Ο Lukyanuc με το Ford Fiesta R5, κέρδισε την κατατακτήρια διαδρομή του Ράλι Κύπρου

O Ρώσος Alexey Lukyanuc με συνοδηγό τον Alexey Arnautov και αυτοκίνητο Ford Fiesta R5 κέρδισε την κατατακτήρια διαδρομή του CNP AΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ Ράλι Κύπρος στον Άγιο Σοζώμενο, αποκτώντας έτσι το δικαίωμα να επιλέξει πρώτος τη θέση από την οποία θα εκκινήσει τον αγώνα.

Ο Lukyanuc, που βρίσκεται στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλι, ολοκλήρωσε τα 4,5 χιλιόμετρα σε χρόνο 2:43.176. Δεύτερος και με μια διαφορά μόλις 0,9 του δευτερολέπτου, ο Λετονός Nikolay Gryazin έχοντας συνοδηγό τον Ρώσο Yaroslav Fedorov στο τιμόνι ενός Skoda Fabia R5. Την τριάδα συμπλήρωσε το δίδυμο από την Ουγγαρία, David Botka και Peter Szeles με Citroen DS3 και διαφορά 2,26 δευτερόλεπτα από τον πρώτο.

Στην τέταρτη θέση ο Γερμανός Marijan Griebel με συνοδηγό τον συμπατριώτη του Pirmin Winklhofer στο τιμόνι ενός Skoda Fabia R5, ενώ την πεντάδα συμπλήρωσε ο Ralfs Simarcis με τον Artur Siminis από τη Λετονία. Ακολουθεί το ελληνικό πλήρωμα με τους Λάμπρο Αθανασούλα και Χρήστο Κουζιώνη και αυτοκίνητο Ford Fiesta R5.

Την πρώτη θέση στα κυπριακά πληρώματα κατέβαλε ο Χρίστος Δημοσθένους με συνοδηγό τον Πάμπο Λαό στο τιμόνι ενός Mistubishi Lancer Evolution 9, οι οποίοι τερμάτισαν στην έβδομη θέση. Στην όγδοη θέση ο Πανίκος Πολυκάρπου με συνοδηγό τον Gerald Winter επίσης με Mitsubishi Lancer Evo 9, με τους Κώστα Ζήνωνος και Φάνος Χριστοφή στο τιμόνι ενός Mitsubishi Lancer Evo 9 να γράφουν τον ένατο ταχύτερο χρόνο. Τέλος τη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Chips Junior με τον Αντώνη Χρυσοστόμου, επίσης με Mitsubishi Lancer Evo 9.

Οι οδηγοί θα επιλέξουν τη θέση εκκίνησης στον αγώνα με βάση την κατάταξή τους. Η διαδικασία επιλογής αριθμού με βάση το χρόνο στην κατατακτήρια ειδική θα γίνει στους χώρους του Γραφείου Τύπου του αγώνα στο συνεδριακό κέντρο Φιλοξενία στις 13:30, ενώ θα ακολουθήσει η καθιερωμένη Δημοσιογραφική Διάσκεψη με τους πρώτους οδηγούς στον ίδιο χώρο.