Αυτό είναι το γρηγορότερο Pagani ever!

Κρατήσου: Ο Horacio Pagani, δεν έχει πει την τελευταία του λέξη. Στην προηγούμενη έκθεση της Γενεύης, η Pagani μας αποκάλυψε το Huayra BC. Όπου BC είναι τα αρχικά του Benny Caiola, ενός car enthusiast, που ήταν φίλος του Pagani και ο πρώτος στη Γη που αγόρασε αυτοκίνητο από αυτόν (πέθανε, όπως καταλαβαίνεις και ο Pagani του αποτίει φόρο τιμής). 

Με αυτό το μοντέλο των 750 ίππων και των 1215 κιλών, η Pagani Automobili θα προσπαθήσει να τιμήσει τον Caiola, σπάζοντας το ρεκόρ (της;) στο Nurburgring. Όμως, έχει και συνέχεια. 

Τις τελευταίες ημέρες, διαρρέεται ότι ήδη είναι έτοιμη η roadster εκδοχή του Huayra BC και ότι αυτή, θα παρουσιαστεί στη φετινή έκθεση της Γενεύης. Αυτό, επιβεβαιώθηκε εμμέσως από τις (χριστουγεννιάτικες) ευχές της Pagani Automobili, η οποία δήλωσε ότι “εύχεται το 2017 να περιλαμβάνει εκπλήξεις, όπως και το δικό μας”, συνοδεύοντας την ευχή με ένα καμουφλαρισμένο teaser του roadster. Η μικρή λεπτομέρεια βέβαια είναι ότι η Pagani δέχεται παραγγελίες για το Roadster, μιας και τα 20 κομμάτια της κλειστής έκδοσης, έχουν προπωληθεί. 

Το μοντέλο, το οποίο θα λέγεται Huayra BC Roadster, θα φορά και αυτό τον εξάλιτρο Mercedes-AMG twin-turbo V-12 απόδοσης 750 ίππων και αποτελεί το ελαφρύτερο hypercar που έχει κατασκευαστεί ποτέ. Επάνω του, χρησιμοποιούνται λύσεις όχι μόνο από τους αγώνες αυτοκινήτου, όπως το Le Mans, αλλά και της αεροναυπηγικής, για να “γλιτώσει” κιλά. Υπομονή, μέχρι τη Γενεύη…

Tip: Οι άνθρωποι της Pagani υπολογίζουν ότι κάνει το 0-100 χ.α.ω. σε “κάτω από 2,5 δευτερόλεπτα” και, για το στρίψιμο, κάνουν λόγο για 2G. 



Tip2: Huayra: Πώς το σκέφτηκε αυτό το όνομα; Είναι ο θεός του ανέμου, για τους κατοίκους τών Άνδεων.