Επική αντίδραση ενώ του έσπασε η ζάντα καθώς έστριβε στην πίστα!

Όταν τρέχεις με το αυτοκίνητό στην πίστα γνωρίζεις ότι το όχημα υπόκειται σε φθορές στην προσπάθεια σου να το πιέσεις για να τρέξεις στο όριο. Για αυτό κρίνεται απαραίτητο να ελέγχεις διεξοδικά το αυτοκίνητο προτού το βάλεις στην πίστα προκειμένου να το ευχαριστηθείς με την ψυχή σου χωρίς απρόοπτα και με μέγιστη ασφάλεια.

Προφανώς ο οδηγός Chris Wiita δεν γνώριζε ότι έπρεπε να τσεκάρει εξονυχιστικά και από την μέσα πλευρά των τροχών του άφθαρτου Honda S2000 για τυχόν ρωγμές που μπορεί να προκληθούν από την υπερβολική καταπόνηση.

Σύμφωνα με την περιγραφή του Chris Wiita, έτρεχε με το Honda S2000 και τις ζάντες της Forgestar για 14 ημέρες, έξι από τις οποίες ημέρες φορούσε τα ελαστικά Hankook Ventus RS3, και έξι με τα Toyo Proxes R888s. Στη συνέχεια του έβαλε τα νέα ελαστικά της Bridgestone Potenza RE-71R για τις δύο τελευταίες μέρες των trackdays με τα οποία διαπίστωσε καλύτερη πλευρική πρόσφυση, και υψηλότερο  πλευρικό φορτίο στα εξαρτήματα του αυτοκινήτου, όπως για παράδειγμα στους τροχούς!

Την 14 ημέρα λοιπόν ο  Chris Wiita και ενώ έτρεχε στην πίστα  Buttonwillow, ο αριστερός μπροστινός τροχός του Honda S2000 έσπασε χάνοντας τον έλεγχο του αυτοκινήτου αλλά ο οδηγός διατήρησε την ψυχραιμία του σταματώντας προοδευτικά το αυτοκίνητο του και αντιμετώπισε το συμβάν με πολύ χιούμορ.

Η Forgestar η εταιρία κατασκευής των ζαντών, ενημέρωσε τον Wiita ότι θα αντικαταστήσει τον σπασμένο τροχό και θα ελέγξει και τους υπόλοιπους τροχούς. Επίσης θα αναλάβει και το κόστος αντικατάστασης του μπιλιοφόρου στο S2000 και θα κάνει ότι είναι δυνατόν για να αποφευχθούν τέτοιες καταστάσεις στο μέλλον.