Ποια αυτοκίνητα μπήκαν με το δεξί στο 2017

Ακόμα και στους πιο δύσκολους για τις πωλήσεις αυτοκινήτων καιρούς, υπάρχουν κάποιοι που αντιστέκονται. Τον πρώτο μήνα του 2017, κάποιες από τις μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες του κόσμου “κονταροχτυπιούνται” στην… αποδεκατισμένη ελληνική αγορά, κρατώντας τη σε… ανθρώπινα επίπεδα.

Εν αναμονή των επίσημων στοιχείων της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, βλέπουμε ότι -με “άρμα” τις εταιρικές πωλήσεις, η αγορά κλείνει τον Ιανουάριο του 2017 με θετικό πρόσημο. Όμως, ποια είναι τα αυτοκίνητα που ξεχώρισαν σε πωλήσεις;

Σε ό,τι αφορά τα μοντέλα, τις περισσότερες πωλήσεις για τον πρώτο μήνα του 2017, έχει το Toyota Yaris με 605 ταξινομήσεις. Στη δεύτερη θέση, βρίσκεται ένα SUV, το Nissan Qashqai με 303. Ακολουθεί, στην τρίτη θέση, με 241 ταξινομήσεις, το Peugeot 208 και στην τέταρτη, με 249, το Opel Astra. Την πεντάδα κλείνει με 202 ταξινομήσεις, το Renault Clio.
Στον Όμιλο Συγγελίδη, ο πρώτος μήνας του νέου έτους μπήκε με χαμόγελα, καθώς, πέρα από την καλή εμπορική της Jeep με το Renegade, το ξεκίνημα της Peugeot είναι εντυπωσιακό για τη χρονιά, κάτι που φάνηκε από τις πρώτες κιόλας μέρες του νέου έτους. Με μερίδιο αγοράς που άγγιξε το 7,6% για τον πρώτο μήνα της χρονιάς στα επιβατικά αυτοκίνητα, κατετάγη στην 3η θέση των πωλήσεων σημειώνοντας μία δυναμική αρχή.

Με πρωτεργάτη των πωλήσεων το Peugeot 208 – τρίτο σε πωλήσεις τον Ιανουάριο ανεξαρτήτως κατηγορίας  – και με το SUV Peugeot 2008 να ακολουθεί όντας πρώτο σε πωλήσεις στην κατηγορία του, γίνεται ξεκάθαρο ότι η μάρκα θα αποτελέσει βασικό πρωταγωνιστή για τη χρονιά που μόλις ξεκίνησε.

Τώρα που η γαλλική φίρμα έχει ενισχύσει τον στόλο της και η ελληνική αντιπροσωπεία “βοηθά” με προσφορές σε όλα τα επίπεδα, αυτό φαίνεται σε όλες τις κατηγορίες, όπως καταδεικνύει και το ενδιαφέρον που καταγράφεται για το νέο SUV της Peugeot, το 3008 το οποίο αντικατοπτρίζεται στις παραγγελίες που έχουν ήδη τοποθετηθεί. Το νέο 3008 ξεκίνησε την εμπορική του πορεία στην Ελληνική αγορά μόλις πριν ένα μήνα, ενώ η αγωνιστική του έκδοση 3008DKR κυριάρχησε στο Ράλι Ντακάρ με ένα ανεπανάληπτο «1-2-3»!     

Η επιτυχής πορεία της Peugeot συνεχίζεται και στην αγορά των ελαφρών  επαγγελματικών με την Peugeot Professionnel  να κατακτάει τη δεύτερη θέση στις ταξινομήσεις του μήνα με μερίδιο αγοράς 15,6%. Καθοριστικό ρόλο έπαιξε το Peugeot Boxer το οποίο ήρθε δεύτερο στις ταξινομήσεις του μήνα ανεξαρτήτως κατηγορίας.