Πώς θα γλιτώσεις το αυτοκίνητό σου από τους κλέφτες

Κλέφτες. Κλέφτες παντού. Διάβασες σε προηγούμενο ρεπορτάζ μας την “εκρηξη” στις κλοπές αυτοκινήτων στην Ελλάδα. Και θα αναρωτήθηκες: Τι μπορώ να κάνω για να τη γλιτώσω; Το TopSpeed.gr έχει κάποιες συμβουλές για εσένα…

Κατ’ αρχάς να… προσευχηθείς να μη σε βάλουν στο μάτι. Καλό θα ήταν να αποφεύγεις να ανεβάζεις φωτογραφίες του καμαριού σου στα κοινωνικά δίκτυα και σε σελίδες, με εμφανή την πινακίδα κυκλοφορίας. Άλλο “κλειδί”, είναι στις φωτογραφίες να μη φαίνεται το μέρος στο οποίο “συχνάζει” το αυτοκίνητο, για ευνόητους λόγους. Επίσης, πρόσεχε τα κλειδιά σου και σε ποιους δανείζεις (αν δανείζεις) το αυτοκίνητό σου.

Όταν κυκλοφορείς, έχε το νου σου. Μπορεί κάποιος να “σταμπάρει” το αυτοκίνητό σου και να σε ακολουθεί διακριτικά. Έχεις την αίσθηση ότι κάποιος σε ακολουθεί; Πήγαινε αλλού. Καλύτερα παρανοϊκός, παρά κλαμμένος.

Να μην… προκαλείς. Προσπάθησε να παρκάρεις το αυτοκίνητό σου σε καλά φωτισμένο μέρος, όσο το δυνατό κοντά στο σπίτι σου. Και να έχεις το νου σου για το συναγερμό, ή και για τα αυτοκίνητα των γειτόνων. Αν τύχει κάτι, βάλε τις φωνές και, οπωσδήποτε, κάλεσε την Αστυνομία. Απόφυγε την επαφή μαζί τους.

Σε ό,τι αφορά το παρκάρισμα, μια καλή λύση είναι να το στριμώχνεις έτσι ώστε να μην ξεπαρκάρει εύκολα. Βέβαια, σε ανάλογη περίπτωση, οι κλέφτες έχυσαν λάδια στο οδόστρωμα και το έσπρωξαν προς τα πλάγια.

Το GPS Tracker, είναι κι αυτό μια λύση. Βέβαια, τα οργανωμένα κυκλώματα έχουν συσκευές που παράγουν παράσιτα. Εκτός αυτού, τα φορτώνουν σε κοντέινερς και τα ξεφορτώνουν σε υπόγεια γκαράζ, μέσα στα οποία το σήμα του GPS δεν πιάνει.

Άλλη λύση, είναι τα “μπαστούνια” που δένουν το τιμόνι με τα πεντάλ, ή τον λεβιέ των ταχυτήτων με το χειρόφρενο. Εκτός του ότι σπάνε σε δευτερόλεπτα, αν τα ψεκάσει ο κλέφτης με σπρέι αζώτου, σε περίπτωση που το αυτοκίνητο φύγει σηκωτό, δεν έχει καμία χρησιμότητα.

Οι “παρακάμψεις” στα ηλεκτρικά και οι κρυφοί διακόπτες για να μην παίρνει μπρος το αυτοκίνητο, είναι επίσης ημίμετρο, το οποίο ίσως να τους καθυστερήσει. Πολλές φορές όμως, οι κλέφτες πηγαίνουν με δικό τους εγκέφαλο στο αυτοκίνητο- στόχο.

Αν το έχεις σε κλειστό χώρο, τα σκυλιά είναι μια καλή λύση, αν και θυμήσου πως και αυτά ναρκώνονται, με θανάσιμες, συχνά συνέπειες. Αν σκέφτεσαι να συμπλακείς με τους κλέφτες, εκτός του ότι θα βάλεις σε κίνδυνο τη σωματική σου ακεραίότητα, ή και τη ζωή σου την ίδια, με αδίστακτα θρασύδειλα υποκείμενα που πιθανότατα θα οπλοφορούν (τι θα κάνεις απέναντι σε δύναμη πυρός δύο καλάσνικοφ, άραγε;), ακόμα και αν τους καταφέρεις, ο νόμος είναι τόσο ηλίθιος σε αυτή τη χώρα, που μπορούν οι κλέφτες να σου κάνουν μήνυση…

Μια καλή λύση που προτείνουν πολλοί φίλοι, είναι να κρύψεις ένα κινητό σε κάποιο σημείο του αυτοκινήτου. Με μια σύνδεση στο όνομά σου, με μια σύνδεση στη μπαταρία για να φορτίζει συνέχεια και με μια εφαρμογή Android (υπάρχουν τέτοιες), μπορείς να εντοπίσεις γρήγορα το κινητό και, στη συνέχεια, το αυτοκίνητό σου. Ή, ακόμα ακόμα, θα βοηθήσεις την Αστυνομία να βρει το σήμα του κινητού σου που βρίσκεται μέσα στο αυτοκίνητο. Και, με λίγη ακόμα τύχη, θα το βρεις… Αρκεί να μη βρουν αυτοί νωρίτερα το κινητό.

Κλείνοντας, η ομάδα του TopSpeed.gr εύχεται κανείς να μην ξαναχάσει το αυτοκίνητό του. Και, όσοι τα έχασαν, να τα βρουν σύντομα, άθικτα…

 Διάβασε εδώ τη συνέχεια του ρεπορτάζ: 27 αυτοκίνητα κλέβονται κάθε μέρα στην Ελλάδα

Σου άρεσε το ρεπορτάζ μας; Μην ξεχάσεις να κάνεις like στη σελίδα μας στο Facebookγια να ενημερώνεσαι από εμάς και για να στηρίξεις τη δουλειά μας! Άλλωστε, το να κάνεις ένα like, όπως και τα όνειρα, είναι δωρεάν…