Η Nissan πούλησε ένα X-Trail μέσω… twitter

Η Nissan κατάφερε να γίνει η  πρώτη μάρκα αυτοκινήτων στην Ευρώπη που πούλησε ένα όχημα αποκλειστικά και μέσω του Twitter.

Η όλη επικοινωνία μεταξύ της Ισπανικής αντιπροσωπείας της Nissan Antamotor  και του πελάτη Raul Escolano, από την πρώτη επαφή  έως την τελική απόφαση για την αγορά (μετά από διάστημα έξι ημερών),  πραγματοποιήθηκε ψηφιακά μέσω της συγκεκριμένης πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης.

 Για την ιστορία, ο @escolano, “έριξε το γάντι” σε αρκετές μάρκες αυτοκινήτων σε όλη την Ισπανία, προκαλώντας να τον υποστηρίξουν στην απόφασή του να αγοράσει ένα αυτοκίνητο, αποκλειστικά μέσω της χρήσης των κοινωνικών δικτύων. Μάλιστα για τον σκοπό αυτό χρησιμοποίησε το hashtag  #compraruncocheportwitter (που στα Ελληνικά σημαίνει “αγορά αυτοκινήτου μέσω Twitter”).


H Nissan με την αντιπροσωπεία της Antamotor στη Λα Κορούνια, εντυπωσίασε τον  Escolano για την καινοτόμο προσέγγιση στη διαδικασία, χρησιμοποιώντας  τη δημοφιλή νέα πλατφόρμα Periscope,  προκειμένου να κινηματογραφήσει και να προβάλει το X-Trail στον υποψήφιο αγοραστή, παρουσιάζοντας όλα τα βασικά χαρακτηριστικά του οχήματος με μια προσωποποιημένη λήψη που μεταδόθηκε με live streaming.
Στη συνέχεια, η Nissan “διαγωνίστηκε” με αντίπαλα μοντέλα σε μια δημοσκόπηση στο Twitter, που διοργανώθηκε από τον  Escolano, στην οποία οι followers κλήθηκαν να βαθμολογήσουν τα υποψήφια αυτοκίνητα.  Η  δημοσκόπηση, η οποία έλαβε 2,6 εκατομμύρια impressions (πηγή: Brandwatch), κατέταξε το  X-Trail πρώτο, συγκεντρώνοντας το 43% των ψήφων,  επιδρώντας καταλυτικά στο κλείσιμο της αγοράς για λογαριασμό της Nissan.

Στο πνεύμα της παραπάνω πραγματικά καινοτόμου διαδικασίας αγοράς,  η Nissan παρέδωσε τα κλειδιά του X-Trail απευθείας στο σπίτι του Escolano με courier,  ολοκληρώνοντας έτσι την online αγορά. Κατόπιν ο πελάτης προσήλθε στις κεντρικές εγκαταστάσεις της φίρμας στην Ισπανία, όπου και παρέλαβε προσωπικά το νέο του X-Trail!