Οι Βρυξέλες γίνονται η 10η πόλη του προγράμματος κοινοχρησίας οχημάτων

Το BMW Group και η Sixt SE επεκτείνουν το πρόγραμμα κοινοχρησίας οχημάτων (car sharing).

Πέντε χρόνια premium ‘car sharing’. Περισσότεροι από 600.000 πελάτες. Η κοινοχρησία οχημάτων είναι η σημαντικότερη κινητήρια δύναμη της ηλεκτρικής μετακίνησης. Πάνω από τρία εκατομμύρια ηλεκτρικά χιλιόμετρα από το 2013.

Με τον εορτασμό της 5ης επετείου του, το πρόγραμμα κοινοχρησίας οχημάτων (car sharing) DriveNow επεκτείνει τις υπηρεσίες του στις Βρυξέλες. Η Βελγική πρωτεύουσα είναι δέκατη Ευρωπαϊκή πόλη όπου θα λειτουργήσει η κοινοπραξία premium car sharing των BMW Group και Sixt SE. Η υπηρεσία car sharing χωρίς τοπικό υποκατάστημα έχει επιτραπεί στις Βρυξέλες από τον Ιούνιο, με μία γκάμα μοντέλων BMW και ΜΙΝΙ σύμφωνα με την ευέλικτη φιλοσοφία κοινοχρησίας οχημάτων.

Με την ευκαιρία της 5ης επετείου του DriveNow, ο Peter Schwarzenbauer, μέλος Δ.Σ. της BMW AG υπεύθυνος για MINI, BMW Motorrad, Rolls-Royce, Aftersales & Mobility Services δήλωσε: «Με χαρά καλωσορίζουμε τις Βρυξέλες ως τη 10η πόλη του DriveNow. Tι καλύτερο δώρο για την επέτειο των πέντε χρόνων premium car sharing στην Ευρώπη. Όσον αφορά τους πελάτες, ήδη κατέχουμε το μερίδιο του λέοντος στη Γερμανική αγορά car-sharing και στόχος είναι να πετύχουμε κάτι ανάλογο και στην Ευρώπη. Είμαστε πεπεισμένοι ότι οι premium υπηρεσίες ατομικής μετακίνησης που προσφέρουμε θα αποτελέσουν σημαντικό παράγοντα επιτυχίας στο μέλλον. Ασφαλώς οι υπηρεσίες δεν πρόκειται αντικαταστήσουν την αυτοκινητιστική μας δραστηριότητα, απλά είναι μία σημαντική προσθήκη στις επιχειρηματικές μας δραστηριότητες. Γι’ αυτό αναζητάμε συνεχώς την επόμενη περιοχή για τη λειτουργία του DriveNow».

Μετά το λανσάρισμά του στο Μόναχο τον Ιούνιο του 2011, το DriveNow επεκτείνει σταθερά της υπηρεσίες μετακίνησης στην Ευρώπη και μέχρι στιγμής απαριθμεί πάνω από 600.000 πελάτες. Εκτός από τις πέντε Γερμανικές περιοχές (Βερολίνο, Αμβούργο, Μόναχο, Ντίσελντορφ και Κολωνία), οι υπηρεσίες DriveNow διατίθενται σε Λονδίνο, Βιέννη, Κοπεγχάγη, Στοκχόλμη και – από αυτό το μήνα – στις Βρυξέλες. Στη Γερμανία, το DriveNow καταγράφει κατά μέσο όρο πάνω από μισό εκατομμύριο ταξίδια το μήνα. Η μέση διαδρομή κυμαίνεται μεταξύ 8 και 15 km και η διάρκειά της είναι περίπου 20 – 40 λεπτά.

Τα ηλεκτρικά οχήματα εμφανίστηκαν για πρώτη φορά στο στόλο του DriveNow το καλοκαίρι του 2013. Σήμερα, η κοινοπραξία προσφέρει ηλεκτρικά BMW i3 σε όλες σχεδόν τις πόλεις δραστηριοποίησης. Το 20% των οχημάτων ολόκληρου του στόχου κινείται ηλεκτρικά και πάνω από 150.000 πελάτες είχαν την πρώτη τους εμπειρία με ηλεκτρικό όχημα μέσω του DriveNow, ενώ τα ηλεκτρικά οχήματα της εταιρίας έχουν καλύψει πάνω από 3 εκατομμύρια χιλιόμετρα συνολικά.

Το BMW Group πιστεύει ότι το car sharing με χρήση ηλεκτρικών οχημάτων είναι ζωτικής σημασίας για εύκολη πρόσβαση των πελατών στην ηλεκτροκίνηση, μειώνοντας τους ρύπους στις πόλεις και συμβάλλοντας στη βελτίωση της ποιότητας ζωής σε ένα αστικό περιβάλλον.

Η συνεχής επέκταση της κοινοχρησίας οχημάτων ευθυγραμμίζεται με την εταιρική στρατηγική NUMBER ONE > NEXT, που παρουσιάστηκε το Μάρτιο από τον Harald Krüger, Πρόεδρο Δ.Σ. της BMW AG. Στο πλαίσιο αυτής της στρατηγικής, η περαιτέρω εξέλιξη των πελατοκεντρικών υπηρεσιών μετακίνησης θα είναι από τους κυριότερους τομείς επιχειρηματικού ενδιαφέροντος του μέλλοντος.

Με κοινοπραξίες όπως DriveNow, ParkNow ή ChargeNow, το BMW Group συνειδητοποίησε πολύ γρήγορα την αυξανόμενη σημασία των ψηφιακών υπηρεσιών.

Σε αυτό το πλαίσιο, το BMW Group λανσάρισε το ReachNow στο Σιάτλ (ΗΠΑ) τον Απρίλιο. Το ReachNow είναι μία πιο εξελιγμένη εκδοχή της φιλοσοφίας car-sharing, προσφέροντας Chauffeur Service, υπηρεσία παράδοσης αυτοκινήτου, ‘car sharing’ για κλειστές ομάδες χρηστών, ενοικίαση ιδιωτικών οχημάτων και χρήση αυτοκινήτου για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Η Β. Αμερική θεωρείται ιδανική αγορά για πιλοτική λειτουργία του προγράμματος. Σκοπός είναι η εξάπλωση της αστικής και βιώσιμης μετακίνησης ενώ υπάρχουν σχέδια για περαιτέρω επέκταση της υπηρεσίας ReachNow και σε άλλες πόλεις των ΗΠΑ.