Η Ford Αποκαλύπτει το Νέο Fiesta ST200 με 200 Ίππους

Η νέα σπορ έκδοση Fiesta ST200 με 200 ίππους που αποδίδει 10% περισσότερη ισχύ και 20% περισσότερη ροπή με επιτάχυνση 0-100 km/h σε 6,7 δευτ. και ακόμα καλύτερη ρεπρίζ 

Το ισχυρότερο Fiesta παραγωγής στην ιστορία του μοντέλου διαθέτει τώρα αποκλειστικό εξοπλισμό με μοναδική εξωτερική απόχρωση Storm Grey, ζάντες αλουμινίου με μηχανουργική κατεργασία και μαύρο ματ φινίρισμα και ιδιαίτερες λεπτομέρειες εσωτερικού

Το δημοφιλές Ford Fiesta ST γίνεται ακόμα πιο καυτό.

Η Ford θα παρουσιάσει σήμερα εν όψει του Σαλονιού Αυτοκινήτου της Γενεύης ένα νέο Ford Fiesta ST200 που αποδίδει 10% περισσότερη ισχύ και 20% περισσότερη ροπή με 200 ίππους & 290 Nm από μία ειδική έκδοση του βενζινοκινητήρα 1.6 EcoBoost.

Το Fiesta ST200 θ είναι το ισχυρότερο Fiesta παραγωγής όλων των εποχών με επιτάχυνση 0 – 100 km/h) σε 6,7 δευτ. Θα περιλαμβάνει ειδικό εξοπλισμό με μοναδικό εξωτερικό Storm Grey, ζάντες αλουμινίου με μηχανουργική κατεργασία και μαύρο ματ φινίρισμα και ειδικές λεπτομέρειες εσωτερικού. 

Η παραγωγή του Fiesta ST200 ξεκινά τον Ιούνιο με τις πρώτες παραδόσεις στους πελάτες να ακολουθούν αμέσως μετά.

«Το Fiesta ST είναι πραγματικά αξιαγάπητο από ιδιοκτήτες και ειδικούς. Το ST200 προάγει αυτό το ξεχωριστό αυτοκίνητο σε νέα επίπεδα ισχύος και επιδόσεων» δήλωσε ο Joe Bakaj, vice president, Product Development, Ford Ευρώπης. «Πιστεύω ότι είναι ένα μελλοντικό classic στο είδος του.» 

Επίσης στη Γενεύη θα κάνει το Ευρωπαϊκό εκθεσιακό ντεμπούτο του το νέο Ford Kuga – πλαισιωμένο από την έκδοση δρόμου και το αγωνιστικό Ford GT μαζί για πρώτη φορά στην Ευρώπη.

Fiesta ST 200

Πέραν της αποκλειστικής εξωτερικής απόχρωσης και των ζαντών αλουμινίου 17 ιντσών, τα μοντέλα Fiesta ST200 θα περιλαμβάνουν κόκκινες δαγκάνες φρένων και αναβαθμισμένο εσωτερικό με μοναδικά εμπρός καθίσματα, ημιδερμάτινα σε μαύρο χρώμα (Charcoal Recaro) και αντίθετη ασημί ραφή, μαζί με φωτιζόμενα διακοσμητικά μαρσπιέ και ζώνες ασφαλείας με ασημί λεπτομέρειες. 

Ο 1.6 EcoBoost του Fiesta ST200 αποδίδει +15 ίππους και ροπή +30 Nm για μέχρι 20 δευτερόλεπτα μέσω overboost. Μια πιο κοντή σχέση τελικής μετάδοσης 4,06 από 3,82 στο Fiesta ST – βελτιώνει την εν κινήσει επιτάχυνση για βελτιωμένη οδηγησιμότητα και ακόμα πιο απολαυστική οδηγική εμπειρία. Η τελική ταχύτητα είναι 230 km/h.

Όπως το Fiesta ST, το ST200 προσφέρει βελτιστοποιημένο στρίψιμο και ευελιξία χρησιμοποιώντας:

Enhanced Torque Vectoring Control και 3-mode Electronic Stability Control

Ειδικά ακροαξόνια στον εμπρός άξονα 

Αναβαθμισμένο ημιάκαμπτο άξονα για μειωμένες κλίσεις αμαξώματος 

Μοναδικές ρυθμίσεις εμπρός και πίσω ελατηρίων και αποσβεστήρων με 15 mm χαμηλότερο κέντρο βάρους

Πιο γρήγορη κρεμαγιέρα με λόγο υποπολλαπλασιασμού 13.69:1 και πιο κοντά ημίμπαρα 

Αναβαθμισμένο σύστημα πέδησης με μεγαλύτερο σέρβο και πίσω δίσκους 

Το Fiesta ST λανσαρίστηκε το 2013, με 182 ίππους και ροπή 240 Nm από έναν 1.6 EcoBoost με επιτάχυνση 0-100 km/h σε 6,9 δεύτερα. Γρήγορα, καθιερώθηκε ως το κορυφαίο, Ευρωπαϊκό compact υψηλών επιδόσεων, αποσπώντας μάλιστα πάνω από 20 διακρίσεις σε όλο τον κόσμο την πρώτη του χρονιά πωλήσεων. Από τότε, η Ford έχει πουλήσει 30.000 Fiesta ST στην Ευρώπη. 

Το νέο Ford Kuga κάνει Ευρωπαϊκό εκθεσιακό ντεμπούτο στη Γενεύη με εργονομικό εσωτερικό, σύστημα συνδεσιμότητας SYNC 3, τολμηρό και σπορ εξωτερικό και αποδοτικό νέο κινητήρα 1.5 TDCi diesel 120 ίππων

Νέο Kuga με SYNC 3 

Το νέο Ford Kuga δίνει το παρών στη Γενεύη έχοντας σηματοδοτήσει το ντεμπούτο του νέου συστήματος σύστημα επικοινωνίας & ψυχαγωγίας της Ford SYNC 3 για πρώτη φορά στην Ευρώπη στο Mobile World Congress στη Βαρκελώνη.

Το SYNC 3 προσφέρει πιο διαισθητική και φιλική προς το χρήστη εμπειρία, μεγαλύτερη ταχύτητα και λειτουργία με απλούστερες φωνητικές εντολές. Οι οδηγοί του Kuga μπορούν να ελέγχουν την οθόνη 8 ιντσών του SYNC 3 με μέσω χειρισμών pinch & swipe. Οι χρήστες iPhone μπορούν να ενεργοποιούν το Apple CarPlay, και οι χρήστες Android™ το Android Auto™, δύο διεπαφές ειδικά σχεδιασμένες για τέτοιου τύπου smartphones.

Το νέο Kuga είναι σχεδιασμένο για να κάνει την οδήγηση απλούστερη, ασφαλέστερη, πιο απολαυστική, και πιο προσιτή χρησιμοποιώντας καινοτόμες τεχνολογίες υποστήριξης οδηγού Ford, ένα εργονομικό και άνετο εσωτερικό και αποδοτικούς κινητήρες. Ανάμεσά τους είναι ένας νέος 1.5 TDCi diesel 120 ίππων ο οποίος στοχεύει σε 5% βελτιωμένη κατανάλωση συγκριτικά με τον απερχόμενο 2.0-litre TDCi 120 ίππων. Το νέο Kuga διαθέτει επίσης ένα τολμηρό, σπορ νέο εξωτερικό.

Νέα έκδοση δρόμου δίπλα στο αγωνιστικό Ford GT εκτίθενται μαζί για πρώτη φορά στην Ευρώπη 

Η Ford νωρίτερα αυτό το μήνα επιβεβαίωσε ότι τέσσερα Ford Chip Ganassi Racing Ford GT – δύο που συμμετέχουν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της FIA για το 2016, FIA – World Endurance Championship (WEC), και δύο στο 2016 IMSA WeatherTech SportsCar Championship – θα τρέξουν στην κατηγορία GTE Pro στο διάσημο αγώνα αντοχής 24 ώρες του Le Mans, 18-19 Ιουνίου.

Η Ford επιστρέφει στο Le Mans 50 χρόνια αφότου πέτυχε το θρυλικό τερματισμό 1-2-3 στον αγώνα του 1966 με το πρώτο αγωνιστικό Ford GT40. Τα τέσσερα αυτοκίνητα θα φέρουν τους αριθμούς 66, 67, 68 and 69 σε ένδειξη τιμής στις τέσσερις διαδοχικές νίκες της Ford στο Le Mans μεταξύ 1966 και 1969.

Την αγωνιστική και την έκδοση δρόμου Ford GT στη Γενεύη θα πλαισιώσουν τέσσερις οδηγοί της Ford Chip Ganassi Racing Le Mans. Πρόκειται για τους Stefan Muecke, Olivier Pla και Andy Priaulx από το WEC, και ο Dirk Mueller από το πρωτάθλημα IMSA.

Στην κορυφή της γκάμας Ford Performance, το νέο Ford GT αποτελεί τεχνολογική βιτρίνα για τις επιδόσεις του EcoBoost, την αεροδυναμική και την ελαφριά δομή από ανθρακονήματα. 

Το Ford GT θα είναι ένα από τα πιο αποκλειστικά οχήματα Ford όλων των εποχών με πωλήσεις περιορισμένου αριθμού σε όλο τον κόσμο. Η παραγωγή για Ευρωπαίους πελάτες θα ξεκινήσει αργότερα μέσα στη χρονιά.

«Είτε πρόκειται για το νέο Fiesta ST200, ή για το νέο μας all-new Focus RS που θα αλλάξει τους κανόνες του παιχνιδιού, ή για το επαναστατικό υπεραυτοκίνητο Ford GT, η προσφορά της Ford Performance είναι ισχυρότερη από ποτέ,» δήλωσε οRaj Nair, Ford executive vice president & chief technical officer, Global Product Development. «Με τεχνολογία του κινητήρα Ford EcoBoost, το μοντέλο της Ford Performance είναι κατάλληλο για όλα τα πορτοφόλια και κάθε είδους lifestyle.»