Η Ford λανσάρει τις νέες εκδόσεις ST-Line εμπνευσμένες από τα μοντέλα Ford Performance

Τα Ford Fiesta και Ford Focus, τα πιο δημοφιλή μοντέλα της Ford, αποκτούν νέες σπορ εκδόσεις. Οι νέες εκδόσεις με την ονομασία ST Line διαθέτουν σπορ εμφάνιση που παραπέμπει στις κορυφαίες εκδόσεις ST και είναι σχεδιασμένες για εκείνους που αγαπούν τις εκδόσεις της Ford Performance – αλλά δεν χρειάζονται τόσο τις εκρηκτικές τους επιδόσεις και τους κινητήρες μεγάλου κυβισμού.

Τόσο το Focus ST Line όσο και το Fiesta ST Line προσφέρονται με ισχυρούς κινητήρες χαμηλού κυβισμού όπως ο πολυβραβευμένος χιλιάρης βενζινοκινητήρας EcoBoost  της Ford, διαθέτουν σπορ ανάρτηση και εξωτερικό κιτ αμαξώματος, μοναδικές ζάντες αλουμινίου, σπορ καθίσματα, σπορ τιμόνι και αλουμινένια πεντάλ.

Τα Fiesta ST-Line και Focus ST-Line είναι τώρα διαθέσιμα για παραγγελία με σπορ ανάρτηση, εξωτερικό κιτ αμαξώματος και ζάντες αλουμινίου, σπορ καθίσματα, τιμόνι και λεπτομέρειες εσωτερικού

Διατίθενται με ισχυρούς κινητήρες όπως ο πολυβραβευμένος χιλιάρης EcoBoost απόδοσης έως 140 ίππους για το Fiesta ST-Line, και o 1.5L EcoBoost έως 182 ίππους για το Focus ST-Line.

Τόσο το Focus ST-Line όσο και το Fiesta ST‑Line προσφέρονται με ισχυρούς κινητήρες χαμηλού κυβισμού όπως ο πολυβραβευμένος χιλιάρης βενζινοκινητήρας EcoBoost  της Ford, διαθέτουν σπορ ανάρτηση και εξωτερικό κιτ αμαξώματος, μοναδικές ζάντες αλουμινίου, σπορ καθίσματα, σπορ τιμόνι και αλουμινένια πεντάλ.

«Με τα νέα μοντέλα ST-Line ακόμα περισσότεροι πελάτες θα μπορούν να βιώσουν το σπορ σχεδιασμό και τη δυναμική συμπεριφορά  που είναι εμπνευσμένα από την πιο συναρπαστική σειρά Ford Performance στην ιστορία της μάρκας, με αυτοκίνητα όπως το Focus RS, το νέο Fiesta ST200 και το supercar Ford GT» δήλωσε ο Roelant de Waard, vice president, Marketing, Sales & Service, της Ford Ευρώπης. «Φέτος προβλέπουμε να πουλήσουμε 40.000 αυτοκίνητα υψηλών επιδόσεων στην Ευρώπη, αύξηση 50% συγκριτικά  με το 2015, που μεταφράζεται σε μία αύξηση πάνω από 61% σε σχέση με το 2014.»

Σπορ εμφάνιση

Το Fiesta ST-Line που διατίθεται σε 3θυρες και 5θυρες εκδόσεις, είναι μία νέα σπορ προσθήκη στην οικογένεια του Ευρωπαϊκού best-seller. Το 5-θυρο και το wagon Focus ST-Line αυξάνουν την απήχηση του δημοφιλούς οικογενειακού αυτοκινήτου.

Οι εκδόσεις Ford ST-Line υιοθετούν ένα στυλ εμπνευσμένο από τα ST, με στοιχεία όπως:

Η σπορ εμπρός μάσκα, οι προβολείς ομίχλης με σκούρα πλαίσια, και  το εμπρός σπόιλερ

Ο πίσω διαχύτης και η μεγάλη αεροτομή

Το σκούρο φινίρισμα περιμετρικά των πλευρικών παραθύρων, τα πλαϊνά μαρσπιέ και τα λογότυπα ST-Line στα εμπρός φτερά

Τις μοναδικές 16άρες ζάντες αλουμινίου για το Fiesta ST-Line και τις 17άρες για το Focus ST-Line, και οι δύο σε χρώμα Rock Metallic Grey 

Τα σπορ καθίσματα με κόκκινες ραφές, το δερμάτινο τιμόνι σε στυλ ST με γκρι ραφές 

Το Λεβιέ ταχυτήτων σε στυλ ST, τη σκούρα οροφή και τα εσωτερικά καλύμματα μαρσπιέ με τα λογότυπα ST-Line 

Ισχυροί και αποδοτικοί κινητήρες

Τα νέα μοντέλα Ford ST-Line διατίθενται μόνο με ισχυρές εκδόσεις κινητήρων που υποστηρίζουν τη δυναμική συμπεριφορά της σπορ ανάρτησης (χαμηλωμένη κατά 10 mm).

Το Fiesta ST-Line διατίθεται με βενζινοκινητήρες όπως:

1.0L EcoBoost 100 ή 125 ίππων με πεντατάχυτο μηχανικό κιβώτιο, εκπομπές CO2 99 g/km και κατανάλωση 4.3 l/100 km** 

1.0L EcoBoost 100 ίππων με εξατάχυτο αυτόματο κιβώτιο Ford PowerShift, εκπομπές CO2 114 g/km και κατανάλωση 4,9 l/100 km 

1.0L EcoBoost 140 ίππων με πεντατάχυτο μηχανικό κιβώτιο, εκπομπές CO2 104 g/km και κατανάλωση 4,5 l/100 km 

Για όσους επιθυμούν κινητήρα diesel, το Fiesta ST-Line προσφέρεται με τον 1.5L TDCi  95 ίππων της Ford με πεντατάχυτο μηχανικό κιβώτιο, εκπομπές CO2 94 g/km και κατανάλωση 3,6 l/100 km.

Το Focus ST-Line προσφέρεται με βενζινοκινητήρες όπως:

1.0L EcoBoost 125 ίππων, με εκπομπές CO2 108 g/km και κατανάλωση 4,7 l/100 km

1.5L EcoBoost 150 ή 182 ίππων, με εκπομπές CO2 127 g/km και κατανάλωση 5,5 l/100 km,

και κινητήρες πετρελαίου:

1.5L TDCi diesel με 120 ίππους, εκπομπές CO2 από 98 g/km και κατανάλωση 3,8 l/100 km, ή με 150 PS, εκπομπές CO2 105 g/km και κατανάλωση 4,0 l/100 km.

1.5L TDCi diesel με 150 PS, εκπομπές CO2 105 g/km και κατανάλωση 4,0 l/100 km.

Ο κινητήρες αυτοί συνδυάζονται με εξατάχυτο μηχανικό, εξατάχυτο αυτόματο, ή εξατάχυτο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη PowerShift με χειριστήρια αλλαγών σχέσεων στο τιμόνι (paddles)

«Με τα νέα Fiesta ST-Line και Focus ST-Line, οι πελάτες θα μπορούν να βιώσουν τη διάσημη οδηγική απόλαυση της Ford σε συνδυασμό με την θαυμάσια εμφάνιση των μοντέλων υψηλών επιδόσεων της μάρκας σε ένα συναρπαστικό και προσιτό πακέτο με ευρεία γκάμα κινητήρων βενζίνης και diesel.» δήλωσε ο de Waard.