10+1 αυτοκίνητα για να επιβιώσεις στην Αποκάλυψη

Παραδέξου το, το σκέφτηκες και εσύ, τώρα που ο χειμώνας έχει ολίγον πολικές θερμοκρασίες, που το χιόνι καλύπτει τα πάντα, που παγώνει το σύμπαν, που πλημμυρίζουν τα πάντα, που όλα γίνονται λάσπη: Να είχες στα χέρια σου ένα όχημα που δεν θα κολώνει κυριολεκτικά πουθενά. Ένα αυτοκίνητο που να μπορεί να σε πάει μέχρι την άκρη του κόσμου, να είναι ικανό να σε βοηθήσει να επιβιώσεις ακόμα και στην Αποκάλυψη

Εντάξει, προφανώς η καλύτερη λύση είναι ένα από τα τρελά Baja projects που κυκλοφορούν εκεί έξω. Όμως εμείς, σου διαλέξαμε δέκα συν μία διαφορετικές προτάσεις πραγματικά σκληροτράχηλων εκτός δρόμου αυτοκινήτων, που καταπίνουν τα χιονισμένα βουνά και τις ερήμους για πρωινό. Θα διαπιστώσεις, πλησιάζοντας προς το νούμερο ένα, ότι θα συναντάς αυτοκίνητα που κάνουν τα άλλα SUV να μοιάζουν, σε ό,τι αφορά τις δυνατότητες, σαν άβγαλτα κοριτσόπουλα μπροστά σε κομάντος των ΟΥΚ.

10. Jeep Cherokee/Grand Cherokee

Όταν η Jeep παρουσίασε τη νέα γενιά των Cherokee/Grand Cherokee, όλοι περίμεναν ότι θα ακολουθούσε την τάση που θέλει γλυκανάλατα SUVs, τα οποία θα παρέχουν πρωτίστως άνεση. Περιέργως, οι Αμερικανοί είχαν άλλη άποψη και τελικά, δημιούργησαν οχήματα που είναι κορυφαία εκτός δρομου, χωρίς να κάνουν ιδιαίτερες υποχωρήσεις στην ποιότητα κύλισης. Χωρίς να είναι εξεζητημένο, το Jeep αυτό μπορεί να είναι το αυτοκίνητό σου για κάθε μέρα, μέχρι να έρθει το τέλος του κόσμου.

9. Land Rover Defender

Πιο σκληροτράχηλο ακόμα, χωρίς πολλές- πολλές ανέσεις, δεν σηκώνει και πολλά. Το Land Rover Defender είναι ό,τι πιο classic υπάρχει και άντεξε στην παραγωγή από το 1948 ως το 2016. Μπορείς να το βρεις μεταχειρισμένο με κινητήρες από τον 2,5λιτρο των 68 ίππων, μέχρι τον θηριώδη V8. Με μόνιμη τετρακίνηση και ό,τι μπορεί να φανταστεί ο περιπετειώδης νους, το μόνο που σου εγγυάται ένα Defender, είναι ότι δεν θα κολλήσει ποτέ και πουθενά. 

8. Toyota Land Cruiser

Κάποτε, στην έρημο Σαχάρα, ένας βεδουίνος μου εξηγούσε ότι “έχουμε τα αυτοκίνητα και έχουμε και το Land Cruiser να τραβάει τα αυτοκίνητα που κολλάνε”. Το Land Cruiser λοιπόν, είναι τόσο σκληροτράχηλο, που μπορεί να επιβιώνει και στη Σαχάρα ακόμα. Στα άλλα θα κολλήσει; 

7. Jeep Wrangler

Αλήθεια τώρα, χρειάζεσαι συστάσεις; Το Wrangler, είναι ο πιο άξιος συνεχιστής του ονόματος της Jeep, ο βασιλιάς των εκτός δρόμου οχημάτων. Παρότι όχι τόσο μεγάλο όσο τα άλλα, έχει εκτός δρόμου δυνατότητες που σε κάνουν να απορείς για το πώς σκαρφαλώνει εκεί που εσύ δεν θα μπορούσες ποτέ, ούτε με τα πόδια. Και επίσης, είναι τόσο σκληροτράχηλο που απλά, δεν μπορείς να το περιγράψεις με λέξεις. 

6. Hummer

Όποιο Hummer και να διαλέξεις, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Το γεγονός ότι το χρησιμοποιεί ο αμερικανικός στρατός (και όχι μόνο- κι ο δικός μας το χρησιμοποιεί) στο πεδίο της μάχης, αποδεικνύει από μόνο του περί τίνος πρόκειται. Ψάχνοντας λίγο στο YouTube, θα βρεις βίντεο με Hummer να σκαρφαλώνουν σε κάθετους τοίχους, να βουτάνε σε βαθιές λίμνες και άλλα τέτοια παλαβά.

5. Ford F-650 6X6

Αυτό το αμερικάνικο τέρας, φοράει μια πλειάδα παντοδύναμων μοτέρ, με πιο ξεχωριστά αυτό των 7,2 λίτρων diesel Caterpillar 3126/C7, απόδοσης 362 ίππων και το 6,8 λίτρων βενζίνης Triton V10, απόδοσης επίσης 362 ίππων. Και επειδή καλύτερη από κίνηση στους 4 τροχούς, είναι η κίνηση στους 6, το Ford αυτό δεν σκαρφαλώνει μόνο. Μπορεί να ρυμουλκήσει, ή και να κουβαλήσει ό,τι τραβάει η ψυχή σου…

4. Ural Polyarnik

Ντα! Από τη Ρωσία, με αγάπη, μας έρχεται το μοναδικό αυτό τέρας. Σοβιετικό δημιούργημα, χρησιμοποιείτο για κίνηση σε όλα τα τεραίν. Και, όταν λέμε όλα, εννοούμε πραγματικά όλα τα τεραίν. Είναι τόσο μεγάλο που και μετεωρίτης να το χτυπήσει, δεν θα πάθει τίποτα. Επίσης, είναι ρώσικο, που σημαίνει ό,τι ξέρεις για τα Lada. Σκληροτράχηλο.

3. Peugeot 3008 DKR

Τι δουλειά έχει ένα δικίνητο στη λίστα μας; Το κτήνος από το Παρίσι, το Peugeot 3008 DKR , με το οποίο η εταιρεία ρίχτηκε στη μάχη για τον έκτο τίτλο της στο Rally Dakar, δεν είναι ένα οποιοδήποτε προσθιοκίνητο. Το Sandblaster, όπως το αποκαλούν, με τον 3λιτρο twin-turbodiesel V6 των 340 ίππων και 800 Nm ροπής, είναι φτιαγμένο από ανθρακονήματα (και το σασί του) και έχει τελική 200+ χ.α.ω. σε οποιοδήποτε έδαφος. Η Peugeot λέει πως αυτό το κτήνος αποδεικνύει ότι δεν χρειάζεσαι 4Χ4 για να κατακτήσεις κάποια από τα πιο αφιλόξενα μέρη του πλανήτη. 

2. Local Motors Rally Fighter

Το Rally Fighter, βγαίνει σε πισωκίνητη και τετρακίνητη έκδοση. Είναι -λένε- εκπληκτικό εκτός δρόμου και εντός. Φοράει, εκτός από τις 20άρες ζάντες του, έναν κινητήρα από Corvette, απόδοσης 430 ίππων, ένα εξατάχυτο αυτόματο κιβώτιο από το Chevrolet Silverado, πίσω μάσκα από Honda, πόρτες από ΜΧ-5. Και, γενικώς, είναι για άλλες καταστάσεις. Δε θα σε χαλάσει…

1. Mercedes G63 AMG 6X6

Δεν είναι μόνο ότι διαθέτει κίνηση στους 6 τροχούς. Αυτό το θηρίο, διαθέτει ένα σύστημα ξεφουσκώματος/φουσκώματος των ελαστικών του, ώστε η πίεση που ασκείται στο έδαφος από το πέλμα του κάθε ελαστικού, να μην είναι μεγαλύτερη από αυτή ενός ανθρώπου μέσου βάρους! Φοράει έναν 5,5λιτρο bi-turbo V-8 που παράγει 544 ίππους. Γενικά, αυτό το αυτοκίνητο είναι τόσο εξωπραγματικό, που μέχρι και σήμερα αρνούμαστε να πιστέψουμε ότι υπάρχει.

Bonus Τέρας: Korres P4

Ξέχασε ό,τι ήξερες. Δεν υπάρχει τίποτε άλλο στον πλανήτη σαν αυτό το κτήνος. Φτιαγμένο από ελληνικά χέρια, το υπεραυτοκίνητο του Δημήτρη Κορρέ και της ομάδας του, είναι το μοναδικό σε τούτο τον μάταιο κόσμο, που μπορεί να πάει πραγματικά γρήγορα και πραγματικά παντού. Ή και να πάει πραγματικά γρήγορα παντού. Ο 7λιτρος V8 (LS7) των 505 ίππων του, δεν είναι το μόνο προσόν του. Το σκληροτράχηλο αυτό τέρας, κάνει το σπριντ 0-100 σε 3,8 δευτερόλεπτα, τελικιάζει στα 300 χ.α.ω., ενώ στρίβει σαν πραγματικό supercar. Παράλληλα, οι state of the art αναρτήσεις του, το ανασηκώνουν ως και 400 mm, χαρίζοντάς του τη δυνατότητα να προσπελάσει οποιοδήποτε εμπόδιο. Σκέφτεσαι κάτι καλύτερο από ένα ελληνικό supercar που ταπεινώνει σχεδόν κάθε SUV στον κόσμο;



…Ή μήπως σκέφτεσαι κάτι άλλο; Πες μας στα σχόλια!