Η Dodge ετοιμάζει τετρακίνητο Challenger!

Δια της… πλαγίας οδού ο κόσμος έμαθε ότι η Dodge έχει έτοιμη την έκδοση GT του φοβερού και τρομερού Challenger. Και γιατί αυτό είναι μεγάλα νέα; Επειδή το αμερικάνικο muscle car θα βγαίνει, πλέον και σε τετρακίνητη έκδοση.
Η γνωστοποίηση της πρόθεσης της Dodge, ήρθε από την ανακοίνωση της EPA (Enviromental Protection Agency στις ΗΠΑ) των αριθμών κατανάλωσης του τετρακίνητου Challenger GT. Οι οποίοι αριθμοί, παρεμπιπτόντως, δίνουν κατανάλωση 13,5 λίτρα/100 χιλιόμετρα στον μικτό κύκλο, στο επερχόμενο μοντέλο.
Το Challenger GT θα φορά, στην πρώτη του έκδοση παραγωγής, η οποία θα βγει στις αγορές μέχρι τα μέσα του 2017 (το 2018 αναμένεται facelift του Challenger) με τον γνωστό V6 των 3,6 λίτρων. Η απόδοση, αναμένεται να είναι ίδια με του τετρακίνητου Charger (292 ίπποι), ενώ το Challenger GT θα φορά ένα οκτατάχυτο σειριακό κιβώτιο.
H “διαρροή” έγινε μέσω της EPA

Και ενώ η τετρακίνηση είναι “δανεισμένη” από το Charger, το Challenger GT θα φορά επανασχεδιασμένες από την αρχή αναρτήσεις- με το μόνο που γνωρίζουμε να είναι πως θα είναι σκληρότερες και χαμηλότερες.

Και ενώ η αυτοκινητοβιομηχανία δεν έχει ακόμα επιβεβαιώσει την “είδηση” επισήμως, στο παρασκήνιο οργιάζουν οι φήμες ότι το GT είναι απλά ο “προάγγελος” ενός τετρακίνητου Hellcat. Με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό…