Τα παρατημένα supercars της Φουκουσίμα

Στις 11 Μαρτίου του 2011, (δες το ημερολόγιό σου) η Ιαπωνία συγκλονίζεται από έναν γιγαντιαίο σεισμό μεγέθους 9,0 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Ακολουθεί τσουνάμι. Λίγο αργότερα, εκρήξεις στο πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα. Οι νεκροί, χιλιάδες.
Το “Τσέρνομπιλ της Ιαπωνίας“, άφησε πίσω του, εκτός από τους νεκρούς, ορδές αστέγων και ερειπωμένες πόλεις. Τα μολυσμένα με ραδιενέργεια αυτοκίνητα της Φουκουσίμα, που πιθανότατα δεν θα μετακινηθούν ποτέ ξανά από εκεί, έμειναν να θυμίζουν τα όνειρα των ανθρώπων που γίνονται συντρίμμια σε μια στιγμή και, φυσικά, να υπενθυμίζουν ότι άνθρωποι και μηχανές προορίζονται να χάνουν πάντα από τη φύση.
Η Google έκανε μια (εντάξει, παραπάνω) βόλτα στην παρατημένη Φουκουσίμα και κατέγραψε την πόλη φάντασμα. Εμείς, ως petrolheads, δεν θα μπορούσαμε παρά να σταθούμε στα εγκαταλελειμμένα Skyline, Supra, RX-7, Evos, Imprezza, 300ZX, 350Z, Trueno, Silvia και πολλά ακόμα.
Το οικτρό θέαμα των αυτοκινήτων που κάποτε οι ιδιοκτήτες τους λάτρευαν να οδηγούν και να παίζουν μαζί τους, των αυτοκινήτων που τώρα σιγά- σιγά καταστρέφονται, των αυτοκινήτων που ποτέ δεν θα τα αγγίξει κανείς ξανά, δημιουργούν ένα καταθλιπτικό φιλμ. Στις οθόνες σου, σε 25+1 κλικ…