Μια BMW M2 Coupé το έπαθλο για τον ταχύτερο στις κατατακτήριες δοκιμές στο MotoGP™

Στο Ισπανικό Grand Prix στη Jerez, η BMW M Division αποκάλυψε το έπαθλο του φετινού νικητή του περίοπτου BMW M Award. Μία αποκλειστική BMW M2 Coupé σε χρώμα Long Beach Blue Metallic.

Από τότε που έκανε το παγκόσμιο ντεμπούτο της στο Ντιτρόιτ φέτος τον Ιανουάριο, η νέα BMW M2 Coupé έχει προκαλέσει παγκόσμιο ενδιαφέρον. Η αγωνιστική της δράση ως BMW M2 MotoGP Safety Car ξεκίνησε το Μάρτιο. Τώρα το σπορ coupé της BMW M θα είναι η επιβράβευση του φετινού νικητή του BMW M Award. Απαριθμώντας πολλά χρόνια συνεργασίας με τη διοργανώτρια του MotoGP, Dorna Sports, το BMW M Division απονέμει το BMW M Award από το 2003. Στο τέλος κάθε σεζόν, ο αναβάτης με τα καλύτερα αποτελέσματα στις κατατακτήριες δοκιμές από κάθε αγώνα βραβεύεται με μία αποκλειστική, εξατομικευμένη BMW M. Η BMW αποκάλυψε το αυτοκίνητο του φετινού νικητή στο Ισπανικό Grand Prix στη Jerez la Frontera: πρόκειται για τη νέα BMW M2 Coupé βαμμένη σε Long Beach Blue Metallic.

«Κάθε σεζόν, η οικογένεια του MotoGP περιμένει με ανυπομονησία την παρουσίαση του αυτοκινήτου που θα κερδίσει ο νικητής του BMW M Award στη Jerez», δήλωσε ο Pau Serracanta, Διευθύνων Σύμβουλος του Εμπορικού Τμήματος της Dorna Sports, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης. «Το BMW M Division μας εκπλήσσει κάθε χρόνο με ένα πραγματικά εξαιρετικό αυτοκίνητο. Η νέα BMW M2 Coupé ήταν ένα ακόμα αριστούργημα. Είμαστε χαρούμενοι που επί χρόνια, το BMW M Award αποτελεί αναπόσπαστο συστατικό της σεζόν του MotoGP».

«Από την εποχή που συμμετείχα στους αγώνες ξέρω σε πόση υπόληψη έχουν το BMW M Award οι αναβάτες του MotoGP», πρόσθεσε ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής Loris Capirossi, ειδικός στο BMW M MotoGP και μέλος της Διεύθυνσης του Αγώνα (Race Direction) και της Επιτροπής Ασφάλειας του MotoGP. «Η προοπτική αυτού του ξεχωριστού βραβείου προσφέρει στους αναβάτες έξτρα κίνητρο στις κατατακτήριες δοκιμές. Σαν Αυτοκίνητο Ασφαλείας του MotoGP, η νέα BMW M2 Coupé έχει ήδη αποδείξει τις δυναμικές ικανότητες και την ευελιξία της στην αγωνιστική πίστα. Είναι ένα εξαιρετικό αυτοκίνητο για το νικητή του BMW M Award, επειδή πέρα από τη φανταστική εμφάνιση εγγυάται και άφθονη οδηγική απόλαυση. Κρίμα που έχει τελειώσει η καριέρα μου – πραγματικά θα ήταν τρομερά δελεαστικό να αγωνιστώ γι’ αυτό το συναρπαστικό Βραβείο της BMW M».

«Η νέα BMW M2 Coupé είναι πηγή χαράς – τα αμέτρητα σχόλια που λάβαμε από όλο τον κόσμο το επιβεβαιώνουν. Γι’ αυτό με ιδιαίτερη χαρά παρουσιάζουμε αυτό το coupé ως έπαθλο για το φετινό νικητή του BMW M Award», δήλωσε ο Axel Mittler, επικεφαλής του MotoGP Cooperation στο BMW M Division. «Μας κάνει περήφανους που το BMW M Award αποτελεί μακροχρόνια παράδοση στην επιτυχημένη συνεργασία μας με τη Dorna Sports. Με ενθουσιασμό βλέπουμε την κούρσα για το τίτλο του αναβάτη με τα καλύτερα αποτελέσματα στις φετινές κατατακτήριες δοκιμές».

Η σχεδίαση της νέας BMW M2 Coupé ενσαρκώνει γνήσια ισχύ και δυναμισμό. Οι σπορ coupé γραμμές, οι μυώδεις φόρμες και το οδηγοκεντρικό cockpit είναι τα συστατικά μιας αθλητικής εμφάνισης. Το υψηλών επιδόσεων coupé αντλεί ισχύ από έναν εν σειρά εξακύλινδρο κινητήρα M TwinPower Turbo 370 hp. Το κιβώτιο BMW M DCG με Drivelogic προσφέρει σπορ, δυναμική συμπεριφορά σε όλες τις συνθήκες. Η BMW M2 Coupé με M DCG έχει επιτάχυνση 0 – 100 σε 4,3 δευτερόλεπτα. Η κατανάλωση μικτού κύκλου είναι 7,9 l/100 km, και οι εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο 185 g/km.

Η σπορ εμφάνιση του αυτοκινήτου που θα αποκτήσει ο φετινός νικητής του BMW M Award αναδεικνύεται από το εξωτερικό χρώμα Long Beach Blue Metallic και τις μαύρες, 19άρες ζάντες ελαφρού κράματος με σχέδιο διπλών ακτίνων. Στο εσωτερικό, κυριαρχούν τα σπορ καθίσματα από Δέρμα Leather “Dakota” Black με αντίθετη μπλε ραφή, ένθετα από carbon, επένδυση Alcantara στους καθρέπτες και την κεντρική κονσόλα, και πολυάριθμα άλλα εξωτερικά χαρακτηριστικά.

Το 2016, το BMW M Award απονέμεται για 14η φορά. Όπως στο points system των αγώνων, οι αναβάτες σε κάθε Grand Prix συγκεντρώνουν πόντους με βάση τις επιδόσεις τους στις κατατακτήριες δοκιμές. Η Pole position προσφέρει 25 πόντους, ενώ η 2η θέση βαθμολογείται με 20 και η 3η με 16 πόντους – φτάνοντας μέχρι τη 15η θέση που κερδίζει 1 πόντο. Ο αναβάτης με τους περισσότερους πόντους στο τέλος της σεζόν κερδίζει το BMW M Award. Οι Marc Márquez, Valentino Rossi και Casey Stoner κατέχουν αυτή τη στιγμή το ρεκόρ, ο καθένας με τρία BMW M Awards στο όνομά του – ενώ ο Márquez είναι ο μοναδικός αναβάτης που έχει κερδίσει τρεις συνεχόμενες φορές. Ο Ισπανός συμπατριώτης του Jorge Lorenzo έχει αποσπάσει τον περίοπτο τίτλο του καλύτερου ‘qualifier’ δύο φορές μέχρι στιγμής. Οι Sete Gibernau και Nicky Hayden έχουν κερδίσει από μία φορά.

Το BMW M Award είναι ακρογωνιαίος λίθος στη μακροχρόνια δέσμευση της BMW M στην υψηλότερη βαθμίδα αγώνων ταχύτητας μοτοσυκλετών. Στο επίκεντρο της συνεργασίας με τη Dorna Sports βρίσκεται η παροχή του στόλου οχημάτων BMW M. Το 2016 είναι η 18η σεζόν της BMW M ως “Επίσημου Αυτοκινήτου του MotoGP”.

Τη φετινή σεζόν, ο στόλος επίσημων οχημάτων του MotoGP περιλαμβάνει συνολικά έξι διαφορετικά μοντέλα BMW M και BMW M Performance. Μαζί με τη BMW M2 MotoGP Safety Car, η BMW M4 Coupé με σύστημα ψεκασμού νερού και η BMW M3 συμμετέχουν επίσης στη δράση σαν αυτοκίνητα ασφαλείας. Η BMW X5 M και η BMW M550d xDrive Touring θα βρίσκονται φέτος στην πίστα σαν ιατρικά οχήματα. Το BMW M Division χορηγεί στον υπεύθυνο ασφάλειας μία BMW M5. Δύο BMW S 1000 RR που η BMW Motorrad παρέχει σαν μοτοσικλέτες ασφαλείας, ολοκληρώνουν το στόλο για το 2016.

Περισσότερες πληροφορίες για το στόλο των αυτοκινήτων ασφαλείας του 2016 και τις πολυάριθμες δραστηριότητες του του BMW M Division στο MotoGP, καθώς και την τρέχουσα κατάταξη για το BMW M Award υπάρχουν online στο σύνδεσμο: www.bmw-m-safetycar.com