Αυτό το drift σε μια παλιά σοβιετική βάση είναι απλά επικό

Ξέρεις, η απόσταση από το extreme και το πρωτότυπο, στο βαρετό και το συνηθισμένο, δεν είναι μεγάλη. Από την εποχή που παρουσιάστηκε το πρώτο Gymkhana, μέχρι σήμερα, εκατοντάδες βίντεο με ακραίο drift έχουν εμφανιστεί στο Youtube. Αυτό, που θα δεις εδώ, σήμερα, όμως, δεν είναι όμοιο με τα άλλα.

Κι αυτό γιατί έχει γυριστεί σε ένα μέρος πραγματικά απίθανο: Μια εγκαταλελειμμένη σοβιετική βάση πυραύλων, στη Λετονία. Οι βάσεις της εποχής του ψυχρού πολέμου στις χώρες του πρώην σοβιετικού μπλοκ, σήμερα δεν χρησιμοποιούνται και έτσι, σήμερα, έχουν την τύχη που είχαν και τα δικά μας ολυμπιακά ακίνητα. Είναι παρατημένες, ερειπωμένες, αφήνοντας τον χρόνο να τις αποδομεί και τη φύση να τις καταλαμβάνει, σιγά- σιγά.

Οι Ryan Tuerck, Matt Powers και Kristaps Bluss ταξίδεψαν σε αυτή τη βάση, πρόσφατα, μετατρέποντας στη δική τους “παιδική χαρά”. Μαζί τους, είχαν και ένα εκπληκτικό τρίο από αυτοκίνητα. Ο Tuerck, μια Ε92 Μ3, 800 ίππων, ο Powers μια Ε46 Μ3 με έναν V8 950 ίππων και ο Bluss με ένα 350Ζ, με έναν επίσης V8, μη ανακοινώσιμης ιπποδύναμης.

Και, τι είναι αυτό που κάνει το συγκεκριμένο βίντεο επικό; Το γεγονός ότι οι δρόμοι της βάσης, είναι παρατημένοι εδώ και δεκαετίες, μέσα στο χώμα και διαφέρουν από τις καλοσυντηρημένες διαδρομές που θα δεις σε ένα συνηθισμένο τέτοιο drift-ο-βίντεο. Κατά κάποιο τρόπο, συνδυάζει λίγη από την αγριάδα των χωμάτινων και ασφάλτινων ράλλυ, με το drift και τη βελτιωτική σκηνή.

Οι πολεμικοί πύραυλοι της πρώην στρατιωτικής βάσης, αντικαταστάθηκαν από τρεις πισωκίνητους πυραυλούς εδάφους εδάφους….

Τα τρία πισωκίνητα κτήνη υπόκεινται σε βασανισμό στα χέρια τους αλλά και από το αφιλόξενο τοπίο όμως μας ανταμείβουν με ένα από τα καλύτερα drift βίντεο που υπάρχουν εκεί έξω. Θα προτιμούσα βέβαια, να άκουγα περισσότερο τους ήχους και τους βρυχηθμούς των οκτακύλινδρων εργαλείων παρά την ξεσηκωτική μουσική αλλά η δουλεία που έχει γίνει στην επεξεργασία του βίντεο είναι εξαιρετική και επαγγελματική και το τελικό αποτέλεσμα μοιάζει φανταστικό.