Αυτό το Koenigsegg Agera RS, με χρυσάφι και διαμάντια, έχει κάτι ελληνικό

Σκέψου ότι αν στους περισσότερους από εμάς, το όνειρο της οδήγησης ενός Koenigsegg είναι όνειρο… απατηλό, υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν να το αγοράσουν και δεν τους είναι αρκετό. Έτσι, ο ιδιοκτήτης του πρώτου Agera RS που θα πουληθεί σε ευρωπαϊκό έδαφος, ζήτησε το δικό του Koenigsegg να έχει λεπτομέρειες από χρυσάφι και διαμάντια στο εσωτερικό. Αν αυτό δεν σου φαίνεται πολύ, τότε μάθε ότι ΔΕΝ πρόκειται για Σαουδάραβα, όπως περίμενες, αλλά για έναν ελληνικής καταγωγής Ταϋλανδό.

(Αν σκέφτεσαι πως όλα αυτά τα χρυσάφια και τα μπριλάντια είναι περιττό βάρος, είσαι δικός μας άνθρωπος. Ο ιδιοκτήτης πάντως, ο 26χρονος Πασίν Λαθούρας, ποσώς ενδιαφέρεται.) 

 

Το συγκεκριμένο Agera RS απέκτησε το προσωνύμιο “Naraya“, το οποίο είναι το όνομα της εταιρίας των γονιών του Πασίν, είναι εξ ολοκλήρου φτιαγμένο από ανθρακόνημα, βαμμένο σε μπλέ χρώμα. Και φοράει τον κλασικό 5λιτρο twin turbo V8 των 1.160 ίππων. Αλλά αυτά, δεν είναι αρκετά για τον ιδιοκτήτη. 

Ο άνθρωπός μας, Πασίν Λαθούρας με μια κυρία, η οποία δεν ξέρουμε ποια είναι

Και τώρα που είπαμε “ιδιοκτήτη”: Είπαμε παραπάνω, ότι πρόκειται για τον Πασίν Λαθούρα. Και πιο πάνω, ότι είναι ελληνικής καταγωγής. Για την ακρίβεια, είναι ο γιος του Έλληνα επιχειρηματία της Ταϋλάνδης, Βασίλειου Λαθούρα και της συζύγου του, Khun Wasna- Λαθούρα. Το ζευγάρι, είναι συνιδιοκτήτες της εταιρίας υφασμάτων και γυναικείων αξεσουάρ Naraya, η οποία δραστηριοποιείται σε Ταϋλάνδη- Κίνα- Ντουμπάι, Καμπότζη, Βιετνάμ, Μαλαισία και αλλού.

Ο μπαμπάς του Πασίν, Βασίλειος Λαθούρας, με την κυρία του, Khun Wasna-Λαθούρα, σε ένα από τα (πολλά) καταστήματά τους
 

Ο Πασίν, ο οποίος είχε την πρώτη του επαφή με αγώνες στα 13 του χρόνια, όταν άρχισε να τρέχει στα καρτ, έχει μια συλλογή από φτωχάμαξα, μεταξύ των οποίων Lexus LFA, Mercedes-Benz AMG GT, Pagani Zonda F (την οποία συχνά βολτάρει μαζί με τον ίδιο τον Pagani), Koenigsegg Regera, Lamborghini Aventador, Porsche GT1, Buggati Veyron, Ferrari 488 GT3 κ.α. A! Έχει και μια δική του αγωνιστική ομάδα. Την οποία ονομάζει Naraya.

Ο Λαθούρας έχει ήδη κάνει χώρο στο γκαράζ του για το one of a kind Koenigsegg

Πίσω στο (άλλο) θέμα μας: Ο Πασίν, ζήτησε το αυτοκίνητο να είναι καλυμμένο από φύλλα χρύσου, μέσα κι έξω, για να είναι “μοναδικό στον κόσμο“. 18 μήνες πήρε για να κατασκευαστεί αυτό το Koenigsegg. Δυο εβδομάδες, κατά τις οποίες δούλευε 12 ώρες τη μέρα, έξι μέρες την εβδομάδα, έκανε ο Ιταλός τεχνίτης Ettore “Blaster” Callegaro να βάλει τα φύλλα χρυσού (18 καρατίων, παρεμπιπτόντως) πάνω στο Koenigsegg, να τα κολλήσει, να τα στερεώσει, να τους δώσει το σχήμα που έπρεπε και να τα περάσει με ειδική επίστρωση που θα τα προστατεύει από γρατσουνιές. Αλλά ούτε αυτό ήταν αρκετό.

 

 Ο Πασίν, σε μια άτυχη στιγμή του, στο πρωτάθλημα GT, στο οποίο τρέχει με μια Ferrari. Πέρυσι, έκανε 3 νίκες. 

Στο εσωτερικό, το οποίο είναι ντυμένο με μπλέ αλκαντάρα και χρυσαφί λεπτομέρειες, είναι ραμμένο το όνομα Naraya, με κλωστή από χρυσό και 155 επεξεργασμένα διαμάντια.

Παρεμπιπτόντως, αυτό το Agera έχει ενσωματωμένο υδραυλικό σύστημα με το οποίο ρυθμίζεται το ύψος, για να μη βρίσκει στο “μπες- βγες” των πάρκινγκ. Έχει επίσης και θύρα USB, αν αυτό σε παρηγορεί…  

Tip: Η ονομασία Agera, όπως έχει εξηγήσει ο Φον (ο Koenigsegg, ντε) είναι εμπνευσμένη από τη σουηδική προσφώνηση που σημαίνει “ανέλαβε δράση” και από την ελληνική λέξη Αγέρατος, η οποία σημαίνει “αυτός που δεν γερνά”.