Η Hyundai Motorsport τερματίζει πρώτη στο Ράλι Αργεντινής με το Νέας Γενιάς i20 WRC



Η Hyundai Motorsport εξασφάλισε την πρώτη νίκη της με το Νέας Γενιάς i20 WRC μετά από μια συναρπαστική εμφάνιση των Hayden Paddon και John Kennard



Ο Dani Sordo πήρε τη δεύτερη στη Power Stage El Condor κατακτώντας δύο επιπλέον βαθμούς και την τέταρτη θέση στην τελική κατάταξη, που ισοδυναμεί με το καλύτερό του αποτέλεσμα στη σεζόν μέχρι τώρα



Ο Thierry Neuville κατέκτησε μια θέση στην πρώτη εξάδα επιτρέποντας στην Hyundai Motorsport να αυξήσει τους πόντους της στο Πρωτάθλημα των Κατασκευαστών σε 81 συνολικά πόντους

Η Hyundai Motorsport κατέκτησε τη δεύτερη εως σήμερα νίκη της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι της FIA (WRC) σε ένα συναρπαστικό τελικό στην Αργεντινή, στον τέταρτο γύρο της σεζόν 2016.

Οι Hayden Paddon και John Kennard, οι οποίοι ήταν μεταξύ των πιο γρήγορων, κάνοντας έναν  συγκλονιστικό αγώνα επισκίασαν τον Sébastien Ogier που ασκούσε σκληρή πίεση και κατέκτησαν τη νίκη με 14,3 δευτερόλεπτα διαφορά.

Το αποτέλεσμα σηματοδοτεί όχι μόνο τη πρώτη νίκη του Hayden Paddon στο WRC, αλλά και τη παρθενική νίκη για το Νέας Γενιάς i20 WRC μόλις στην τέταρτη εμφάνισή του. 

Συνεχίζει, επίσης, το ανταγωνιστικό της ξεκίνημα σε μια σεζόν WRC στη σύντομη ιστορία της, κατακτώντας για 3η φορά το βάθρο και επιβεβαιώνοντας τη δεύτερη θέση της Hyundai Motorsport στο Πρωτάθλημα των Κατασκευαστών.

Ο Hayden Paddon σχολίασε: «Δεν μπορώ να το πιστέψω! Όλα μας οδηγούσαν στο βάθρο και πιέσαμε πολύ σκληρά γι’αυτό. Ήταν ιδιαίτερα ξεχωριστό να πιέσουμε τις επιδόσεις μας στην El Condor. Έχουμε δουλέψει πολύ σε αυτό το στάδιο, επειδή δεν ήμουν ιδιαίτερα έντονος στις κλειστές και γεμάτες στροφές διαδρομές. Είναι μια πολύ σημαντική διάκριση  αυτή τη στιγμή. Είναι ένα φανταστικό αποτέλεσμα για μένα, τον John και όλη την ομάδα. Ένα τεράστιο έργο που έχει πραγματοποιηθεί στο i20 WRC Νέας Γενιάς. Ήξερα από την πρώτη δοκιμή πως θα μπορούσα να κερδίσω με αυτό. Απλά δεν το περίμενα να συμβεί τόσο σύντομα.”

Η νίκη αυτή συνεχίζει το εντυπωσιακό ξεκίνημα της Hyundai Motorsports στη σεζόν 2016 WRC μετά το βάθρο του Μόντε Κάρλο και το βάθρο στη Σουηδία καθώς και την τέταρτη θέση στο Μεξικό. Αξίζει να σημειωθεί ότι η νίκη αυτή είναι η πρώτη νίκη της ομάδας μετά το Ράλι Γερμανίας το 2014 και οι επιδόσεις αυτές υπογραμμίζουν ότι το δυναμικό Νέας Γενιάς i20 WRC αντιμετωπίζει επί ίσοις όροις τους αντιπάλους του.

Ο κ. Michel Nandan, Team Principal της Hyundai Motorsport,  δήλωσε: «Πρόκειται για ένα αγωνιστικό Σαββατοκύριακο που δεν θα ξεχάσουμε ποτέ! Ο Hayden πραγματοποίησε την επίδοση της καριέρας του  και κατάφερε να κατακτήσει μια από τις πιο δημοφιλείς νίκες που έχουμε δει στο WRC τα τελευταία χρόνια. Ο ρυθμός και η δέσμευσή του στο βάθρο ήταν εντυπωσιακή!  Αυτός και ο John αξίζουν τόσο αυτή τη νίκη. Είναι φανταστικό αποτέλεσμα για όλους μας στην Hyundai Motorsport. Είναι η δεύτερη νίκη μας στο WRC, αλλά η πρώτη με το Νέας Γενιάς i20 WRC μόλις στην τέταρτη εμφάνισή του . 

Έχουμε εργαστεί πολύ σκληρά για αυτό το αυτοκίνητο, άρα το να βλέπουμε τον καρπό της δουλειάς μας είναι πολύ ιδιαίτερο. Όλοι οι οδηγοί μας και τα μέλη της ομάδας μπορούν να μοιραστούν αυτή τη στιγμή. Ενώ θα απολαμβάνουμε αυτή τη στιγμή, γνωρίζουμε ότι υπάρχουν περισσότερα που μπορούμε να κάνουμε έτσι ώστε να συνεχίσουμε την ωθήσει στην ανάπτυξη του Νέας Γενιάς i20 WRC. Η Πορτογαλία είναι η επόμενη πρόκληση. ”

Ο πέμπτος γύρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι της FIA, είναι το Rally de Portugal και θα πραγματοποιηθεί 19 έως 22 Μαϊου, όπου η Hyundai Motorsport στοχεύει να συνεχίσει τη νικηφόρο πορεία της με το Νέας Γενιάς i20 WRC.