H Honda θα παρουσιάσει όχημα με τεχνητή νοημοσύνη

Η τεχνολογία (καί) στην αυτοκίνηση προχωρά πολύ γρήγορα. Τόσο γρήγορα που δεν προλαβαίνεις ούτε καν να ταξινομήσεις τα συναρπαστικά νέα. Σε ένα από αυτά τα νέα, η Honda ετοιμάζει εκπλήξεις στην Έκθεση Καταναλωτικών Ηλεκτρονικών Προϊόντων 2017 [Consumer Electronics Show (CES)] που ανοίγει τις πύλες της στις 5 Ιανουαρίου 2017 στο Las Vegas. Τι περιλαμβάνουν αυτές οι εκπλήξεις;

Μετράμε λοιπόν: Ανάμεσα στα άλλα πρωτότυπα εκθέματα για αστική μετακίνηση, τεχνητή νοημοσύνη (AI) και ρομποτική, ξεχωρίζει το NeuV, ένα πρωτότυπο αυτοματοποιημένο EV για καθημερινές μετακινήσεις που διαθέτει τεχνητή νοημοσύνη  (AI) με την ονομασία “emotion engine”* και προσφέρει νέες δυνατότητες αλληλεπίδρασης με τους επιβάτες. 

Στα εγκαίνια της έκθεσης, ο Πρόεδρος & CEO της Honda R&D Co., Ltd, Yoshiyuki Matsumoto, θα αποκαλύψει μία πρωτότυπη μοτοσυκλέτα εξοπλισμένη με εφαρμογή της τεχνολογίας ρομποτικής της εταιρείας.

Στη διάρκεια της έκθεσης, η Honda θα ανακοινώσει πρωτοβουλίες και συνεργασίες με εταιρείες startup και παγκόσμιες φίρμες. Σκοπός της Honda, που επιδιώκει συνεχώς ανοιχτές καινοτομίες και συνεργασίες, είναι αυτές να δημιουργήσουν μία πιο παραγωγική και απολαυστική εμπειρία μετακίνησης.

Αξιοποιώντας τη δύναμη της τεχνητής νοημοσύνης, της ρομποτικής και των μεγάλων δεδομένων που μεταμορφώνουν την εμπειρία της μετακίνησης, η Honda ανακοίνωσε ότι το “Cooperative Mobility Ecosystem” (Συνεργατικό Οικοσύστημα Μετακίνησης) θα είναι το θέμα της συμμετοχής της στην Έκθεση Καταναλωτικών Ηλεκτρονικών Προϊόντων 2017 [Consumer Electronics Show (CES)] στο Las Vegas.

Η Honda θα προσφέρει διαδραστικές και βιωματικές εμπειρίες σχεδιασμένες για να αναδείξουν ένα μελλοντικό τεχνολογικό μονοπάτι που επαναπροσδιορίζει την εμπειρία της μετακίνησης. Από τη μείωση της κυκλοφοριακής συμφόρησης μέχρι τη δημιουργία νέων τρόπων συνδεσιμότητας των αυτοκινήτων, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να εξερευνήσουν και να δοκιμάσουν τεχνολογίες που αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής. 

Η Honda δημιουργεί τεχνολογίες και προϊόντα που προάγουν τις καθαρές, ασφαλείς, απολαυστικές και συνδεδεμένες εταιρικές αξίες. Οι προσπάθειές της επικεντρώνονται στην εξέλιξη των αυτόνομων οχημάτων, της συνδεσιμότητας και των μετακινήσεων με εξαιρετικά χαμηλές εκπομπές άνθρακα.  Στη Β. Αμερική, η εταιρεία έχει πάνω από 300.000 οχήματα στο δρόμο εφοδιασμένα με Honda Sensing™ ή τεχνολογίες υποστήριξης οδηγού και ασφάλειας AcuraWatch και πάνω από 400.000 οχήματα με συμβατότητα Apple CarPlay™ και Android Auto™.  Η Honda δοκιμάζει επίσης προηγμένες τεχνολογίες αυτοματοποιημένων οχημάτων σε Ιαπωνία και Β. Αμερική και στοχεύει στη χρήση άκρως αυτοματοποιημένων οχημάτων στους αυτοκινητόδρομους των ΗΠΑ το 2020.  Η Honda προσπαθεί επίσης να εκπληρώσει το όραμά της στον τομέα της περιβαλλοντικής συμβατότητας και της ασφάλειας: «να πετύχει τη χαρά και την ελευθερία της μετακίνησης σε μία βιώσιμη κοινωνία όπου οι άνθρωποι θα μπορούν να απολαμβάνουν τη ζωή.»  Μέχρι το 2030 περίπου, η Honda στοχεύει τα δύο τρίτα των μοντέλων της που θα πωλούνται σε όλο τον κόσμο να είναι υβριδικά, plug-in υβριδικά και ηλεκτρικά οχήματα, μεταξύ των οποίων οχήματα κυψελών καυσίμου και μπαταρίας.

*Το “emotion engine” είναι μία σειρά τεχνολογιών ΑΙ που δημιούργησε η cocoro SB Corp., και επιτρέπουν στα μηχανήματα να παράγουν τεχνητά τα δικά τους συναισθήματα.