BMW Motorsport και Akrapovič ενισχύουν την συνεργασία τους

Δύο ισχυροί εταίροι ενισχύουν τις σχέσεις τους: Η Σλοβενική εταιρία Akrapovič θα παραμείνει στο πλευρό της BMW Motorsport ως επίσημος εταίρος και θα επεκτείνει σημαντικά τη μακροπρόθεσμη δέσμευσή της για τα επόμενα χρόνια.

Η Akrapovič εμπλέκεται στο πρόγραμμα DTM της BMW Motorsport από το 2012. Στο μέλλον, η κορυφαία κατασκευάστρια συστημάτων εξαγωγής υψηλής ποιότητας θα είναι ‘Επίσημος Εταίρος’ στο IMSA WeatherTech SportsCar Championship (IWSC), στο οποίο η BMW Team RLL τρέχει με δύο BMW M6 GTLM, και στο θρυλικό 24Ωρο αγώνα του Nürburgring (DE). Το λογότυπο της Akrapovič θα βρίσκεται σε εμφανή θέση κοντά στις εξαγωγές των αντίστοιχων αγωνιστικών αυτοκινήτων – ακριβώς εκεί όπου χρησιμοποιούνται τα προϊόντα Akrapovič.

Ανάμεσα στα ποικίλα και ενδιαφέροντα projects της μακρόχρονης συνεργασίας BMW Motorsport και Akrapovič είναι η BMW M4 DTM και η νέα BMW M6 GT3.

«Χαίρομαι που η Akrapovič, μία εταιρία τόσο βαθιά εδραιωμένη στο μηχανοκίνητο αθλητισμό, όχι μόνο συνεχίζει τη συνεργασία της με τη BMW Motorsport, αλλά την επεκτείνει κιόλας», δήλωσε ο Διευθυντής της BMW Motorsport, Jens Marquardt. «Τα τελευταία χρόνια, έχει αναπτυχθεί μία εξαιρετικά στενή συνεργασία ανάμεσα σε εμάς και την Akrapovič σε ποικίλα και διαφορετικά πεδία. Η Akrapovič είναι ενεργός παίκτης στη διεθνή αγωνιστική σκηνή και ασκεί έντονη επιρροή σε πολλούς τομείς. Μία τέτοια συνεργασία είναι επωφελής και για τις δύο πλευρές». 

«Όλοι στην Akrapovič είμαστε χαρούμενοι με την ανακοίνωση της συνέχισης και επέκτασης της συνεργασίας μας με τη BMW Motorsport», σχολίασε ο Uroš Rosa, CEO Akrapovič d.d. «Είναι ένα ακόμα ορόσημο για την Akrapovič και το γεγονός ότι συμπίπτει με την επέτειο των 25 χρόνων της, και αφορά ένα τόσο πολύτιμο συνεργάτη όπως η BMW Motorsport, προσδίδει ακόμα μεγαλύτερη βαρύτητα. Η συνέχιση της σημαντικής συνεργασίας αποδεικνύει έμπρακτα την εμπιστοσύνη που απολαμβάνουν οι τελευταίες τεχνολογικές καινοτομίες μας για χρήση στις αγωνιστικές δραστηριότητες της BMW Motorsport, ενώ η επέκτασή της υπογραμμίζει πόσο ισχυρή είναι αυτή η σχέση. Η μεγαλύτερη εμπλοκή μας με τη BMW Motorsport στους αγώνες πελατών (CR) σε ρόλο ‘Επίσημου Εταίρου’ στον 24ωρο αγώνα του Nürburgring και στο IWSC απλά ενισχύει τη συνεχιζόμενη συμμαχία μας και μας κάνει πολύ περήφανους».

Ποιά είναι η Akrapovič:

Η Akrapovič είναι κορυφαία κατασκευάστρια premium συστημάτων εξαγωγής για μοτοσικλέτες και αυτοκίνητα υψηλών επιδόσεων. Επίσης είναι πρωτοπόρος σε εξαρτήματα από ανθρακονήματα (carbon) και στην καινοτόμο χρήση σούπερ κραμάτων. Τα συστήματα διατίθενται σε τιτάνιο και ανοξείδωτο ατσάλι με αποκλειστικές απολήξεις από ανθρακονήματα ή τιτάνιο, ενώ σε πολλά μοντέλα οι οδηγοί μπορούν να προσθέσουν ένα Wireless Kit για προσαρμογή του ήχου. Η μάρκα ιδρύθηκε στη Σλοβενία πριν από 25 χρόνια από τον πρώην αγωνιζόμενο αναβάτη μοτοσικλετών Igor Akrapovič και έχει καταφέρει να εδραιωθεί στη διεθνή αγωνιστική σκηνή χάρη στην επιτυχημένη υποστήριξη κορυφαίων ομάδων του χώρου του μηχανοκίνητου αθλητισμού.