Το 2020 έρχεται το νέο Impreza WRX

Η Subaru μπορεί να κάνει δραματική αλλαγή σε όλη τη γκάμα των μοντέλων της, όμως μην περιμένεις να δεις ένα νέο WRX πριν από το 2020. Η ιαπωνική φίρμα θα κάνει ένα facelift φέτος, ή το 2018 και, για ένα ολοκαίνουριο μοντέλο, θα πρέπει να περιμένουμε. 

Οι μηχανικοί της Subaru λένε ότι “δεν προλαβαίνουν” να ετοιμάσουν το νέο WRX μέχρι το 2018 επειδή “δεν είναι τόσο απλό, όσο το να βάζεις ένα turbo μοτέρ σε ένα αυτοκίνητο, αλλά για επανασχεδιασμό της ανάρτησης από μια ολόκληρη ομάδα εξέλιξης- μια μεγάλη διαδικασία”. Και, λένε την αλήθεια, με δεδομένο ότι η ιαπωνική εταιρεία θέλει να δώσει το κάτι παραπάνω για το θρυλικό μοντέλο της. 

Γιατί, τώρα, μπορεί να μην έχει απέναντί της το Evo, έχει όμως άλλους νέους “παίκτες” όπως το Focus RS, αλλά και κυρίως τις προκλήσεις της νέας εποχής. Σύμφωνα με πληροφορίες του TopSpeed.gr, η Subaru εξετάζει το ενδεχόμενο η επόμενη γενιά του Impreza WRX Sti να υιοθετεί και προηγμένες τεχνολογικά λύσεις, όπως τη χρήση υβριδικού μοτέρ. 

Παρότι τίποτα δεν είναι σίγουρο, πηγές από τη Subaru επισημαίνουν με νόημα ότι η εταιρεία δεν θα ξεφύγει από την “παραδοσιακή συνταγή” του υπερτροφοδοτούμενου boxer και της τετρακίνησης, με τη διαφορά ότι στόχος είναι, η ιπποδύναμη να είναι αισθητά μεγαλύτερη, όχι μόνο των 268 ίππων του WRX, αλλά και των 305 του Sti…