Έκδοση περιορισμένης παραγωγής BMW M4 DTM Champion με 500 ίππους

Η ‘BMW M4 DTM Champion Edition’ σηματοδοτεί την επιτυχία του Marco Wittmann στο DTM 2016.

Δύο χρόνια αφότου κατέκτησε τον πρώτο του τίτλο, ο εργοστασιακός οδηγός της BMW Motorsport Marco Wittmann διασφάλισε και πάλι τον τίτλο των οδηγών στο DTM στον τελικό της σεζόν, στη πίστα του Hockenheim. Για να τιμήσει αυτή την επιτυχία, η BMW M παρουσιάζει τη BMW M4 DTM Champion Edition (κατανάλωση μικτού κύκλου: 8,5 l/100 km, εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 199 g/km)*. Συγκριτικά με τη BMW M4 παραγωγής, αυτή η ‘limited edition’ έκδοση 200 αντιτύπων σε όλο τον κόσμο αποδίδει ισχύ αυξημένη κατά 51kW/69hp στα 368kW/500hp και μέγιστη ροπή 600 Nm, + 50 Nm. Η κορυφαία αγωνιστική τεχνολογία των συστημάτων κίνησης και ανάρτησης και η σχεδιαστική φιλοσοφία που ακολουθεί τα πρότυπα των αγωνιστικών μοντέλων DTM της BMW Motorsport κάνουν τη BMW M4 DTM Champion Edition ένα coupe υψηλών επιδόσεων επικεντρωμένο στις αγωνιστικές επιδόσεις και ταυτόχρονα ένα εξαιρετικό, συλλεκτικό κομμάτι.

«Συγχαρητήρια στον Marco Wittmann, την ομάδα της RMG και ολόκληρο το πλήρωμα της BMW Motorsport», σχολιάζει ο Frank van Meel, Πρόεδρος της BMW M GmbH. «Με ιδιαίτερη χαρά αποφασίσαμε με τιμήσουμε το επίτευγμα του Marco με μία BMW M4 DTM Champion Edition το 2016, σηματοδοτώντας την κατάκτηση του τίτλου των οδηγών στο DTM. Ποτέ μέχρι τώρα κάποια από τις ειδικές εκδόσεις μας δεν ήταν τόσο στενά συνδεδεμένη με το μηχανοκίνητο αθλητισμό».

Η BMW M4 DTM Champion Edition εντυπωσιάζει με τις απαράμιλλες επιδόσεις της. Επιταχύνει από 0 – 100km/h σε μόλις 3,8 δευτερόλεπτα μέχρι την τελική ταχύτητα των 305km/h (με ηλεκτρονικό κόφτη). Αυτές οι αξιοσημείωτες τιμές είναι αποτέλεσμα της καινοτόμου τεχνολογίας ψεκασμού νερού του straight εξακύλινδρου κινητήρα, ήδη γνωστού από τη BMW M4 GTS. Η ψύξη των θαλάμων καύσης αυξάνει σημαντικά τα όρια επιδόσεων που σχετίζονται με θερμικά φορτία. Αυτό αποδεικνύεται και από την κατά 16% αυξημένη ισχύ σε σχέση με το μοντέλο παραγωγής. 

Χαρακτηριστική εξωτερική σχεδίαση εμπνευσμένη από αγωνιστικά αυτοκίνητα DTM .

Η BMW M4 DTM Champion Edition 2016 διατίθεται αποκλειστικά σε Alpine White. Η σχεδίαση και τα πρόσθετα αυτοκόλλητα  παραπέμπουν στα αγωνιστικά DTM της BMW Motorsport.  Έτσι, οι στενοί δεσμοί της ειδικής έκδοσης με τις επιτυχίες της μάρκας στην πιο δημοφιλή διεθνή κατηγορία αυτοκινήτων τουρισμού είναι άμεσα αντιληπτοί. Επιπλέον, διάφορα αεροδυναμικά εξαρτήματα από carbon αναδεικνύουν αυτή την ξεχωριστή αγωνιστική αίσθηση. Μεταξύ αυτών είναι το εμπρός splitter, τα αεροδυναμικά πτερύγια μπροστά από τους εμπρός θόλους των τροχών, τα καλύμματα των εξωτερικών καθρεπτών, τα ένθετα μαρσπιέ, ένας πίσω διαχύτης καθώς και η μεγάλη πίσω πτέρυγα που δεσπόζει στο κάλυμμα του πορτμπαγκάζ.

Γνήσια αγωνιστική ατμόσφαιρα σε ένα κομψό και απέριττο εσωτερικό.

Στο εσωτερικό της διθέσιας BMW M4 DTM Champion Edition 2016, οδηγός και συνοδηγός κάθονται σε μπάκετ καθίσματα M Carbon με αποκλειστική επένδυση Alcantara/Leather Merino. Επιπλέον, ολόκληρο το εσωτερικό είναι ντυμένο με υψηλής ποιότητας υλικό Alcantara, που χρησιμοποιείται και στο τιμόνι M Sport. Πίσω από τα εμπρός καθίσματα της BMW M4 DTM Champion Edition, ένα λευκό roll bar αντικαθιστά το σύστημα πίσω καθισμάτων.

Σε επίπεδο άνεσης και ασφάλειας, η ειδική έκδοση είναι εξοπλισμένη με όλα τα απαραίτητα. Περιλαμβάνει σύστημα πλοήγησης BMW Professional, κλιματισμό (A/C), προσαρμοζόμενους προβολείς LED με BMW Selective Beam (υποστήριξη αντιθαμβωτικής μεγάλης σκάλας φώτων), πίσω φώτα OLED taillights, Park Distance Control (PDC) μπροστά και πίσω καθώς και αυτόματους αντιθαμβωτικούς εξωτερικούς και μεσαίο καθρέπτη.

Εκτενή μέτρα βελτίωσης της δυναμικής συμπεριφοράς .

Συγκριτικά με την έκδοση παραγωγής της BMW M4, η DTM Champion Edition εντυπωσιάζει όχι μόνο με τις επιδόσεις αλλά και με τη βελτιστοποιημένη συμπεριφορά της. Αυτό οφείλεται στην ακόμα πιο συνεπή εφαρμογή της φιλοσοφίας ελαφρού βάρους. Το καπό, η οροφή, η έδραση του ταμπλό οργάνων και ο πίσω διαχύτης κατασκευάζονται από πλαστικό ενισχυμένο με ανθρακονήματα (CFRP). Τα σιλανσιέ του σπορ συστήματος εξαγωγής διπλής ροής που περιλαμβάνουν διπλές απολήξεις κατασκευάζονται από εξαιρετικά ελαφρύ τιτάνιο.

Βέλτιστη επαφή με το δρόμο παρέχουν τα ελαστικά υψηλών επιδόσεων Michelin Pilot Sport Cup 2 διαστάσεων 265/35 R19 μπροστά και 285/30 R20 πίσω, σχεδιασμένα ειδικά για χρήση στην αγωνιστική πίστα και συνδυασμένα με αλουμινένιες ζάντες με ακτίνες σε σχήμα αστεριού 666 M σε OrbitGrey matt. Κεραμικά φρένα M από ανθρακονήματα εγγυώνται αξιόπιστο φρενάρισμα (χωρίς κόπωση) ακόμα και σε δύσκολες αγωνιστικές συνθήκες. Τα γόνατα ελατηρίων/αμορτισέρ είναι πλήρως ρυθμιζόμενα (με μηχανική ρύθμιση για συμπίεση και επαναφορά), επιτρέποντας το σετάρισμα του οχήματος σύμφωνα με τις απαιτήσεις του οδηγού.

Η BMW M4 DTM Champion Edition 2016 περιορίζεται στα 200 αντίτυπα σε όλο τον κόσμο και διατίθεται άμεσα στην τιμή των 148.500 Ευρώ (Γερμανία).