Δες το Hyundai i20 R5 να παίρνει τη νίκη στο Rallye du Var, στη νότιο Γαλλία

Ο Kevin Abbring και ο συνοδηγός του Seb Marshall σημείωσαν την πρώτη μεγάλη νίκη τους με τo Νέας Γενιάς i20 R5 στον τελικό γύρο του γαλλικού πρωταθλήματος

Οι παραγγελίες οχημάτων για τη Νέα Γενιά i20 R5 στο 2017 έχουν ξεκινήσει, με τις πρώτες επιβεβαιωμένες για τη Σκανδιναβία και τη Μέση Ανατολή

Το πλήρωμα της Hyundai Motorsport πήρε τη νίκη στο Rallye du Var, τον τελευταίο γύρο της σεζόν του Γαλλικού πρωταθλήματος, με σχεδόν ένα λεπτό διαφορά. Καθ’όλη τη διάρκεια του αγώνα οι Abbring και Marshall ήταν σε θέση να πιάσουν τους χρόνους των προπορευόμενων WRC, ξεπερνώντας τους σε αρκετές περιπτώσεις. Αναδείχθηκε το δεύτερο μη γαλλικό και το πρώτο πλήρωμα R5 που κερδίζει τον αγώνα.

Η εξαιρετική απόδοση του Νέας Γενιάς i20 R5 αναδείχθηκε γρήγορα και έτσι ξεχώρισαν ως η ταχύτερη από τις ομάδες R5. Ξεπερνώντας τις δύσκολες συνθήκες που δημιουργήθηκαν μετά τις καταρρακτώδεις βροχές  έφτασαν στο τέλος της πρώτης ημέρας στην τρίτη συνολικά θέση μετά τα πρώτα τρία stages.

Με μια συντηρητική στρατηγική στα ελαστικά λόγω των μεταβαλλόμενων συνθηκών στα stages η αγγλο-ολλανδική ομάδα βρέθηκε πίσω στη δεύτερη θέση, αλλά σύντομα ξαναπήρε την πρωτιά. Ξεκινώντας την τελευταία ημέρα με προβάδισμα 16 δευτερολέπτων, ο Abbring διαχειρίστηκε τον ρυθμό του στην κορυφή του αγώνα.

Ο Kevin Abbring δήλωσε: «Το Νέας Γενιάς i20 R5 ήταν καταπληκτικό καθ’όλη τη διάρκεια του αγώνα. Ο  χειρισμός του ήταν τέλειος! Ήρθαμε εδώ για να αποδείξουμε την ανταγωνιστικότητα του αυτοκινήτου και μια συνολική νίκη είναι o καλύτερος τρόπος για να το κάνουμε αυτό. Είχαμε μια καλή δοκιμή πριν από τον αγώνα, έτσι είχαμε ένα ωραίο set-up και τις προϋποθέσεις για την έναρξη του αγώνα μόνο που χρειάζεται να κάνουμε μικρές αλλαγές. Χάσαμε λίγο χρόνο με τα σκληρότερα ελαστικά, αλλά οι ειδικές διαδρομές ήταν πολύ δύσκολες και εμείς δεν θέλουμε να αναλαμβάνουμε πάρα πολλούς κινδύνους. Τα stages εδώ είναι πολύ στενά έτσι δεν είναι έκπληξη το γεγονός ότι πολλοί οδηγοί έκαναν λάθη. Έχουμε δείξει σε άλλους αγώνες ότι το αυτοκίνητο είναι πολύ ανταγωνιστικό και είναι υπέροχο τώρα να έχουμε το αποτέλεσμα που αξίζαμε  τόσο καιρό. ”

Η νίκη έρχεται μόλις δύο μήνες μετά το ντεμπούτο του Νέας Γενιάς i20 R5 στο Tour de Corse. Από εκείνον τον αγώνα η Hyundai Motorsport έχει συνεργαστεί με τους πελάτες της, ώστε να αναπτύξουν συστηματικά το αυτοκίνητο, ενώ αγωνίζονταν σε αγώνες σε όλη την Ευρώπη.

Στο μεταξύ, ο αριθμός των οχημάτων που παραδίδονται συνεχίζει να αυξάνεται. Οι παραγγελίες για το Νέας Γενιάς i20 R5 για το 2017 έχουν ήδη ξεκινήσει. Η Hyundai Φινλανδίας επιβεβαίωσε την πρώτη πώληση στις Σκανδιναβικές χώρες, ενώ ένα ακόμη αυτοκίνητο θα τρέξει στους δρόμους της Μέσης Ανατολής. 

Ο κ. Andrea Adamo Διευθυντής του τμήματος Customer Racing της Hyundai Motorsport δήλωσε : «Η συνολική νίκη στο Rallye du Var είναι μια μεγάλη στιγμή για το Νέας Γενιάς i20 R5. Ο αγώνας ήταν εξαιρετικά απαιτητικός, με σκληρές διαδρομές και δύσκολες συνθήκες. Ο Kevin έδειξε τις πραγματικές δυνατότητες του αυτοκινήτου, φθάνοντας τους χρόνους άλλων πληρωμάτων WRC σε διάφορα stages. Έκανε πολύ καλή δουλειά καθ’ολη τη διάρκεια του αγώνα. Όλοι στο τμήμα Customer Racing έχoυν εργαστεί σκληρά για να βεβαιωθούν ότι θα παραδώσουν ένα προϊόν που μπορεί να ανταγωνιστεί στο υψηλότερο επίπεδο. Από το ντεμπούτο του i20 R5 τον Σεπτέμβριο οι πελάτες μας έχουν δείξει τον ίδιο έντονο ρυθμό στα stages που κάναμε εδώ. Εγώ, μαζί με το τμήμα Customer Racing ανυπομονώ να συνεργαστώ μαζί τους για να βεβαιώσω ότι αυτή είναι μόνο η πρώτη από πολλές νίκες για το i20 R5. ”

Η προσοχή του τμήματος Customer Racing στρέφεται τώρα αποκλειστικά στους πελάτες της καθώς προετοιμάζονται για τους πρώτους αγώνες του 2017.