Το V90 είναι το πιο όμορφο, το πιο ασφαλές station wagon και το πιο… Volvo

Η Volvo έγινε γνωστή στο ευρύ κοινό από τα station wagon των προηγούμενων δεκαετιών που αποτελούσαν το καλύτερο μέσο μεταφοράς για μια οικογένεια και όλα τα μπαγκάζια τους. 

Τα τελευταία χρόνια όμως η κατηγορία των station wagon ολοένα και φθίνει εξαιτίας των crossovers και των SUV που έχουν κατακλύσει την αγορά. Προς τα εκεί στράφηκε και η Volvo σταματώντας την παραγωγή του V90 το 1998 και ρίχνοντας το βάρος στα SUV όπως το XC90 και XC60 και στα crossover με το V40cross-country.



Όμως με την παρουσίαση του πολυτελέστατου SUV XC90 άγγιξε την τελειότητα και οι τρελές πωλήσεις είναι εγγυημένες. Έτσι μπορούν πλέον να αφιερώσουν την δημιουργικότητα τους σε ένα μικρότερο SUV (λέγε με XC40) όπου θα αναλύσουμε σε επόμενο κείμενο μας αλλά και να τιμήσουν την ιστορία τους παρουσιάζοντας την ναυαρχίδα των station wagons το νέο V90 σε ειδική εκδήλωση στη Στοκχόλμη.



Πρόκειται για το τρίτο κατά σειρά μοντέλο της Volvo μέσα σε ένα μόλις χρόνο που βασίζεται στηνScalable Product Architecture – SPA, στην ίδια κλάση με τα XC90 και S90 όπου ενσωματώνουν την τελευταία λέξη της τεχνολογίας με αυτόνομο σύστημα οδήγησης και ένα εσωτερικό που έχει σαρώσει τα διεθνή βραβεία.



Το  V90 είναι η station wagon έκδοση του S90 sedan με ένα μοντέρνο design που αποτάσσει από πάνω τον μύθο ότι τα wagon μοντέλα είναι κουτιά και με την υβριδική έκδοση T8 Twin Engine plug-in με 410 ίππους δεν το λες και βαρετό!

Ήρθε για να συμπληρώσει την γκάμα των «90», δίπλα στο ήδη πολύ επιτυχημένο XC90 και το S90, που αποκαλύφθηκε πριν μερικές εβδομάδες και να συμπυκνώνσει 60 χρόνια ένδοξης παράδοσης σε ένα αυτοκίνητο.

Με το λανσάρισμα του Νέου Volvo V90 οι Σουηδοί ανεβάζουν την κατηγορία των premium wagons σε νέα επίπεδα, θέτοντας νέα standards στο τομέα της αισθητικής, των υλικών και του φινιρίσματος, χωρίς να κάνουν τον παραμικρό συμβιβασμό όσον αφορά την πρακτικότητα, που αποτελεί σήμα κατατεθέν κάθε wagon μοντέλου.

Ελάχιστες είναι οι μάρκες που μπορούν να ισχυριστούν ότι έχουν λαμπρή παράδοση στη σχεδίαση και το λανσάρισμα wagon μοντέλων που άφησαν εποχή και η Volvo σίγουρα είναι μία από αυτές! Μία ένδοξη ιστορία 60 και πλέον χρόνων, η οποία ξεκίνησε με το Volvo Duett, το οποίο είχε παρουσιαστεί το 1953, με τη σουηδική μάρκα να περνάει σε μία νέα εποχή με το Νέο V90.

Παρουσιάζοντας το Νέο V90, ο Χάκαν Σάμουελσον, Πρόεδρος και CEO της Volvo Cars, δήλωσε σχετικά: «Η Volvo ως brand έχει εξελιχθεί αφάνταστα τα τελευταία χρόνια και πλέον αποτελεί μία premium επιλογή σε παγκόσμιο επίπεδο. Παράλληλα, δεν παραβλέπουμε την τεράστια παράδοσή μας καθώς η Volvo είναι η πρώτη μάρκα που έρχεται στο μυαλό όταν κάποιος αναφέρει τη λέξη wagon. Με μεγάλη περηφάνια λοιπόν παρουσιάζουμε το Νέο V90, ένα μοντέλο άξιο αυτής της παράδοσης, που στέκεται στις κορυφαίες θέσεις της premium κατηγορίας!”

Το Νέο V90, όπως και τα προηγούμενα δύο μοντέλα της γκάμας των «90», βασίζεται στη νέα Μεταβλητή Αρχιτεκτονική Προϊόντος (Scalable Product Architecture – SPA). Πρόκειται για τη νέα, αρθρωτή πλατφόρμα της Volvo, η οποία προσφέρει στη σουηδική μάρκα ένα τεράστιο εύρος δυνατοτήτων για ανάπτυξη νέων μοντέλων στη μεσαία και μεγάλη κατηγορία.

«Παρουσιάζουμε στο κοινό το πιο μοντέρνο design σήμερα σε wagon μοντέλο! Τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό η πολυτέλεια είναι διάχυτη, προσφέροντας σε οδηγό και επιβάτες μία premium εμπειρία με απίστευτες δυνατότητες συνδεσιμότητας, την ίδια στιγμή που ο χώρος αποσκευών και οι αποθηκευτικοί χώροι είναι κορυφαίοι», δήλωσε ο Τόμας Ίνγκενλατ (Thomas Ingenlath), Ανώτερος Αντιπρόεδρος Σχεδιασμού της Volvo Cars.

Το Νέο V90 προσφέρει τεχνολογία αιχμής! Το Pilot Assist εξασφαλίζει χαρακτηριστικά ημι-αυτόνομης οδήγησης. Τα πλέον προηγμένα συστήματα ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας στο κόσμο που διαθέτει το Νέο V90 περιλαμβάνουν έως και ανίχνευση μεγάλων ζώων με αυτόματη πέδηση ενώ το Apple CarPlay ανεβάζει την εμπειρία της συνδεσιμότητας σε κορυφαία επίπεδα. Παράλληλα, στο μηχανολογικό τομέα το Νέο V90 διαθέτει ότι πιο hi-tech υπάρχει σήμερα στην αυτοκινητοβιομηχανία. Χαρακτηριστικά, η T8 Twin Engine plug-in υβριδική έκδοση θα προσφέρει ισχύ περίπου 410 ίππων ενώ η αυτονομία μόνο με ηλεκτροκίνηση θα είναι σχεδόν 50 χιλιόμετρα.

Το Νέο Volvo V90 κάνει το παγκόσμιο ντεμπούτο τοy στο κοινό, μαζί με το πρωτοεμφανιζόμενο στην Ευρώπη Νέο S90, στο επερχόμενο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης, το Μάρτιο. Στην Ελλάδα αναμένεται μετά το καλοκαίρι.