Αυτό είναι το πρώτο SUV της Maserati

Η Maserati Levante, το πρώτο SUV της ιταλικής φίρμας είναι ένα από τα πιο πολυαναμενόμενα αυτοκίνητα της χρονιάς. Όχι μόνο επειδή είναι SUV (να μην κοροϊδευόμαστε, τα SUV πουλάνε σαν φρεσκοψημένο, ζεστό ψωμάκι), ούτε και επειδή είναι Maserati. Αλλά και επειδή, όπως λένε οι πηγές μας, θα είναι “αδελφή” ενός εκ των δύο SUV της Alfa Romeo.
Ούτως ή άλλως, εδώ στο TopSpeed.gr έχουμε δείξει… πρώιμες spyshots της Levante που θα παρουσιαστεί στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης. Αλλά, επειδή διέρρευσαν κάποιες φωτογραφίες -έστω και χαμηλής ανάλυσης- χθες, η Maserati αποφάσισε να “αντιδράσει”, διαρρέοντας επίσημες φωτογραφίες του μοντέλου και κάποια (λίγα) στοιχεία για τους κινητήρες και τα τεχνικά χαρακτηριστικά της.
Έτσι, από τη διαρροή, μαθαίνουμε ότι η Levante θα βγει στην αγορά αρχικά με δύο μοτέρ βενζίνης, 3λιτρα turbocharged V6 και ένα diesel, επίσης 3λιτρο turbo V6. Οι Ιταλοί λένε ότι το πλαίσιο της Levante είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να προσφέρει οδική συμπεριφορά “συνώνυμη με τη φίρμα”, ενώ χαρακτηρίζει “άριστες” τις εκτός δρόμου δυνατότητες της Levante, η οποία θα “φοράει” έξυπνο σύστημα τετρακίνησης, οκτάρι αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων και ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ανάρτηση.
Καλή φαίνεται λοιπόν η Levante. Για την τιμή, μη ρωτήσεις, μιας και πληροφορίες δεν υπάρχουν ακόμα.