Λόγω προβλήματος στο ABS διαλύθηκε το Koenigsegg One:1

Ένα πρόβλημα στον σένσορα του ABS του αριστερού εμπρόσθιου τροχού προκάλεσε το μπλοκάρισμα και την έξοδο του Koenigsegg One:1 τη Δευτέρα, στο Nurburgring, την ώρα που προσπαθούσε να σπάσει το ρεκόρ της “Πράσινης Κόλασης”.

Ο Σουηδός κατασκευαστής λέει πως ο σένσορας παρουσίασε δυσλειτουργία ακριβώς πριν ο οδηγός “πέσει” στα φρένα. Και, παρότι είχε ανάψει το σχετικό λαμπάκι στο καντράν, ο οδηγός, ο οποίος φόραγε κράνος, δεν το είδε, ενώ δεν παρατήρησε την αλλαγή στο φρενάρισμα καθώς ήταν στο… κυνήγι του χρόνου.

Ήδη, η  Koenigsegg, παρότι χαρακτηρίζει “ατυχία” και “εξαιρετικά σπάνια” τη βλάβη θα προχωρήσει σε αλλαγή του software, κυρίως σε ό,τι αφορά το σύστημα έγκαιρης ειδοποίησης του οδηγού.

Στο μεταξύ, σιγά- σιγά ξαναρχίζει η επισκευή του ενός από τα επτά υπάρχοντα One:1, που είχε την έξοδο από την πίστα. Η επισκευή αναμένεται να κρατήσει περισσότερους από 6 μήνες, οπότε και θα επιστρέψει στην “Πράσινη Κόλαση”, κυνηγώντας το ρεκόρ της Porsche 918 Spyder κατά κύριο λόγο και, γιατί όχι, το ρεκόρ γύρου όλων των εποχών στο Ring.