Η Carglass και ο μεγαλύτερος ανθρώπινος χάρτης

Ολοκληρώθηκε η μεγαλύτερη φιλανθρωπική διοργάνωση της Belron®, μητρικής εταιρίας της Carglass®, με στόχο την υποστήριξη του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Afrika Tikkun. Στις 23 και 24 Σεπτεμβρίου 2016, στο Eton Dorney του Λονδίνου, συγκεντρώθηκαν περισσότεροι από 2000 εργαζόμενοι και συνεργάτες της Belron® από 26 χώρες, οι οποίοι συναγωνίστηκαν σε διάφορα αθλήματα.

Η 15η φετινή διοργάνωση ήταν μοναδική αφού ο εορτασμός της σφραγίστηκε με την κατάρριψη του Παγκόσμιου Ρεκόρ Γκίνες για τον σχηματισμό του μεγαλύτερου ανθρώπινου χάρτη, επιλέγοντας την ήπειρο της Αφρικής. Για την κατάρριψη του ρεκόρ συμμετείχαν 811 άτομα, με την παρουσία της εκπροσώπου από τον οργανισμό Γκίνες, Sofia Greenacre.

Η διοργάνωση ξεκίνησε με το θερμό καλωσόρισμα του πρόεδρου της Belron® Gary Lubner και την παρουσίαση του ποσού που συγκέντρωσαν οι χώρες του Ομίλου για την ενίσχυση του Afrika Tikkun.  Το ποσό φέτος άγγιξε το 1 εκ. ευρώ και ξεπέρασε κάθε προσδοκία, συμβάλλοντας ενεργά στην προσπάθειά ανάπτυξης προγραμμάτων για βασική φροντίδα, σίτιση, υγειονομική περίθαλψη, στέγαση και εκπαίδευση 6.500 παιδιών της Αφρικής. 

Η ελληνική αποστολή απαρτιζόταν από 25 άτομα. Πέρα από εργαζόμενους της Carglass® Ελλάδας, συμμετείχαν συνεργάτες και στελέχη ασφαλιστικών εταιρειών, οι οποίοι συναγωνίστηκαν στην κολύμβηση, στην ποδηλασία και στο τρέξιμο. Η Carglass® υπηρετεί πιστά το θεσμό της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και το αποδεικνύει έμπρακτα, καθοδηγούμενη πάντα από τις εταιρικές της αξίες: Σεβασμός, Εμπιστοσύνη, Ακεραιότητα.

Χορηγός στις εμφανίσεις στις ελληνικής αποστολής ήταν για ακόμη μια χρονιά η εταιρία Agraph Promotions