Το Civic Type R Black Edition είναι απλά… μαύρο

Honda Civic Si, Honda Civic Type R, Civic Type R GT και τώρα, Civic Type R Black Edition. H Honda, ετοιμάζει μια συλλεκτική, κάπως σαν “final”, έκδοση του Type R, πριν παρουσιάσει το επόμενο. Εννοούμε το επόμενο Civic Type R. 

Η ιαπωνική φίρμα έχει αποφασίσει να διαθέσει μόνο στην Ευρώπη (σε αυτή ανήκουμε ακόμα, έστω και τύποις) τα 100 τελευταία Civic Type R της τρέχουσας γενιάς, με μια ειδική ονομασία και κάποιες, ελάχιστες είναι η αλήθεια, διαφοροποιήσεις από τα υπόλοιπα.  

Η Black Edition του Civic Type R έχει καθαρά και μόνο αισθητικές αλλαγές που και αυτές, είναι λίγες: Δηλαδή είναι βαμμένη σε μαύρο χρώμα, με κόκκινες λεπτομέρειες στην αεροτομή, ενώ στο εσωτερικό, κυριαρχεί το μαύρο και το κόκκινο, όπως ακριβώς και στο “νορμάλ” Civic Type R, με τη διαφορά ότι στη Black Edition υπάρχει λιγότερο κόκκινο, ιδίως στα καθίσματα. 

Το μοτέρ παραμένει όπως το ξέρεις, δηλαδή ο δίλιτρος turbo τετρακύλινδρος VTEC των 306 ίππων στις 6500 σ.α.λ., με το εξατάχυτο μηχανικό κιβώτιο και την κίνηση να μεταδίδεται στους εμπρός τροχούς. 

Αν, ως Ευρωπαίος, αισθάνεσαι ότι το Civic Type R Black Edition δεν σου λέει και πολλά, θα πρέπει να περιμένεις μερικούς μήνες ακόμα, οπότε και η Honda θα παρουσιάσει το νέο Type R. Το οποίο, όπως καταλαβαίνεις, θα έχει αρκετές αλλαγές.