Σαρώνει στις πωλήσεις η Peugeot

Δεν είναι μόνο η γκάμα με τα -τουλάχιστον ενδιαφέροντα- μοντέλα της, αλλά και το ευνοϊκό χρηματοδοτικό πρόγραμμα της Peugeot που εξηγεί τη φρενιασμένη άνοδο στις πωλήσεις της στην Ελλάδα, σε μια δύσκολη περίοδο. 

Και εξηγεί γιατί μπήκε με το δεξί το 2016 για την Peugeot η οποία κατέκτησε την τρίτη θέση σε ταξινομήσεις νέων επιβατικών αυτοκινήτων τον Ιανουάριο του 2016, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΣΕΑΑ. Με 495 ταξινομήσεις, η premium γαλλική μάρκα πέτυχε μερίδιο 8.7% στην αγορά των επιβατικών και  10,3% στην αγορά των ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων.

Καθοριστικό ρόλο στις συνολικές ταξινομήσεις της Peugeot έπαιξε – όπως ήταν αναμενόμενο – το πρόσφατα ανανεωμένο Peugeot 208. Το σούπερ μίνι της Peugeot εφοδιάζεται με τους νέους Euro6 κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου ενώ ο κινητήρας βενζίνης PureTech 1.200cc βραβεύτηκε ως ο καλύτερος κινητήρας στην κατηγορία του για το 2016. Επιπλέον, ο κινητήρας πετρελαίου Blue Hdi 100 ίππων έχει πετύχει παγκόσμιο ρεκόρ κατανάλωσης στην κατηγορία του, με μόλις 3λίτρα/100 χλμ. και εκπομπές ρύπων μόλις 79gr CO2 ανά χλμ.

H Peugeot σήμερα διαθέτει την πιο φρέσκια και ανανεωμένη γκάμα μοντέλων στην ιστορία της.  Η αξιοπιστία, η ασφάλεια, οι επιδόσεις και η οδηγική απόλαυση καθώς και η εμπορική πολιτική που υιοθετεί η ελληνική αντιπροσωπεία, συμβάλουν στη συνεχώς ανοδική επιτυχία της μάρκας.