Τα μοντέλα της Nissan έχουν αντηλιακή προστασία με δείκτη… 500!

Όλοι γνωρίζουν πως το καλοκαίρι ο καυτός ήλιος επιβάλλει να φοράμε αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας για το δέρμα μας. Τι γίνεται όμως όταν και η Nissan έχει προβλέψει την υψηλή αντηλιακή προστασία για τα δικά της crossover;

Καθώς διανύουμε την περίοδο των καλοκαιρινών διακοπών,  η Nissan μας αποκαλύπτει για πρώτη φορά τον υψηλό δείκτη αντηλιακής προστασίας στις ακτίνες UV για τα δημοφιλή crossover Qashqai, Juke και  X-Trail. 

Όλα τα νέα crossovers της Nissan έρχονται με μια υψηλής ποιότητας, πολλαπλών στρώσεων βαφή, η οποία έχει δοκιμαστεί για να αντέξει τις πιο ακραίες θερμοκρασίες στον κόσμο. Κατά τη φάση της ανάπτυξης  ενός μοντέλου, οι μηχανικοί της Nissan εκθέτουν δείγματα από πάνελ χρωμάτων σε ακτίνες UV με 500 watt ανά τετραγωνικό μέτρο του υπεριώδους φωτός, γεγονός που μεταφράζεται σε 10 φορές περισσότερη ακτινοβολία UV από το φυσικό φως του ήλιου. Έτσι, αν υποθέσουμε πως μια αντηλιακή κρέμα με δείκτη SFP 50 προστατεύει επαρκώς το ανθρώπινο δέρμα κατά τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, ο δείκτης προστασίας του χρώματος των crossover μοντέλων της Nissan  ισοδυναμεί με  SFP 500 ! 

Κλειδί για την επίτευξη του συγκεκριμένου υψηλού δείκτη αντηλιακής προστασίας, αποτελεί ο θάλαμος περιβαλλοντικών δοκιμών της Nissan, που βρίσκεται στο Ευρωπαϊκό Τεχνικό Κέντρο της φίρμας, στο Cranfield. Το ύψος της επένδυσης στον συγκεκριμένο θάλαμο ανήλθε στα 1.6 εκ. ευρώ και εκεί οι μηχανικοί της Nissan μπορούν να αναδημιουργήσουν πολλά χρόνια έκθεσης στην υπεριώδη ακτινοβολία, σε πραγματικές συνθήκες, σε λίγες μόλις εβδομάδες.

Οι λαμπτήρες υψηλής τεχνολογίας που βρίσκονται στον συγκεκριμένο θάλαμο εκπέμπουν 92.000 watt  έντονης θερμότητας, η οποία  ισοδυναμεί με 2.300 μονάδες του τύπου 40-watt που συναντάται  σε πολλά σπίτια. Σε συνδυασμό με την αυξημένη θερμοκρασία στο εσωτερικό του θαλάμου, η καμπίνα του κάθε crossover  που υποβάλλεται σε τεστ, φθάνει στο εντυπωσιακό μέγεθος των 120 βαθμών Κελσίου. Για να εξασφαλιστεί η εξαιρετική αντοχή στο άλλο άκρο του φάσματος  θερμοκρασίας, μπορεί επίσης να μειωθεί στους μείον 50 βαθμούς Κελσίου !

Από τα  παραπάνω γίνεται αντιληπτό πως η Nissan δεν αφήνει τίποτα στην τύχη και πως εκτός από το χρώμα, όλα τα πλαστικά, τα υφάσματα των καθισμάτων μέχρι και τα υλικά συγκόλλησης, έχουν δοκιμαστεί για να αντέξουν σε υπερβολικά ακραίες θερμοκρασίες.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι τα crossovers της Nissan είναι ιδανικά για να απολαύσετε μαζί τους το ελληνικό καλοκαίρι !