H Mercedes- Benz ανακαλεί 6.694 αυτοκίνητα στην Ελλάδα για πρόβλημα στον αερόσακο

Στην ανάκληση 6.694 οχημάτων Mercedes Benz C-Class και GLK προχωρά η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας. Στα συγκεκριμένα μοντέλα, κατασκευαστικής σειράς 204, με ημερομηνία παραγωγής από τον Μάρτιο του 2006 ως το Νοέμβριο του 2009, υπάρχει πιθανότητα η διάβρωση στα εσωτερικά σημεία του εγκεφάλου, να προκαλέσει λειτουργικό περιορισμό του εγκεφάλου συστημάτων συγκράτησης (SRS).

Σε μια τέτοια περίπτωση, ο εγκέφαλος θα μπορούσε να διακόψει τη λειτουργία του και συνεπώς να απενεργοποιηθούν κάποια συστατικά μέρη του συστήματος SRS, όπως για παράδειγμα οι αερόσακοι. Σε μια παρόμοια περίπτωση θα ενεργοποιηθεί η προειδοποιητική λυχνία του SRS. Σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις υπάρχει μετέπειτα η δυνατότητα ακούσιας ενεργοποίησης διαφόρων συστατικών μερών του συστήματος SRS. Αυτό θα μπορούσε να επιφέρει κίνδυνο ατυχήματος ή και τραυματισμού.

Πάντως, μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με τα παραπάνω θέματα.

Οι ιδιοκτήτες των οχημάτων, θα ενημερωθούν εγγράφως ώστε να επισκεφθούν το δίκτυο εξουσιοδοτημένων επισκευαστών της Mercedes- Benz, προκειμένου να γίνει αντικατάσταση του εγκεφάλου του συστήματος SRS, χωρίς οικονομική επιβάρυνση.

Εάν είστε ιδιοκτήτης ενός από τα προαναφερόμενα μοντέλα, μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες στον τηλεφωνικό αριθμό 800 11 76000.