Η Hyundai ξανά στο βάθρο με το i20 WRC!

Η Hyundai Motorsport ανέβηκε για πέμπτη στο βάθρο για το 2016 μετά από μια ανταγωνιστική αναμέτρηση για την ομάδα στο Ράλι Πολωνίας, τον έβδομο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι 2016 (WRC) της FIA.

Ο οδηγός της ομάδας της Hyundai Shell World Rally Team,  Hayden Paddon κατέκτησε για τρίτη φορά μέχρι στιγμής μια θέση στην πρώτη τριάδα της σεζόν, τερματίζοντας τρίτος στη γενική κατάταξη μετά από έναν δραματικό τελικό γύρο. Μόλις 3,1 δευτερόλεπτα χωρίζουν την δεύτερη, τρίτη και τέταρτη θέση μετά το πέρας των 21 ​​ανταγωνιστικών stages, με τον Thierry Neuville να κατακτά την τέταρτη θέση, μόλις 0,8 δευτερόλεπτα πίσω από τον Paddon.

Απογοήτευση υπήρξε για τον Dani Sordo. Ο Ισπανός εγκατέλειψε την πρώτη δεκάδα στην προτελευταία ειδική διαδρομή μετά από χτύπημα. Ο Neuville, ωστόσο, τερμάτισε τον αγώνα με μια σημαντική βελτίωση. Ο Βέλγος πήρε την τρίτη θέση στη Sady Power Stage και έτσι απέσπασε έναν επιπλέον βαθμό στην κατάταξη των κατασκευαστών.

Στα μέσα της σεζόν και με επτά γύρους ακόμα να υπολείπονται, η ομάδα της Hyundai Motorsport κατέχει τη δεύτερη θέση στην κατάταξη των κατασκευαστών με 135 βαθμούς, μετά την προσθήκη των 27 βαθμών από το Ράλι Πολωνίας. Ο Paddon ανήλθε στην τρίτη θέση στην κατάταξη των οδηγών, με τους Sordo και Neuville στην πρώτη εξάδα.

Για τον Paddon (# 4 New Generation i20 WRC) και τον συνοδηγό του John Kennard, το σημερινό αποτέλεσμα σηματοδοτεί το τρίτο βάθρο της σεζόν 2016 μετά από τη δεύτερη θέση στη Σουηδία και τη νίκη στην Αργεντινή. 

O Paddon δήλωσε: «Πάλεψα με τις καιρικές συνθήκες. Η βροχή έκανε τις διαδρομές πολύ ολισθηρές. Στόχος μας ήταν να εξασφαλίσουμε την τρίτη θέση και να παλέψουμε για τη δεύτερη, οπότε θέλαμε να είμαστε χαλαροί. Η τρίτη θέση είναι ένα σπουδαίο αποτέλεσμα, ανεξάρτητα από το πόσο κοντά ήταν ο επόμενος- μόλις 0,8 δευτερόλεπτα! Είμαι χαρούμενος με τον τρόπο που κύλισε το Σαββατοκύριακο. Είχαμε ένα καλό αγώνα εδώ στην Πολωνία που μας επέτρεψε να επιστρέψουμε μετά από δύο δύσκολα αποτελέσματα. Είναι φανταστικό να είσαι στο βάθρο και πάλι και ελπίζω ότι μπορούμε να κάνουμε το ίδιο και στη Φινλανδία. Συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα για την καλή δουλειά. ”

Αντίστοιχα, ο Neuville (#3 New Generation i20 WRC), δήλωσε: “Η τελευταία ειδική ήταν μια σκληρή διαδρομή για όλους, με απαιτητικές, ολισθηρές συνθήκες. Προσπαθήσαμε να κρατήσουμε τα πράγματα ήρεμα και σταθερά, έτσι ώστε να φέρουμε το αυτοκίνητο με ασφάλεια στην πρώτη τετράδα. Το Ράλι για εμάς επηρεάστηκε από προβλήματα το πρωί της Παρασκευής, με τα οποία χάσαμε πολύτιμο χρόνο. Ήταν πάντα μια πρόκληση να ανακτήσουμε αυτό το χρόνο και κάναμε ότι καλύτερο μπορούσαμε. Νομίζω, εάν εξαιρέσουμε αυτό, είχαμε ένα υπέροχο Σαββατοκύριακο και το New Generation i20 WRC απέδωσε καλά. Τερματίζοντας  στην τρίτη και τέταρτη θέση δίνουμε στην ομάδα επιπλέον βαθμούς. Μπορούμε να κοιτάξουμε προς τη Φινλανδία με αισιόδοξη διάθεση, με τη σιγουριά ότι μπορούμε να ανταπεξέλθουμε τις γρήγορες διαδρομές. ”

Ο Sordo (#20 New Generation i20 WRC) σχολίασε: “Δεν ήταν ένα καλό Σαββατοκύριακο για μένα. Είναι απογοητευτικό να έχω την πρώτη μου εγκατάλειψη στη σεζόν τόσο κοντά στο τέλος του αγώνα. Εμείς απλά δεν είχαμε καμία τύχη σε αυτό τον αγώνα. Η πρώτη διαδρομή ήταν μια χαρά, αλλά στη δεύτερη (Sady 1) χτυπήσαμε τα δέματα σανού στο σικέην, τα οποία προκάλεσαν ζημιά στο μπροστινό μέρος του αυτοκινήτου. Οι μηχανικοί έκαναν φανταστική δουλειά για να ξαναμπώ στο δεύτερο γύρο, αλλά η δυνατή βροχή έκανε τις συνθήκες πολύ δύσκολες. Πήραμε την απόφαση να επιστρέψουμε στο service park με αργή ταχύτητα για να αποφευχθεί η πρόκληση περαιτέρω ζημιάς στο αυτοκίνητο. Ήταν ένα Σαββατοκύριακο που θέλουμε να ξεχάσουμε παρότι απολαύσαμε πολλές από τις διαδρομές. Ήταν υπέροχο για την ομάδα να πάρει ένα ακόμη βάθρο και μερικούς ακόμη βαθμούς σε ένα πραγματικά σκληρό Ράλι.”

Τέλος, ο Michel Nandan, Team Principal σχολίασε: “Ήταν ένας απαιτητικός αγώνας και  είμαι ευτυχής που εξασφαλίσαμε την τρίτη και τέταρτη θέση με τους Hayden και Thierry. Οι συνθήκες ήταν οι πιο δύσκολες που έχουμε συναντήσει αυτή τη σεζόν και έτσι ήταν μια ανακούφιση για εμάς η κατάκτηση των θέσεων αυτών.  Ποτέ δεν πιστέψαμε ότι πρόκειται να είναι ένα εύκολο Ράλι αλλά το αυτοκίνητο, η ομάδα, οι οδηγοί και οι συνοδηγοί απέδωσαν καλά. Είναι ωραίο να βλέπουμε τον Hayden να επιστρέφει στην πρώτη τριάδα Δυστυχώς, ο Dani εγκατέλειψε στην προτελευταία διαδρομή.  Προσβλέπουμε σε ένα ακόμη τεστ υψηλής ταχύτητας στη Φινλανδία αργότερα μέσα στο μήνα.”

Συνολική Τελική Κατάταξη

1. A. Mikkelsen / A. Jaeger (Volkswagen Polo R WRC) 2:37:34.4 

2. O. Tanak / R. Molder (Ford Fiesta RS WRC) +26.2 

3. H. Paddon / J. Kennard (Hyundai New Generation i20 WRC) +28.5 

4. T. Neuville / N. Gilsoul (Hyundai New Generation i20 WRC) +29.3 

5. J. M. Latvala / M. Anttila (Volkswagen Polo R WRC) +33.8 

6. S. Ogier / J. Ingrassia (Volkswagen Polo R WRC) +40.3 

7. C. Breen / S. Martin (Citroën DS3 WRC) +2:01.4 

8. M. Østberg / O. Floene (Ford Fiesta RS WRC) +3:04.6 

9. E. Camilli / B. Veillas (Ford Fiesta RS WRC) +5:23.1 

10. T. Suninen / M. Markkula (Škoda Fabia R5) +5:53.3

Κατάταξη οδηγών του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι της FIA του 2016 

S. Ogier 143 points / A. Mikkelsen 92 / H. Paddon 72 / J. M. Latvala 68 / D. Sordo 68 /  M. Østberg 62 / T. Neuville 61 / O. Tanak 52  / K. Meeke 26 / E. Camilli  24 / H. Solberg 14 / M. Prokop 12 / S. Lefebvre 10 / C. Breen 10 / T. Suninen 8 / E. Evans 6 / M. Ligato 6 / L. Bertelli 4 / P. Tidemand / E. Lappi 2 / N. Fuchs 2 / K. Abbring 2 / A. Kremer 1 / V. Gorban 1 / J. Kopecky 1

Κατάταξη Κατασκευστών του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι της FIA του 2016 

Volkswagen Motorsport  196 points / Hyundai Motorsport 135 / M-Sport World Rally Team 100  / Volkswagen Motorsport II 99 / Hyundai Motorsport N 78 / DMACK World Rally Team 58 / Jipocar Czech National Team 18 / Yazeed Racing 6


Η Hyundai Motorsport τερμάτισε στην τρίτη και τέταρτη θέση στο Ράλι Πολωνίας, τον έβδομο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι 2016 (WRC) της FIA

Ο Hayden Paddon ανέβηκε για 3η φορά στο βάθρο για το 2016 τερματίζοντας στην τρίτη θέση μετά από μια αγωνιώδη διαδρομή 

Ο Thierry Neuville πήρε την τέταρτη θέση στη συνολική κατάταξη, μόνο 0.8S πίσω από το  τον Paddon. Ο Dani Sordo αποσύρθηκε από τη πρώτη δεκάδα στην προτελευταία ειδική διαδρομή.