Τι βλέπει ο αυτόματος πιλότος ενός Tesla

Ο ισχυρός άνδρας της Tesla, Elon Musk, επιμένει ότι τα αυτόνομα αυτοκίνητα είναι το μέλλον. Παρά τη συζήτηση, όχι μόνο για το χαμένο feeling του να οδηγείς ένα αυτοκίνητο, αλλά κυρίως για τα ζητήματα ασφαλείας
που εγείρουν τα αυτόνομα -μετά από μια σειρά ατυχημάτων στα οποία
εμπλέκονται αυτοκίνητα με αυτόματο πιλότο, ένα εκ των οποίων θανατηφόρο-
η Tesla προσπαθεί να μας κάνει να δούμε μέσα από τα “μάτια” του αυτόματου πιλότου

 

Στο βίντεο που ανέβασε η Tesla, μας καταδεικνύεται μια διαδρομή ενός Tesla με full εξοπλισμό αυτόματου πιλότου. Ο οδηγός (ή, καλύτερα ο “οδηγός”, αφού δεν πιάνει καθόλου το τιμόνι) απλά υπάρχει ως… διακοσμητικός, αφού τα αυτοκίνητα τα κάνει όλα μόνο του. Η Tesla αναφέρει ότι η παρουσία του ανθρώπου στο αυτοκίνητο υπάρχει στο βίντεο για καθαρά “νομικούς λόγους“.

Από εκεί και πέρα, η Tesla εργάζεται επάνω σε νέα συστήματα ασφαλείας, τα οποία θα φροντίζουν για την αλληλεπίδραση μεταξύ οχήματος και οδηγού, με τους δύο παράγοντες να διορθώνουν ο ένας τον άλλο.

Στο βιντεο της Tesla, βλέπουμε από τα “μάτια” του αυτοκινήτου. Δηλαδή τον τρόπο με τον οποίο το αυτοκίνητο εντοπίζει και ταυτοποιεί αντικείμενα, τα οποία “καδράρει”, δημιουργώντας μια θεωρητική ζώνη σύγκρουσης με αυτά.

Το highlight του βίντεο είναι το τέλος του, όταν ο οδηγός φτάνει στον προορισμό του και το… παρατάει να παρκάρει μόνο του. Και το πιο απογοητευτικό, το συμπέρασμα ότι ο αυτόματος πιλότος οδηγεί πιθανότατα καλύτερα από πολλούς Έλληνες…