Δες ένα Nissan GT-R 2000 ίππων να χάνει τον έλεγχο στα 350 χ.α.ω!



Ευτυχώς δεν τραυματίστηκε κανείς, όταν  το GT-R έχασε τον έλεγχο στο τέλος του αγώνα και ενώ είχε αναπτύξει την μέγιστη ταχύτητα των 350 χ.α.ω!

Τα τελευταία χρόνια το 400άρι των dragsters έχει αποκτήσει τεράστιο ανταγωνισμό αφού οι βελτιωτές ανεβάζουν όλο και περισσότερο τον πήχη, εκτοξεύοντας την ιπποδύναμη σε 4ψήφια νούμερα και κατεβάζοντας τα δευτερόλεπτα,κάνοντας το έργο του οδηγού να φαντάζει όλο και πιο δύσκολο. Δεν αποτελεί εξαίρεση και αυτό το βίντεο όπου ο οδηγός έχει να δαμάσει τα 2000 λυσσασμένα άλογα του GT-R.

Το γκρι Nissan GT-R φτιάχτηκε από την ομάδα Insanity Racing και εκτός απο την εξωπραγματική μηχανική βελτίωση, έχει και ένα roll cage αλλά και σύστημα πυρόσβεσης για ευνόητους λόγους.

Σύμφωνα με την περιγραφή του βίντεο, ένας άξονας έσπασε ενώ το αυτοκίνητο είχε αναπτύξει την ταχύτητα των 350 χ.α.ω αναγκάζοντας τον οδηγό να πατήσει το φρένο. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα το Switzer Goliath X όπως αποκαλούν το συγκεκριμένο GT-R, να κάνει τετακέ με πάνω από 300 χ.α.ω βγαίνοντας από το διάδρομο και καταλήγοντας στο γρασίδι. Ευτυχώς το GT-R δεν ανατράπηκε και ο οδηγός βγήκε αλώβητος. Ο Γολιάθ υπέστη μόνο μικρές ζημιές εάν αναλογιστεί κανείς και την… εξωπραγματική ταχύτητα που έγινε το τετακέ.

Τώρα η ομάδα έθεσε νέο στόχο που είναι τα 360 χ.α.ω, ως ταχύτητα εξόδου… όχι από τον διάδρομο αλλά από τα 400 μέτρα!

Να σου θυμίσω και ένα ανάλογο περιστατικό με όμως καταστροφικά αποτελέσματα για το αυτοκίνητο (Camaro) για να πειστείς ότι τα συστήματα ασφαλείας σώζουν ζωές και ότι ο Godgilla δεν τουμπάρει!