Ο Μαυρίκος, η Porsche και τι φταίει για την τραγωδία

Η υπόθεση του τραγικού δυστυχήματος, στην Αττική Οδό, στο οποίο ο εκδότης της εφημερίδας “Ακρόπολη”, Παναγιώτης Μαυρίκος κάηκε ζωντανός μέσα στην Porsche Cayenne της συζύγου του, έχει προκαλέσει συζητήσεις. Ήταν ένα τραγικό δυστύχημα; Ή μήπως επρόκειτο για εκτέλεση;

Το σωστό, είναι να μιλά κανείς, με τεκμηριωμένα στοιχεία. Γι’ αυτό και οι Αρχές, προχωρούν σε ενδελεχή έρευνα, βήμα προς βήμα, πριν εξάγουν συμπεράσματα. Αρχικά, από την εξέταση DNA διαπιστώθηκε ότι το απανθρακωμένο πτώμα ανήκει όντως στον εκδότη. Και, από τη νεκροτομή, διαπιστώθηκε ως αιτία θανάτου η απανθράκωση. Αναμένονται τώρα οι ιστολογικές εξετάσεις, ώστε να διαπιστωθούν λεπτομέρειες σχετικά με τις συνθήκες του θανάτου του.

Και το αυτοκίνητο; Η Cayenne εξετάστηκε λεπτομερώς από άνδρες του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ) και τους άντρες των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ. Οι ειδικοί, δεν βρήκαν υπολείμματα εμπρηστικού, ή εκρηκτικού μηχανισμού. Ανάλογη εξέταση έγινε και στην Αττική Οδό, ώστε να διαπιστωθεί εάν το αυτοκίνητο είχε παγιδευθεί.

Το προηγούμενο, η περίπτωση Αλβανού ο οποίος είχε εκτελεστεί το 2014 στην Αττική Οδό, με τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στο αυτοκίνητό του, δείχνει ότι θα υπήρχαν περαιτέρω στοιχεία. Όπως τότε, που οι αστυνομικοί είχαν υπολείμματα του εκρηκτικού μηχανισμού και ίχνη μικρών κρατήρων στην άσφαλτο που δικαιολογούσαν την παγίδευση του αυτοκινήτου.
Όπως και να έχει και εν αναμονή του πορίσματος από τον εμπειρογνώμονα (ο οποίος διορίζεται από το κράτος και θα λύσει το αυτοκίνητο), πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται να ζητηθεί και η βοήθεια εμπειρογνώμονα της Porsche, ο οποίος θα ταξιδέψει στην Ελλάδα γι’ αυτό το σκοπό.

Την ίδια ώρα, πάντως, το υλικό από τις κάμερες ελέγχου κυκλοφορίας της Αττικής Οδού, περιπλέκουν το μυστήριο. Η πορεία της Cayenne έχει καταγραφεί με ευκρίνεια και το υλικό που έχουν στα χέρια τους οι αξιωματικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής (αυτοί έχουν αναλάβει την υπόθεση) μάλλον προκαλεί περισσότερα ερωτήματα.

Σε αυτό, φαίνεται ξαφνικά το αυτοκίνητο να επιβραδύνει, τον οδηγό να κάνει κάποιες κινήσεις μέσα στο αυτοκίνητο και από την αριστερή λωρίδα να χτυπάει 3-4 απανωτές φορές με το πλάι στο προστατευτικό και διαχωριστικό τοιχίο της Αττικής Οδού.

Το αυτοκίνητο σέρνεται στο τοιχίο για περίπου 40 δευτερόλεπτα και ακινητοποιείται. Ο Μαυρίκος φαίνεται να προσπαθεί να ανοίξει την πόρτα του, αλλά να μην τα καταφέρνει, αφού εφάπτεται με το τοιχίο.

Σε αυτό το σημείο, κατά πληροφορίες οι αστυνομικοί βλέπουν να τρέχουν καύσιμα κάτω από το αυτοκίνητο. Από εκεί, φαίνεται και καπνός και ξεσπά μία δυνατή φωτιά.

Και, αν όλα αυτά φαίνονται περίεργα, η οικογένεια του θύματος έχει υποβάλλει μήνυση για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατ’ αγνώστων (προκειμένου να μπορέσει η οικογένεια να ορίσει πραγματογνώμονες και τεχνικούς συμβούλους), υπάρχουν δύο ακόμα λεπτομέρειες που εξετάζονται: Το γιατί ο Μαυρίκος κινείτο με το αυτοκίνητο της συζύγου του, το οποίο δεν προτιμούσε, τι έγινε στα 60 λεπτά που το είχε παρκαρισμένο, πριν βγει στην Αττική Οδό και τέλος, η κατάθεση της συζύγου του, βάσει της οποίας αισθανόταν ενοχλήσεις στην υγεία του, το τελευταίο διάστημα. Εκτός εάν προκύψουν στοιχεία ότι δεχόταν απειλές. Εκεί, τα πράγματα αλλάζουν…