοήγησης με εφαρμογές Apple Maps και Google Maps με τη φορητή συσκευή πλοήγησης TomTom GO 40 με δυνατότητα ενσωμάτωσης.

«Δεν προσφέρουμε απλά στους οδηγούς μεσαίων ή συμπαγών οχημάτων την ευκαιρία να απολαμβάνουν υπερσύγχρονη συνδεσιμότητα και τεχνολογία infotainment. Θα την κάνουμε διαθέσιμη σε ολόκληρη τη γκάμα προϊόντων μας σε πολύ ελκυστικές τιμές” δήλωσε ο  Peter Christian Küspert, Αντιπρόεδρος Πωλήσεων & Aftersales Opel Group. «Το νέο σύστημα R4.0 IntelliLink με ενσωμάτωση smartphone που διατίθεται για το Corsa είναι το τέλειο παράδειγμα. Αυτό το σύστημα μαζί με την υπηρεσία Opel OnStar επιτρέπει τη γρήγορη, σταθερή και εκτενή πρόσβαση στο internet για όλους τους ιδιοκτήτες Corsa.»

Εξατομικευμένο, γρήγορο, εύχρηστο: R4.0 IntelliLink με ενσωμάτωση smartphone

Το σύστημα R4.0 IntelliLink διατίθεται με τη συνήθη έγχρωμη οθόνη αφής 7 ιντσών, USB και διεπαφή Bluetooth® για audio streaming και προβολή φωτογραφιών, βίντεο και ταινιών ή διεξαγωγή τηλεφωνικών κλήσεων μέσω μονάδας hands-free και όχι μόνο – η τελευταία γενιά του συστήματος infotainment που διατίθεται τώρα με το Corsa είναι επίσης συμβατή με Apple CarPlay και Android Auto. Αυτή προσφέρει τις προσωπικές εφαρμογές smartphone των οδηγών Corsa μέσα στο αυτοκίνητο. Η τεχνολογία Opel infotainment αναγνωρίζει άμεσα το σύστημα όταν το iPhone ή το Android smartphone συνδέεται στο R4.0 IntelliLink μέσω USB. Μόλις γίνει η σύνδεση, η διεπαφή smartphone προσαρμόζεται στην οθόνη αφής 7-ιντσών για την προβολή στοιχείων. Ταυτόχρονα φορτίζεται το smartphone.

Κάθε σύστημα βασίζεται στα πιο δημοφιλή χαρακτηριστικά των smartphone. Το Apple CarPlay παίρνει τις λειτουργίες iPhone στις οποίες ο χρήστης θέλει να έχει πρόσβαση κατά τη διάρκεια του ταξιδιού και τα εμφανίζει στην οθόνη του αυτοκινήτου με έξυπνο και απλό τρόπο. Αυτό επιτρέπει στους οδηγούς να κάνουν τηλεφωνήματα, να στέλνουν και να λαμβάνουν μηνύματα και να ακούνε μουσική απευθείας από την οθόνη αφής ή φωνητικά μέσω Siri. Μία πλήρης γκάμα αυτών των εφαρμογών υπάρχει στο apple.com/ios/carplay. Το Android Auto βασίζεται σε εφαρμογές Google Maps, Google Now και στη δυνατότητα ομιλίας στο Google, καθώς και στην ανάπτυξη ενός οικοσυστήματος εφαρμογών ήχου και μηνυμάτων. Πλήρη λίστα των υποστηριζόμενων εφαρμογών διατίθεται στο android.com/auto.

Το μεγάλο πλεονέκτημα της χρήσης των εφαρμογών πλοήγησης Google Map ή Apple Maps είναι ότι ο οδηγός έχει πάντα στη διάθεσή του τα τελευταία δεδομένα χαρτών, καθώς οι ενημερώσεις διατίθενται από τον αντίστοιχο προμηθευτή και φορτώνονται στο τηλέφωνο. Επιπλέον, συστήματα βασισμένα σε smartphone προβάλλουν συνθήκες κυκλοφορίας σε πραγματικό χρόνο μαζί με σημεία ενδιαφέροντος – συμπεριλαμβανομένων ολοκληρωμένων διευθύνσεων, ωρών λειτουργίας, απόστασης και συνδέσεων. Η αύξηση μεγέθους τμήματος του χάρτη στο Android Auto είναι απλή όσο σε ένα smartphone – μία οθόνη αφής μαζί με την αντίστοιχη κίνηση του δακτύλου είναι αρκετή. Ένα ακόμα πλεονέκτημα του συστήματος είναι ότι όταν λαμβάνεται ένα μήνυμα κειμένου από υπηρεσίες όπως WhatsApp ή Skype, αυτό εμφανίζεται στην οθόνη IntelliLink (χωρίς το κείμενο) και γίνεται ανάγνωσή του.

Η Opel προσφέρει επίσης μία πρόσθετη επιλογή πλοήγησης στο φορητό σύστημα TomTom GO 40 που διατίθεται στους διανομείς. Η έγχρωμη οθόνη αφής 4.3 ιντσών στερεώνεται με ασφάλεια στο ταμπλό μέσω της βάσης FlexDock®. Αυτή η συσκευή φορτίζεται ενώ χρησιμοποιείται όντας ενσωματωμένη στο όχημα. Το TomTom διατίθεται με χάρτες 45 Ευρωπαϊκών χωρών, 3D οθόνη και επιλεγμένα σημεία ενδιαφέροντος. Επιπλέον, η κατάσταση της κυκλοφορίας εμφανίζεται σε πραγματικό χρόνο εάν είναι συνδεδεμένο ένα smartphone. Επομένως, αποτελεί μία ελκυστική εναλλακτική πρόταση για εταιρικά και fleet αυτοκίνητα.

Σταθερή, δωρεάν διαδικτυακή σύνδεση: Τα πάντα υπό έλεγχο με την υπηρεσία Opel OnStar

Η υπηρεσία Opel OnStar προσφέρει τη δυνατότητα μιας σταθερής, κινητής διαδικτυακής σύνδεσης μέσα και γύρω από το αυτοκίνητο. Η ενσωματωμένη αρχιτεκτονική 4G/LTE μετατρέπει το Corsa σε ισχυρό Wi-Fi Hotspot. Μία ειδική εξωτερική κεραία διασφαλίζει τη βέλτιστη συνδεσιμότητα για μέχρι επτά φορητές συσκευές – ακόμα και στο εξωτερικό. Δεν επιβάλλονται πρόσθετα τέλη roaming. Η χρήση του Wi-Fi Hotspot είναι δωρεάν για τους πρώτους 12 μήνες μετά την εγγραφή.

Επιπλέον, η υπηρεσία συνδεσιμότητας και προσωπικής εξυπηρέτησης κάνουν την οδήγηση πιο ξεκούραστη με το πάτημα ενός κουμπιού. Οι εκτενείς υπηρεσίες περιλαμβάνουν Automatic Crash Response (Αυτόματη Απόκριση σε Περίπτωση Σύγκρουσης), 24H Roadside (Οδική Βοήθεια όλο το 24ωρο) και Stolen Vehicle Assistance (Υποστήριξη Κλεμμένου Οχήματος) ακόμα και Vehicle Diagnostics (Διάγνωση Οχήματος). Τέλος, η εφαρμογή smartphone MyOpel επιτρέπει στους χρήστες Opel OnStar να ζητούν βοήθεια όταν είναι μακριά από το αυτοκίνητο, να ανοίγουν ή να κλείνουν το αυτοκίνητο από απόσταση ή να έχουν πρόσβαση σε σημαντικά δεδομένα του οχήματος.

Τέλος το CORSA λόγω των προδιαγραφών EURO 6 επιτυγχάνει εξαιρετικά χαμηλές εκπομπές ρύπων (από 85-89 g/km) με τον κινητήρα 1.3 Diesel ECOFLEX, 95 hp και εξακολουθεί να απαλλάσσεται από τα Τέλη Κυκλοφορίας.

Tο Corsa με κινητήρα 1.3 Diesel ECOFLEX θα προσφέρεται στις εκδόσεις Enjoy και Color Edition, όπου η επίτευξη χαμηλών ρύπων συνοδεύεται και από ανάλογα χαμηλή κατανάλωση καυσίμου (από 3.1-3.3 lt/100km). Η έννοια της οικονομικής αυτοκίνησης στα καλύτερά της! Θεωρούμε ότι το best seller της Opel εντάσσεται πλήρως στο πνεύμα των καιρών και της αγοράς μας, ως εκ τούτου θα συνεχίσει να πρωταγωνιστεί στην κατηγορία του» δήλωσε ο Τάσος Αραμπατζής, Διευθυντής Μάρκετινγκ της GM Hellas.