Κι όμως, το R34 της ιαπωνικής αστυνομίας, είναι ακόμα ενεργό!

Σίγουρα, το έχεις δει σε κάποια από τις -όχι πολλές- φωτογραφίες που κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο. Το R34 Nissan Skyline GT-R, “στολισμένο” με φάρο και βαμμένο στα χρώματα της ιαπωνικής αστυνομίας. Μέχρι σήμερα, όλοι νόμιζαν ότι είναι εκθεσιακό. Μέχρι που κάποιος το εντόπισε, χθες, στον αυτοκινητόδρομο Kan-Etsu, με αναμμένο τον φάρο, σε υπηρεσία.
Σκέψου το: Με το Skyline R34 να αποτελεί ίσως το απόλυτο icon car της διεθνούς βελτιωτικής σκηνής, το να το δεις σε καταδίωξη, στον αυτοκινητόδρομο, είναι κάπως σαν να είδες έναν μονόκερο στο δάσος. Γιατί το βίντεο, αποδεικνύει όχι μόνο ότι υπάρχει, αλλά και ότι είναι ακόμα σε χρήση!

Το R34 του βίντεο που πρώτο είδε το autoguide.com, είναι μέρος μιας… ακριβοθώρητης ομάδας της ιαπωνικής αστυνομίας που δημιουργήθηκε για καταδιώξεις υψηλών ταχυτήτων (όπως ήταν η δική μας “Σ” που διαλύθηκε) και αποτελείται από σπάνια ιαπωνικά θηρία, όπως Honda NSX, Mazda RX-7, Nissan 350 και 370Ζ. Και, φυσικά, από τον συγκεκριμένο Godzilla, ο εξακύλινδρος turbo του οποίου αποδίδει (τουλάχιστον) 276 ίππους και του επιτρέπει να τελικιάζει κάπου στα 300 χ.α.ω.

Στο βίντεο (είναι κάπως κουνημένο, αλλά ποιος νοιάζεται;) το R34 οδηγεί ένστολος αστυνομικός με κράνος στην “αργή” λωρίδα. Με την υπόλοιπη ιαπωνική αστυνομία να κινείται με Toyota Crown, είμαστε σίγουροι ότι (τουλάχιστον) ο μισός πλανήτης ζηλεύει τη δουλειά αυτού του ένστολου. Αλήθεια τώρα: Να οδηγείς ένα R34 Skyline σε καταδιώξεις;