Πισωκίνητη, με 365 ίππους η νέα ναυαρχίδα της ΚΙΑ

Η επίθεση των Κορεατών, έχει μόλις αρχίσει. Η ΚΙΑ παρουσίασε τη νέα της ναυαρχίδα, η οποία ακούει στο -εμπνευσμένο, είναι η αλήθεια- όνομα Stinger GT και άφησε τους πάντες με ανοιχτό το στόμα. Η κορεάτικη εταιρεία δημιούργησε ένα πανέμορφο sedan, το οποίο στην κορυφαία του έκδοση, φοράει έναν V6 twin turbo 3,3 λίτρων. Και, ναι, είναι πισωκίνητο!

Αυτό, δεν θα είναι ένα “νερόβραστο” sedan ανάμεσα σε όλα τα άλλα. Αλλά είναι, όπως διαβεβαιώνει η ΚΙΑ, εστιασμένο στην οδήγηση. Ο twin turbo V6 των 3,3 λίτρων του GT, αποδίδει 365 ίππους και 510 Nm ροπής. Η κίνηση μεταφέρεται αποκλειστικά στους πίσω τροχούς, μέσω ενός αυτόματου, οκτατάχυτου κιβωτίου. Και κάνει το σπριντ 0-100 χ.α.ω. σε 5,1 δευτερόλεπτα. 

Το μοντέλο έχει επιθετικές γραμμές και φανερές επιρροές -τουλάχιστον σχεδιαστικά, μπορεί να διακρίνει κανείς την επιρροή από τη BMW Σειρά 4 GranCoupe- από τα γερμανικά μοντέλα τα οποία έρχεται να ανταγωνιστεί, ενώ έχει σαφή σπορ προσανατολισμό. 

Ο ίδιος επιθετικός προσανατολισμός έχει διατηρηθεί στο εμπρός μέρος, όπου κυριαρχούν οι μεγάλοι αεραγωγοί στη μάσκα, αλλά και στο πίσω, με τις τέσσερις απολήξεις της εξάτμισης να δίνουν το μήνυμα ότι αυτό που σε πέρασε ήταν… κάτι δυνατό. 

Στο εσωτερικό, βλέπουμε μια προσπάθεια να συνδυαστεί το λιτό με την πολυτέλεια και το σπορ, με επιρροές κυρίως από τις σπορ Mercedes- Benz, ενώ ξεχωρίζει το όμορφο τριάκτινο τιμόνι. 

Τους επόμενους μήνες, η ΚΙΑ θα παρουσιάσει και μια πιο “light” βερσιόν του Stinger, με μικρότερο κινητήρα, αλλά την ίδια “συνταγή”.