Ένα MINI σε δυο ρόδες για 45 λεπτά στην «Πράσινη Κόλαση»!

Ένα νέο ρεκόρ έγινε στο Nurburgring με το MINI  να γυρίζει την πίστα στους δύο τροχούς με μέση ταχύτητα μόλις 28 χλμ/ώρα.

Η επίσημη σελίδα του Νίρμπουργκρινγκ στο facebook έκανε live μετάδοση, την προσπάθεια του Κινέζου οδηγού Han Yue (δύο φορές κάτοχος ρεκόρ Γκίνες) με το ειδικά διαμορφωμένο MINI χάρη στο  roll cage, το αγωνιστικό κάθισμα και ένα σετ από ειδικές ζάντες και λάστιχα ικανά να αντέξουν την καταπόνηση.

Τα  20.832 χιλιόμετρα της πίστας δεν αποτελούν ρεκόρ απόστασης σε δυο τροχούς, μιας και το ρεκόρ απόστασης το κατέχει  ένας Ιταλός οδηγός μιας BMW E30 το 2009 με μια ειδική βοηθητική δεξαμενή καυσίμου και το ρεκόρ μέσης ταχύτητας στην πίστα είναι 186 χλμ/ώρα! Αλλά η οδήγηση στην απαιτητική πίστα του  Nurburgring  σε δύο τροχούς γύρω από αιχμηρές φουρκέτες, και συνεχές εναλλαγές στο υψόμετρο είναι ένα απίστευτα δύσκολο εγχείρημα.

Το παραδέχτηκε και ο οδηγός  Han Yue ότι ένιωσε πολύ πίεση, ειδικά όταν το πίσω ελαστικό έστειλε κάποιες δονήσεις όταν ξεπέρασε τα 20 χ.α.ω, αναγκάζοντας τον να πάει πιο αργά προκειμένου να εξισορροπήσει το αυτοκίνητο και να ξεκουράσει τον ώμο του από την χρονοβόρα διαδικασία και επίπονη διαδικασία για οδηγό, αυτοκίνητο αλλά και τους …θεατές!

Το επόμενο ρεκόρ που σκέφτονται είναι ο γύρος της «Πράσινη Κόλασης» μόνο με σούζα, με μοτοσικλέτα βέβαια…

http://www.bridgetogantry.com/